مولوی محمد اسحاق مدنی نایب رئیس شورایعالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در ارتباط با راهکار دستیابی به وحدت سخن گفت.
وی با بیان اینکه راهکار دستیابی به وحدت امت اسلامی فقط برگشت کامل به اسلام است، توضیح داد: اگر برداشت ما از اسلام همانند پیشینیانمان باشد و همانند بزرگان اسلام عمل کنیم، در آنصورت این امت یقیناً به وحدت خواهد رسید.
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این که خداوند در قرآن کریم ما را به تقوا دعوت میکند، تصریح کرد: تقوا همان عمل به اسلام، دین، قرآن و عمل به آن آیینی است که آخرین پیام رسان خداوند به این امت رسانده است.
وی با بیان این که اسلام بزرگترین سرمایه است، این دین را حلال تمامی مشکلات و مصیبتها و راه حل برون رفت از تفرقه و اختلاف توصیف کرد.
مدنی در ادامه به داستان دو قبیله اوس و خزرج اشاره و تصریح کرد: زمانی که رسول گرامی اسلام به مدینه رفتند، دو طایفه اوس و خزرج مسلمان شدند و اخوت، برادری و وحدتی که در دنیا نظیر آن نه قبل از پیامبر و نه بعد از ایشان وجود نداشت، در میان این دو طایفه به وجود آمد. به گونهای که قرآن می فرماید: "شما با هم دشمن بودید، ولی بنا به نعمت اسلام که خداوند نصیب شما کرد، برادر شدید."
نایب رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله جانشینی پیامبر (ص) اشاره و تصریح کرد: زمانی که رسول اکرم(ص) رحلت فرمودند، بین یاران و صحابه پیامبر(ص) در مورد مسئله جانشینی آن حضرت اختلافی پیدا شد و هر کدام در خصوص جانشینی خواستهای داشتند. بالاخره اکثریت نظری دادند و پیروز شدند.
وی با بیان این که این اختلاف در خصوص خلافت یک مسئله معمولی نبود، اظهارداشت: همین امروز هم ما شاهد هستیم هر جایی که یک چنین اختلافی به وجود میآید، درست کردن آن خیلی دشوار و یا تقریبا محال است. اما بعد از مدتی صحابه پیامبر و یارانش باهم برادر شدند و با کمک یکدیگر اسلام را در دنیا ترویج دادند.
این عالم اهل سنت، اسلام را عامل ایجاد وحدت میان صحابه و یاران پیامبر(ص)عنوان کرد و افزود: هر دو طرف دقیقا میدانستند که اگر اختلافی داشته باشند و آن اختلاف را ادامه دهند، اسلام از بین خواهد رفت لذا به خاطر اسلام گرد هم آمدند و همان اخوت، برادری و وحدتی که قبلا داشتند را ادامه دادند و از یکدیگر کمک گرفتند تا زمانی که اسلام گسترش یافت و فاتح اکثر کشورهای آن روز شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر ما امروز فقط در سخن بگوییم مسلمان هستیم، این کار، ما را اصلاح نمیکند بلکه ما باید قلباٌ آمادگی داشته باشیم که به تمام فرامین و دستورات اسلام عمل کنیم ، در آن صورت تمامی مشکلات ما حل خواهد شد، همانگونه که بزرگان ما مشکلات شان را حل کردند.