Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

36th International Islamic Unity Conference

اندیشمند کویتی رسانه‌های جهان اسلام باید نقش فعال‌تری در مبارزه با تروریسم داشته باشند

اندیشمند کویتی رسانه‌های جهان اسلام باید نقش فعال‌تری در مبارزه با تروریسم داشته باشند

به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی حاج عمار کاظم عبدالحسین محمد، عضو موسسه فرهنگی «البلاغ» کویت، در سی‌و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی در ارتباط با اخوت و برادری اسلامی و مبارزه با تروریسم سخن گفت.

وی با بیان این که هیچ دینی مانند اسلام، دعوت به اتحاد، همکاری و همبستگی نکرده و درباره تفرقه، دشمنی و اختلاف هشدار نداده است، تصریح کرد: جهانی که اسلام به آن بشارت می‌دهد، جهانی است که آشنایی، همکاری، دوستی و صلح بر آن حاکم است و از بیزاری، نفرت، ظلم، تعصب، بهره برداری و جنگ و اختلاف و نبرد به دور است.

این اندیشمند کویتی در ادامه افزود: اخلاق مبتنی بر وحدت، فضای همزیستی، وفاق، تفاهم و همبستگی را در میان مسلمانان فراهم می‌کند و موجب حرکت دوباره آنها به سوی اتحاد و همکاری می‌شود.

وی با بیان این که اسلام، خشونت و تروریسم را در اشکال و انواع مختلف آن رد می‌کند، اظهار داشت: موضوع تروریسم یکی از موضوعاتی به شمار می‌رود که اسلام به دلیل احترامی که برای افراد بی گناه و جان و مال و ناموس آنها قائل است، با آن مخالفت می‌کند.

عمار کاظم با اشاره به این که تروریسم در شریعت اسلامی، چیزی فراتر از عملیات‌های خشونت‌آمیز سازماندهی شده نیست که اشخاص یا گروه‌ها یا کشورهایی ، آن را برای اهدافی از پیش تعیین شده اجرا می‌کنند، گفت: رسانه‌های مختلف در کشورهای اسلامی باید نقش حیاتی‌تر و جدی‌تری در آگاهی بخشی به مسلمانان درباره خطرات جنایت‌های تروریستی در اشکال مختلف آن ایفا کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برای رهایی از خشونتی که در داخل جامعه اسلامی اعمال می‌شود، راهی جز تمرکز بر اصول اسلامی وجود ندارد و آن دو اصل عبارتند از اخوت ایمانی و دوری از نزاع و کشمکش.

این اندیشمند مسلمان در ادامه توضیح داد: برادری شعاری نیست که سرداده شود یا شعری نیست که تنظیم شود. برادری صرفا یک احساس درونی نیست. بلکه ساختاری کامل است که از مجموعه‌ای از حقوق و وظایف تشکیل می‌شود.

وی ادامه داد: اگر چه عنوان اخوت، از نظر مفهومی روشن و غیرمبهم به نظر می رسد، اما از نظر اعتبار دستخوش تغییر شکل شده و هر فرقه ای، برادری ایمانی را با همه مقتضیات آن مختص به پیروان خود و منحصر به آنان می‌داند.

وی در ادامه اظهار داشت: اصل دیگری که به تقویت امنیت اجتماعی و از بین بردن تنش‌های داخلی کمک می‌کند، اصل فرض بر بهترین است که در فقه به آن اصل سلامت در عمل مسلمان گفته می‌شود و منظور این است که به کارهای مسلمانان و توافق ها و فعالیت‌های آنان با دیده مثبت نگریسته شود، مگر اینکه خلاف آن یا فساد در آن ثابت شود.

این فرهیخته کویتی با بیان این که در دهه‌های اخیر، دامنه نفوذ و جنایت‌های تروریسم، افزایش یافته و همه چیز را در جوامع تهدید می‌کند، گفت: مسئولیت مبارزه با تروریسم به عهده جامعه بین‌المللی و نهادها و اعضای آن است.