رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

ماموستا سید مصطفی خاتمی: وحشت نظام سلطه از وحدت مسلمانان به حدی است که لحظه‌ای از تخریب جوامع اسلامی غافل نمی‌شود

تصویر

ماموستا سید مصطفی خاتمی، امام جمعه شهرستان اشنویه، صبح چهارشنبه 28 مهر در دومین روز برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ضمن تبریک ميلاد مسعود حضرت ختمي مرتبت، محمد مصطفی (ص) و سلاله پاک آن حضرت، امام جعفر صادق علیه السلام، در سخنانی با موضوع «روش‌های نظام سلطه برای از بین بردن اخوت اسلامی و ترویج تروریسم و راه‌های مقابله با آن» اظهار کرد: با بررسی عملکرد نظام سلطه در طول تاریخ متوجه ابعاد و تغییر روش‌ها با اهداف مشابه و هم‌سو خواهیم بود. این عملکرد به‌سان نیش عقرب و بر اساس اقتضای طبیعت ستم‌گرانه و استضعاف‌گرایانه با زور و تزویر شکل گرفته است.
 
وی افزود: نظام سلطه بیشترین دشمنی و عناد را با ملت ها و کشورهایی دارد که در مبانی اعتقادی و باورهای معنوی و در فرهنگ شان، ستم ستیزی جایگاه و ارزش والایی دارد. اسلام یکی از مکاتبی است که به عنوان دستور العمل زندگی جاوید بشر، اصل عدالت و قداست و اخوت را سرلوحه موحدان قرار داده  است. اسلام همزیستی بر اساس معیارهای مکتبی را عامل و نماد بهزیستی قلمداد نموده است.
 
ماموستا خاتمی عنوان کرد: با تعمق در ذات اسلام، عناد نظام سلطه را با ملل مسلمان یک تفکر و امر رایج می شناسیم. نگرانی دشمنان اسلام از اخوت مسلمانان تا حدی است که به بلندای تاریخ از انواع شگرد شبیخون فکری و عملی استفاده کرد تا افتراق و تنش و تعارض را بین ملل اسلامی و آحاد مسلمین ایجاد کند و در راستای نیل به اهداف غیر انسانی خود از هیچ جنایت و خباثتی دریغ نکرده است. با شیوه های متنوع از طریق اختلافات دینی، مذهبی، قومی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی خواستار تیشه زدن به ریشه اخوت اسلامی بوده است.
 
وی خاطرنشان کرد: نظام سلطه با تحریف در کتب آسمانی خصوصا در تورات و انجیل اختلافات دینی را دامن می زند و با تضعیف الهیون و تفرقه، سایه سیاه و شیطانی خود را بر گستره جهان اسلام طنین انداز می کند.همچنین با ایجاد اختلافات مذهبی در بین پیروان مسیحی و یهودی و فرق اسلامی نقش دایه مهربان تر از مادر را ایفا کرده و آتش بر خرمن و هستی پیروان می اندازد.
 
خاتمی ادامه داد: نظام سلطه با ایجاد اختلافات قومی، هم اقوام را از اصل لاینفک دینی دور می کند و هم توان دفاعی آنها را تضعیف می کند و در نهایت با ترسیم هندسی مرزهای جغرافیایی بین جوامع، مخصوصا جوامع اسلامی می خواهد آنها را به جان هم انداخته و بهره چند جانبه خویش را عینیت بخشد و هر زمان که لازم باشد با ایجاد جنگ و خشونت، جوامع را به جان هم بیندازد تا با فروش اسلحه به طرفین جنگ، چرخه اقتصادی خود را فعال کند.
 
وی تاکید کرد: نظام سلطه از اتحاد و همزیستی جوامع اسلامی چنان وحشتی دارد که لحظه ای غافل از طراحی و مهندسی برای تخریب این جوامع نیست، چرا که  تاریخ مملو از سیلی و ضربه به اسلام است. آنها خوب می دانند که اتحاد مسلمین، سنگ زیرین نظام سلطه را لرزان و ویران می کند؛ لذا در برهه های مختلف تاریخ، ملل اسلامی در سایه تفرقه و تنش، خنجر زهرآگین استعمار نظام سلطه را بر اندام خویش احساس کرده اند و زخم های زهرآگین هر ازچند گاهی چرکین شده و موجبات اذیت و آزار مردم و غارت معادن و منابع آنها را فراهم کرده است.
 
خاتمی تصریح کرد: نظام سلطه ذره ای از دریای غارت منابع ملل مورد تجاوز را برای تعلیم و پرورش افراد قسی القلب مانند داعش هزینه می کند و ما حصل این فعل و انفعال، ظهور تروریسم در ابعاد متنوع است که بسان موجودات بدون تفکر و تعقل فرامین اربابان زر و زور را با کمال تاسف اجرا می کنند.
 
وی ادامه داد: موثرترین شیوه و راهکارهای مبارزه با نظام سلطه طبق وعده الهی، همبستگی و تمسک به دستور العمل زندگی بشری یعنی قرآن است؛ دستورالعملی که با فطرت و طبیعت و ذات انسانی همخوانی و تناسب دارد. البته سوء استفاده از دین و توسل به امیال و غرایض انسانی شبیخونی فکری علیه اتحاد مسلمین و عاملی برای اسلام گریزی قلمداد می شود و با نگرش و مطالعه و تحقیق منصفانه در مفاهیم و مصادیق قرآن مجید متوجه خواهیم شد که اسلام، دینی فراگیر و جوابگوی نیازهای بشری در همه ادوار زمانی و مکانی است؛ لذا اگر جوامعی توانایی انطباق شرایط و نیاز روز جامعه با مفاهیم قرآن را ندارند، قطعا ضعف از فرامین الهی نیست، بلکه ریشه در ناتوانی بشر یا مهندسی نظام سلطه در تحریف حقایق  دارد.
امیدواریم همه ملل اسلامی حقیقت و ماهیت نظام سلطه را کما هو حقه درک نمایند.