Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

36th International Islamic Unity Conference

اندیشمند سریلانکایی؛ تقرب به خداوند متعال عامل اصلی وحدت میان بشریت است

اندیشمند سریلانکایی؛ تقرب به خداوند متعال عامل اصلی وحدت میان بشریت است

به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، محمد عزام مجیدی، اندیشمند سریلانکایی در سی‌و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی با بیان این که تفرقه و منازعه میان مسلمانان خطر بزرگی است که نباید آن را دست کم گرفت، گفت: همه ما باید نسبت به لزوم تقویت وحدت اسلامی دغدغه و اهتمام داشته باشیم.

وی با اشاره به این که سخن گفتن در خصوص وحدت اسلامی میان شیعیان و اهل سنت و برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها و گردهمایی‌ها به تنهایی برای تحقق این وحدت کافی نیست، اظهار داشت: طبیعتا کسانی که از استقلال فکری برخوردار نیستند و دیگران به جای آنها فکر می‌کنند و می‌اندیشند، نمی‌توانند در مسیر تحقق وحدت گامی بردارند.

این اندیشمند سریلانکایی در ادامه سخنان خود راهکارهایی را برای تثبیت و نهادینه ساختن وحدت و انسجام میان مذاهب اسلامی ارائه داد که عبارتند از:

1ـ برگزاری گفت و گوهای علمی و منطقی میان علمای شیعه و سنی که دارای پایبندی به مبانی اسلامی بوده و از استقلال فکری برخوردار هستند. این گفت و گوها باید پیرامون اختلاف‌نظرهای فقهی، سیاسی، اقتصادی و ... انجام شود.

2ـ برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های گسترده با محوریت بررسی چگونگی برخورد با فرهنگ غربی. لازم است در این کنفرانس‌ها در خصوص راهکاری مناسب به منظور جلوگیری از به حاشیه رانده شدن نقش مدارس و دانشگاه‌های دینیِ فعال در زمینه وحدت، بحث و تبادل‌نظر صورت پذیرد.

3ـ تأسیس و راه‌اندازی نهادها و مؤسسات دینی به منظور مقابله با مفاهیم دینیِ انحرافی و اعتقادات باطل و نیز جلوگیری از تحریف مفاهیم قرآن کریم و سنت نبوی شریف.

4ـ راه‌اندازی مرکزی به منظور شناخت دقیق اهل بیت نبوت (علیهم السلام) و معرفی آنها به گونه‌ای که تمامی روزنه‌‌ها برای مخدوش ساختن چهره اهل بیت پیامبر اکرم (ص) مسدود شوند.

5ـ گسترش فرهنگ انس با قرآن کریم و سنت پیامبر (ص) به جای غرق شدن جوانان در سرگرمی‌هایی نظیر فوتبال و ... .

6ـ اهتمام به تزکیه نفس، اقامه نماز، خواندن دعا و توسل به اهل بیت (ع).

7ـ دفاع از دین و فقه و پایبندی به اصول و ارزش‌های قرآن کریم و سنت نبوی شریف و مقابله با هرگونه اهانت و تعرض به أنبیا و ائمه معصومین (ع).

8ـ باور داشتن سخنان و گفته‌های مؤمنان و اجتناب از متهم کردن دیگران به امور مختلف و نیز پایبندی به امر به معروف و نهی از منکر در جوامع اسلامی.

9ـ استفاده از اصطلاحاتِ فرهنگی ـ اسلامی و امتناع از مشارکت در گردهمایی‌هایی که در آنها از اسلام و مسلمانان با بکارگیری اصطلاحات غیر مؤدبانه و غیر منطقی، سخن گفته می‌شود.

10ـ احیای اعتماد به نفس در نزد جوانان جهان اسلام و مقابله با پدیده گرایش به غرب در این جوامع.

11ـ از بین بردن خرافات و تطهیر فرهنگ مؤمنان از خرافات و دروغ‌پردازی.

12ـ افزایش ارتباطات و مراودات میان حوزه‌های علمیه و نیز دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی در جوامع اسلامی.

13ـ اهتمام به شناخت دشمن مشترک و مواجهه فکری و سیاسی با آن و رسوا کردن مزدورانِ مرتبط با کفّار جهانی در جهان اسلام.

14ـ تبیین اقدامات أنبیا و معصومین (علیهم السلام) برای ایجاد وحدت اسلامی و معرفی الگوی وحدت به نسل جوان در جهان اسلام.

وی در ادامه سخنان خود گفت: برای تحقق این مهم لازم است که همه ما در زمینه‎‌های گوناگون ازجمله در زمینه‌های عقیدتی و عملی فعالیت داشته باشیم.

این اندیشمند مسلمان، عدالت اجتماعی را یکی از عواملی دانست که در نهایت به تقویت وحدت و انسجام میان مذاهب مختلف اسلامی منجر می‌گردد و گفت: همه ما باید بدانیم که شرک دینی به ظلم اجتماعی و ظلم اجتماعی به کفر منتهی می‌شود.

وی با تاکید بر این که تقرب به خداوند متعال عامل اصلی وحدت میان بشریت است، خاطرنشان کرد: نزدیک شدن به آمریکا، اسرائیل و شیاطین، امت اسلامی را از هدف والای خود که همان وحدت میان مذاهب مختلف است، باز می‌دارد.