رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

اندیشمند گرجستانی در گفت وگو با خبرگزاری تقریب مطرح کرد: لزوم بهره‌گیری از عوامل فرهنگی برای ایجاد همگرایی اسلامی

وحدت

شیخ واجب اکبرف رئیس اسبق اتحادیه مسلمانان گرجستان در گفتگو با تقریب با بیان این‌که جوامع مسلمان همیشه با تنش‌های بسیاری در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی روبرو بوده‌اند، گفت: در حال حاضر بحران‌های بسیاری در میان کشورهای اسلامی شکل گرفته است. این مشکلات ‌در جهان اسلام و در سطح ارتباط قلمرو دنیای اسلام با جهان غیراسلام به‌ویژه در عرصه‌های فرهنگی پدیدار شده است.

وی در ادامه افزود: برخی مشکلات در داخل منطقه جهان اسلام وجود دارد که دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی مذهبی دارد. این بحران‌ها به‌صورت کوتاه مدت و بلندمدت بین دو یا چند جامعه و کشور مسلمان وجود دارد و علت اصلی آن، اختلافات قومی، تعارض منافع و دلایل سیاسی است. این اختلافات به‌صورت بسیار عمیقی در دل ملت‌های مسلمان ریشه کرده است. بخش بزرگ دلایل به‌وجود آمدن این بحران‌ها، در نتیجه عواملی بوده که به واگرایی دامن زده و باعث شده در میان کشورهای اسلامی اختلاف به‌وجود آید و یک بحران وسیع در میان جوامع اسلامی را رقم بزند.

او در ادامه تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین دلایل مشکلات جاری جهان اسلام، فقدان همگرایی و وحدت مذاهب میان مسلمانان شیعه و سنی و عدم اتحاد آن‌ها با یکدیگر است. شکاف‌های مذهبی از مهم‌ترین شکاف‌های امروز جهان اسلام است. بدین معنا که مذاهب مختلف در داخل گفتمان اسلام از جمله شیعه و سنى یا فرقه‌‌های وابسته به آن‌ها از این نظر که ریشه در اصول اسلامى دارند، با یکدیگر نقاط مشترک بسیار دارند.

شیخ واجب اکبرف  تصریح کرد: برای ایجاد وحدت و همگرایی بین فرقه‌های مختلف اسلامی و عبور از بحران‌ها ضروری‌است که  کتاب‌ها و اسناد قدیمی اسلامی دوباره مورد بررسی قرار گیرد. در این‌صورت به‌جای آن‌که مسلمانان بر وجوه مورد اختلاف تکیه کنند، می‌توانند به اشتراکات اصلی دست یابند. این اشتراکات به‌ویژه بر موضوع تقریب و اتحاد امت اسلامی تأکید کرده‌است. حال آن‌که می‌توان این یافته‌ها را در قالب مقالات و تولیدات جدید ترویج و منعکس کرد تا گامى جهت ایجاد زمینه‌های ذهنى در مسلمانان با هدف تکیه‌ بر عوامل وحدت‌بخش به‌جای تفرقه باشد.