به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، مولانا قاری محمد حسین حلوایی، موسس بزرگترین مدرسه قرآنی در نپال در سخنانی در وبینار دوم سی و ششمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می شود، با اشاره به نقشه دشمنان برای تفرقه افکنی در میان ملت های مسلمان اظهار داشت: امروزه دشمنان سعی می کنند در میان مسلمانان تفرقه و تنفر از یکدیگر ایجاد کنند و خیلی از افراد نادان هم دچار این تفرقه می شوند. این در حالی است که کسانی که این تفرقه را ایجاد می کنند و کسانی که متفرق می شوند هر دو مسلمان هستند. حال آن که همه مسلمانان باید برای رفع این اختلافات به ارزش های راستین خداوند متعال و رسول او رجوع کنند تا از شر توطئه دشمنان در امان بمانند. خداوند متعال در سوره آل عمران در آیه ۱۰۳ می فرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا». یعنی همه به ریسمان خدا چنگ بزنید و متفرق نشوید. بنابراین می توان دید که خداوند به صراحت به دوری از تفرقه امر می کند و در این میان هیچ کسی مستثنی نمی شود. پروردگار عالم همچنین در جای دیگر می فرماید: «بیاد آورید احسان خدا را که شما متفرق بودید و از یک دیگر تنفر داشتید، خداوند به شما احسان کرد و شما را با هم برادر کرد. پس امر خدا این است که تلاش به تفرقه نکنید و باهم متحد و برادر باشید و این احسان من است که قلوب شما به یکدیگر نزدیک شد». این آیه در حالی مسلمانان را به وحدت دعوت می کند که مردم مسلمان این روزها دچار فرقه گرایی شده اند و دلیل می آورند که رسول خدا (ص) فرموده بود که امت من به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد پس چرا ما باهم متحد شویم؟ سوال این است که آیا حضرت رسول اکرم (ص) بیشتر متوجه مفهوم این آیه می شدند یا مردم عادی؟ این در حالی است که روایت رسول خدا این بوده است که امت مسلمان به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد اما به این معنا نیست که این امر را به صورت یک دستور مطرح کرده باشند. حال آنکه آنچه مسلمانان باید به آن توجه داشته باشند، دستور خداوند متعال است که در قرآن به صراحت می فرماید که همه باهم به ریسمان خدا چنگ بزنید و متفرق نشوید یعنی فرقه فرقه نشوید. امری که به نفی تفرقه گرایی دستور می دهد.
مولانا محمد حسین حلوایی با بیان این که برخی از فرقه گرایان حدیث رسول خدا را دلیل قرار می دهند که اگر آن حضرت (ص) پیش بینی کرده است که امت من به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد پس نمی توان جلوی فرقه گرایی را گرفت، افزود: پیامبر بزرگ اسلام در حدیثی که در باره نشانه های قیامت است به این امر اشاره کرده است. پیامبر این را هم می فرماید که یکی دیگر از نشانه های قیامت این است که فرزندان از والدین خود نافرمانی خواهند کرد. از نشانه های دیگر بی نمازی و زنا و شرابخواری و رشوه گیری عام خواهد بود. پیامبر (ص) همه این موارد را در وصف نشانه های نزدیکی قیامت بیان داشته و فرموده اند:«امت من به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد». این بدان معنا نیست که در این صورت مسلمانان از تلاش برای وحدت دست بردارند و درگیر تفرقه و فرقه گرایی شوند.
او با اشاره به این که همه ما مسلمان هستیم و باید بدون توقف تلاش کنیم که جلوی تفرقه را بگیریم، ادامه داد: وقتی رسول خدا (ص) با نهایت تاسف این خبر را داده بود که امت من به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد، به این معناست که ایشان می خواست این اتفاق رخ ندهد. از این رو بر لزوم پرهیز از تفرقه و تلاش برای رسیدن به وحدت تاکید ویژه ای داشتند. در همین زمینه خداوند در قرآن مجید فرموده است:«واعتصموا بحبل الله جمعیا ولا تفرقوا» بنابراین همگان باید برای اجرای این دستور تلاش کنند و تحت لوای پرچم الهی جمع شوند. این در حالی است که امروزه بسیاری از مسلمانان دیگران را نصیحت می کنند اما باید دقت کرد که این وصایا در چارچوب سیره پیامبر الهی قرار می گیرد. حال آن که اگر علمایی باشند که دقیقا مطابق سیره رسول خدا عمل کنند، باید دستورات آنها را مورد توجه قرار داد. در این راستا نباید به سخنان علمایی که میان گروه های مختلف از شیعه و سنی گرفته تا شافعی و رافضی تفات قائل هستند و مرزگذاری می کنند، توجه داشت. بلکه باید با یکدیگر متحد شده و زندگی محبت آمیز و صلح آمیزی داشته باشند.
