Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

37th International Islamic Unity Conference

حجت الاسلام مهریزی در وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت؛ گفت‌وگو، یکی از بهترین راه ها در مدیریت اختلاف است

حجت الاسلام مهریزی در وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت؛ گفت‌وگو، یکی از بهترین راه ها در مدیریت اختلاف است

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم اظهار داشت: باید بدانیم که در گفت‌وگو هدف، تبیین و اقناع است و نمی‌خواهیم افکار و اعتقادات شخصی را به یکدیگر القا کنیم.  
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهریزی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: اختلاف میان انسان ها در مباحث علمی و یا اعتقادی یک امر طبیعی است؛ چراکه تمایلات درونی، دانش و استعداد هریک از افراد با یکدیگر متفاوت است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت علی (ع) در مورد اینکه انسان‌ها تا زمانی که متفاوت اند، به سمت پیشرفت و خیر حرکت می‌کنند، تصریح کرد: زمانی که همه افراد شبیه یکدیگر باشند، جامعه پیشرفت نمی‌کند.

حجت الاسلام مهریزی با طرح این سوال که با قبول اینکه اختلاف و تکثر یک امر طبیعی است، رفتار ما باید چگونه باشد؟  گفت: برخی از افراد موضع سلبی دارند، یعنی می‌خواهند اختلافات را از ریشه نابود کنند که این امر نه ممکن و نه مطلوب است.

وی ادامه داد: برخی دیگر از افراد در مواجهه با اختلافات شروع به اتهام زنی، نزاع و مشاجره می‌کنند، ما در آموزه های دینی مان در مذمت مشاجره و اتهام زنی آیات فراوانی را داریم که باید به آن توجه کنیم.

استاد درس خارج فقه خاطر نشان کرد: بهترین راهکار در مواجهه با اختلافات این است که باید این اختلافات مدیریت شود و قسمت های مفید و ارزنده آن برای تحقیق و پژوهش باقی بماند. یکی از بهترین راه ها در مدیریت اختلاف، گفت‌وگو است.

حجت الاسلام مهریزی با بیان اینکه گفت‌وگو با مناظره متفاوت است، گفت: در گفت‌وگو موضوع واحد وجود دارد که طرفین در سود و زیانش سهیم هستند اما در مناظره غرض غلبه است و هریک از افراد در پی اقناع یکدیگر هستند.

استاد درس خارج فقه تصریح کرد: باید بدانیم که در گفت‌وگو هدف، تبیین و اقناع است و نمی‌خواهیم افکار و اعتقادات شخصی را به یکدیگر القا کنیم.

حجت الاسلام مهریزی با طرح این سوال که گفت‌وگو در مسئله تقریب چه نقشی دارد؟ گفت: در مذاهب اسلامی مسلمانان با یکدیگر اختلافاتی دارند که به سه حوزه تقسیم می‌شود1- اختلافات بنیادی 2- اختلافات جزئی که حساسیتی ندارد 3- اختلافات حساسیت برانگیز و تاثیرگذار.

وی در پایان گفت: ما باید بدانیم که اختلافات میان شیعیان و اهل سنت با گفت‌وگو و با رعایت اخلاق اسلامی و در فضایی به دور از سیاست قابل حل است و از این طریق بین هیچ یک از طرفین دشمنی ایجاد نمی‌شود.