Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

36th International Islamic Unity Conference

روحانی شیعه عراق؛ تکفیر، بزرگترین سلاح دشمنان برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است

روحانی شیعه عراق؛ تکفیر، بزرگترین سلاح دشمنان برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است

به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، سید سعد احمد الاعرجی، روحانی شیعه عراقی در سی‌و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد: مفهوم وحدت این است که مسلمانان، یک «امّت واحده» باشند و نه صرفا ملت‌های اسلامی جدای از یکدیگر زیرا «امّت اسلامیِ واحده» و «ملت‌های اسلامی» دو مقوله متفاوت از یکدیگر هستند.

اعرجی با بیان این که امّت اسلامی واحده برای تحقق یک هدف تلاش می‌کند، اظهار داشت: قومیت‌ها، نژادها و ایدئولوژی‌ها نمی‌تواند میان مسلمانانِ «امّت واحده» تفرقه و جدایی ایجاد نماید.

وی مناقشه و منازعه میان مسلمانان را پایه و اساس شکستِ وحدت خواند و گفت: درست به همین دلیل است که خداوند تبارک و تعالی بر اهمیت و ضرورت عدم منازعه میان مسلمانان تأکید کرده است.

این روحانی عراقی با بیان این که دوری مسلمانان و امت اسلامی از اختلاف، مناقشه و منازعه، پایه و اساس تحکیم وحدت است، تصریح کرد: از همین روی خداوند متعال در آیه 9 سوره حجرات فرموده است: «وَإِنْ طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُمَا فَإِنْ بَغَتْ إِحْدَاهُمَا عَلَى الْأُخْرَى فَقَاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّى تَفِيءَ إِلَى أَمْرِ اللَّهِ». (و هرگاه دو گروه از مؤمنان با هم به نزاع و جنگ پردازند، آنها را آشتی دهید و اگر یکی از آن دو بر دیگری تجاوز کند، با گروه متجاوز پیکار کنید تا به فرمان خدا بازگردند).

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکیدکرد: «وحدت اسلامی» از رهگذر دو مسیر قابل تحقق است. مسیر اول، تحقق «وحدت سیاسی» به معنای «جمع‎‌آوری ابزار قدرت» است.

این اندیشمند اسلامی با تاکید بر ضرورت تشخیص درست دشمن برای رویارویی با او گفت: لازم است امّت اسلامی از لحاظ فکری آماده شود تا بتواند با چالش‌های فکری و شبهات عقیدتی که دشمنان اسلام مطرح می‌سازند، مقابله کند.

وی در این باره توضیح داد: امت اسلامی امروز با شدیدترین هجمه‌های فکری و جنگ‌های فرهنگی به ویژه توسط شبکه‌های ارتباط جمعی رو به روست. بنابراین بر علمای امت اسلامی، اندیشمندان و پژوهشگران لازم است با پرورش فکری، جوانان امت اسلامی را انحرافات غرب برحذر دارند.

اعرجی با اشاره به این که امت اسلامی باید از لحاظ اجتماعی نیز آماده شود، خاطرنشان کرد: این آمادگی از طریق عدم تعرض مذاهب مختلف اسلامی به یکدیگر و عدم اهانت به مقدسات هم میسر خواهد شد.

این اندیشمند مسلمان از حضرت علی(ع) به عنوان بهترین الگوی وحدت یاد کرد و با اشاره به حدیثی از ایشان که خطاب به محبان و یارانشان می‌فرمایند: «من دوست ندارم شما بدگویی کنید» گفت: علت تأکید علی بن ابی طالب (ع) بر لزوم اجتناب از توهین و هتاکی، این است که این اقدام در تعارض با وحدت است.

وی تکفیر را ویرانگرترین سلاح برای امت اسلامی و وحدت آن خواند و تصریح کرد: این سلاح، بزرگترین سلاح دشمنان برای ایجاد تفرقه و جدایی میان فرزندان امت اسلامی است. از همین روی، بر تمام امت اسلامی واجب است که به مبارزه با تکفیر و تکفیری‌ها برخیزند و فرصت ایجاد تفرقه و جدایی را از دشمنان بگیرند.

تاکید بر ضرورت تقویت مادی و اقتصادی امت اسلامی از دیگر مواردی بود که این اندیشمند اسلامی به آن اشاره کرد و آن را عاملی برای ایستادگی در برابر دشمنان معرفی نمود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به «محور دینی» به عنوان دومین مسیر تحقق وحدت اسلامی اشاره کرد و افزود: بدون هیچگونه شک و تردید، تحقق این وحدت [وحدت دینی] از طریق تلاش مجدانه امت اسلامی ممکن و میسر خواهد بود.

این روحانی عراقی با بیان این که تحقق «وحدت دینی» علی رغم وجود مذاهب مختلف در صفوف امت اسلامی نظیر «حنبلی»، «شافعی»، «مالکی» و «حنفی» قابل تحقق است، گفت: تنها کافی است که ما مذاهب مختلف امت اسلامی را به رسمیت بشناسیم و همکاری با آنها را مجاز بشماریم.

وی افزود: به منظور تحقق «وحدت دینی» لازم است کنفرانس‌ها و همایش‌های گوناگون برگزار شده و در آنها بر مشترکات میان مذاهب مختلف امت اسلامی تأکید گردد.

وی با تاکید بر لزوم تمرکز بر مشترکات مذاهب مختلف گفت: تمامی امت اسلامی به یگانگی خداوند متعال، رسالت پیامبر اکرم (ص) و نیز روز قیامت ایمان دارند.

اعرجی همچنین به اشتراک مسلمانان در بسیاری از فروع دین اشاره کرد و اظهار داشت: ازجمله این مشترکات باید به نماز، زکات، روزه، امر به معروف، نهی از منکر، جهاد در راه خدا، قبله واحد و ... اشاره کرد.