مولانا محمد حسین حلوایی با انذار درباره ضرورت پرهیز از مخالفت با قرآن و جنگ با خدا بیان داشت: اگر در یک خانه چند فرزند باشند و به جان یکدیگر بیفتند و متفرق گردند، پدر آن خانواده رنج زیادی خواهد کشید. حال تصور کنید که خدایی که این کائنات و بندگان خود را خلق کرد، تا چه اندازه از وجود اختلاف در میان بندگانش ناراحت می شود. در مسیر ایجاد اتحاد همه مسلمانان باید ارزش های خوب و والای هر یک از فرقه های مذهبی را مورد توجه قرار دهند و مانع از تسلط شیطان بر زندگی و تفکر خود شوند.
او با بیان اینکه ایجاد تفرقه و شرارت کار شیطان است که در میان مردم تفرقه می اندازد، ادامه داد: در مسیر رسیدن به اتحاد باید به توصیه های آن دسته از علما توجه داشت که از سیره و فرموده رسول خدا (ص) پیروی می کنند و این توصیه ها را به تمام در زندگی خود به کار می گیرند. پیامبر بزرگ اسلام در حالی فرموده بودند که امت مسلمان به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد که ایشان از سوی دیگر فرموده بودند که در میان مردم دو چیز گرانبها را به ارث می گذارند؛ یک قرآن و دوم اهل بیت خود. هر فردی که به این دو میراث ارزشمند توجه نماید، هیچ گاه گمراه نخواهد شد. بنابراین اگر همگان به فرمایشات رسول خدا و میراث ارزشمند ایشان توجه کنند، بی تردید رستگار و کامیاب خواهند شد.
مولانا محمد حسین حلوایی با تاکید بر اینکه تفرقه همچون بیماری وبا جامعه مسلمانان را دچار یک گرفتاری بزرگ می کند، ادامه داد: اگر این تفرقه ادامه پیدا کند اغیار و بیگانگان می توانند هر ضربه ای که بخواهند به مسلمانان وارد نمایند. از جمله این که افرادی نادان و ظالم بر ملت های مسلمان حاکم می شوند و به ترویج بسیاری از گناهان همچون جنگ، ربا، زنا و اقدامات خونبار اقدام می نمایند. وقتی مسلمانان از احکام و دستورات اسلام دور شوند، بدون شک منجر به تسلط اغیار می شود اما اگر متحد شوند و به دستور خدا عمل کرده و به ریسمان خدا محکم چنگ بزنند، دشمنان درخواهند یافت که مسلمانان تنها نیستند و با وحدت توانسته اند یک جبهه بزرگ تشکل دهند که قادر است از هر سدی عبور نماید. همچنین این اتحاد سبب می شود که ارزش های آن به سرعت در همه نقاط دنیا گسترش یابد و دشمنان تصور هیچ گونه دست اندازی نسبت به آنها نخواهند داشت.
او با اشاره به اینکه اگر کسانی که بر ملت های مسلمان حاکم می شوند، دین را بفهمند و درد دین داشته باشند، تفرقه از میان می رود، افزود: وجود تفرقه در میان مسلمانان باعث می شود که دشمن هم آنها را از یکدیگر جدا کند. بنابراین مسلمانان امروزه باید بیش از هر وقت دیگری هوشیار بوده و علی رغم اینکه پیامبر بزرگ اسلام هشدار داده بودند که امت ایشان به به ۷۳ فرقه تقسیم خواهد شد، به دستورات دین در لزوم پرهیز از اختلاف و دودستگی توجه کرده و اجازه ندهند که شیطان به اهداف شوم خود برسد.