Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

36th International Islamic Unity Conference

آخوند عبدالرزاق رهبر: باید مطیع خداوند، انبیای عظام و اولی الامر باشیم تا وحدت حاصل شود

آخوند عبدالرزاق رهبر : باید مطیع خداوند، انبیای عظام و اولی الامر باشیم تا وحدت حاصل شود

به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، آخوند عبدالرزاق رهبر، مدیر مجتمع دینی عرفانی آق قلا در سخنانی در وبینار دوم سی و ششمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می شود، با اشاره به اینکه بهترین محور برای وحدت، مناسبت میلاد رسول است، به اهمیت این موضوع در دین اسلام اشاره کرد و گفت: بهترین محور برای وحدت، مناسبت میلاد رسول است. خداوند خطاب به رسول می فرماید: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم :« إِنَّ هَذِهِۦٓ أُمَّتُكُم أُمَّة وَحِدَة وَأَنَا رَبُّكُم فَٱتَّقُون» همچنین فَاعْبُدُون هم آمده است. خداوند با فخر می فرماید: ای رسول! پیروان شما  یک امت هستند و هیچ فرقی مابین آنها شامل عرب و عجم نیست. « لافرق بين عربي و لا أعجمي و لا أبيض ولا أسود إلا بالتقوى » محوریت تقواست. تایید قرآن نیز چنین است:« إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ » مکرم ترین و با ارزش ترین شخص در نزد خداوند باتقواترین است؛ زیرا انسان با تقوا می تواند به رشد عالی برسد. « إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ »، « مَنْ یتَّقِ اللَّهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لایحْتَسِبُ » اگر فرهنگ هرکسی فضل و تقوا باشد می تواند در نزد خداوند و نزد مخلوقش عزیز باشد. خداوند به شخص باتقوا با یک نگرش با عظمت نگاه می کند بنابراین اگر می خواهیم نزد خداوند و مخلوق خداوند برتر و عزیز باشیم باید تقوا را برای خودمان فرهنگ سازی کنیم. انسان زیر سایه تقوا می تواند به درجات عالی برسد.

مدیر مجتمع دینی عرفانی آق قلا با بیان اینکه اختلاف، تفرقه، فرهنگ فرعون است، به آیه ای از قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: « فَتَقَطَّعُوَّاْ اءَمْرَهُم بَيْنَهُمْ زُبُراً كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُون » فرهنگ کفار و فرعونی همیشه منحط و عامل تفرقه و اختلاف بوده است اما فرهنگ انبیا وحدت، برتری و  دعوت به راه الوهیت است. خداوند در قرآن کریم فرهنگ فرعونی را چنین معرفی می کند:« إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءَهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءَهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ » فرهنگ فرعونی، فرهنگ اختلاف، تشدد و کوبیدن یکدیگر و بیزاری از وحدت و فرهنگ انحطاط است. خداوند هم با ذکر :« إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ » آن را یک فرهنگ فرعونی به جامعه معرفی کرده است. اما دین الهی در مقابل ستم دشمنان نعمت، رحمت، محبت و ایمان و احسان و استقامت است. در حقیقت دین اسلام دین اقناع بالحجت است که با دلیل طرف دیگر را قانع می کند.

او با اشاره به اینکه ما باید دین الهی را تبلیغ کنیم، ادامه داد: صاحب دین الهی، مسلمانان هستند که باید با محبت با یکدیگر رفتار کنند. « وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ » ای رسول! اگر در قلب شما تشتت باشد آن موقع شکست می خورید ولی چنانچه در قلبتان عطوفت به انسان ها، احترام و اکرام گذاشتن باشد، می توانید بر همه دنیا و ادیان غلبه کنید. بنابراین اگر ما پیرو حقیقت امت رسول اکرم باشیم باید همیشه میان خود محبت داشته باشیم و به همدیگر عطوفت نشان بدهیم و یاری برسانیم و دست مستضعفان را بگیریم. اگر هرجا مظلومی دیدیم باید از او دفاع کنیم و همیشه احسان و اکرام و محبت وعلاقه مندی نسبت به اهل ادیان داشته باشیم. در آن صورت تقوا و اتحاد و فضل ما در نزد خداوند ثابت می شود. خداوند به همه مومنان توفیق بدهد در مسیر راه رسول اکرم باشیم. «ولَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ» ما باید فرهنگ بزرگان و انبیا خود به ویژه نبی اعظم را در قلوبمان جا دهیم و همیشه اکرام و محبت ایشان را به همراه داشته باشیم، در این صورت نزد خداوند عزیز هستیم. « إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ » اگر در قلب ما محبت به همدیگر و اتحاد نباشد و نسبت به بزرگان خود بالاخص اولی الامر احترام نداشته باشیم به این معناست که در ما کمبودی هست. « أَطِيعُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ » حال آن که باید از خداوند و نبی آن اطاعت کنیم. « مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة » هرکسی از اولی الامر اطلاعت نکند، موت او موت جاهلیت است.

آخوند عبدالرزاق رهبر در ادامه تصریح کرد: ما باید مطیع خداوند و انبیای عظام و اولی الامر باشیم تا وحدت حاصل شود. در آن صورت یک قلب سلیم در انسان به وجود می آید که می تواند با آن قلب سلیم، خدا و رسول خود را پیدا کند و از اولی الامر اطاعت نماید. با اطاعت اولی الامر، اطاعت از نبی اکرم و اطاعت از خدا به وجود می آید، آن موقع است که فرد تبدیل به یک انسان سالم، عاقل، با برکت و مفید در جامعه خواهد شد.