مولانا محمد رضا الازهری القادری، رئیس دارالعلوم للبنات از هند، امروز جمعه 30 مهر در دوازدهمین وبینار سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، در سخنانی ضمن قدردانی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و نیز از دولت جمهوری اسلامیایران به دلیل برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی اظهار داشت: خداوند سبحان در قرآن کریم میفرماید: «واعتصموا بحبل الله جميعا ولاتفرقوا» (همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و پراکنده نشوید). در زمینه تفسیر این آیه شریفه از قرآن کریم «ابن مسعود» و همچنین مفسران دیگر گفتهاند: «مقصود از آیه واعتصموا بحبل الله، حفظ وحدت و اتحاد و اجتناب از تفرقه و پراکندگی است. معنای آن این است که مسلمانان یکدیگر را رها نکنند و با هم انس گیرند و در تمامیاعمالشان خالصانه رفتار کنند».
وی افزود: این آیه شریفه حکایت از آن دارد که مسلمانان در سراسر جهان باید با یکدیگر وحدت و همبستگی داشته باشند، چراکه این وحدت و همبستگی ثمرات و نتایج بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال، در سایه حفظ اتحاد است که مسلمانان با یکدیگر همرأی و همعقیده میشوند و مصالح و منافع عموم مسلمین تأمین میشود.
الازهری تأکید کرد: لازم است که منافع و مصالح عمومِ مسلمانان بر همه چیز ارجحیت داشته باشد. این منافع و مصالح باید از تمامی جهات مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند و نظرات و دیدگاهها درباره آنها بررسی شود. در نهایت نیز باید راهکارهای دستیابی به منافع و مصالح عمومی مشخص گردد.
وی با بیان اینکه "انسان باید خلوص نیت داشته باشد" خاطرنشان کرد: زمانی که انسان از نیت خالص برخوردار بوده و سختکوش باشد، عمل صالح انجام دهد و مصالح عمومِ مسلمانان را مد نظر داشته باشد، زودتر میتواند به هدف خود دست پیدا کند. زمانی که در انسان دو ویژگی «اخلاص» و «سخت کوشی در ایجاد اصلاحات» وجود داشته باشد، همه چیز اصلاح خواهد شد. اما در نقطه مقابل، اگر در انسان یکی از این دو ویژگی وجود نداشته باشد، انسان نمیتواند منافع و مصالح عمومِ مسلمانان را رقم بزند.
این عالم اهل سنت هندی تصریح کرد: برخی از مردم نگاه مستقلی به مسائل دارند و تنها منافع خود را جست و جو میکنند. برخی نیز نگاه کوتهبینانه و یکجانبهای نسبت به مسائل دارند و در این شرایط، مصالح عمومِ مسلمانان ضایع میشود. ما به عنوان فرزندان یک امّت واحده این تکلیف را بر دوش داریم که حتی الامکان برای اصلاح دینی و دنیوی امور این امّت تلاش کنیم. تحقق چنین چیزی تنها زمانی میسر خواهد شد که با یکدیگر وحدت کلمه پیدا کنیم و منازعات و مناقشات را کنار بگذاریم؛ چرا که این منازعات و مناقشات هیچ سودی برای ما ندارند.
وی افزود: در همین راستا، رسول خدا (ص) نمونههای زیادی را بیان کردهاند. در کتب احادیث نیز بیانات فراوانی در این باب وجود دارد. در قرآن کریم نیز نمونههای زیادی به چشم میخورد که جملگی بر لزوم وحدت میان مسلمانان تأکید دارند.
الازهری تأکید کرد: بدون شک، با تفرقه و جدایی هیچ بنایی استوار و مستحکم نخواهد بود. بنابراین، همگی زیر چتر حق گرد هم آییم و با یکدیگر همکاری کنیم. از یکدیگر جدا نشویم و سخنان باطل را مطرح نکنیم. تقوای الهی پیشه کنیم تا شاید مورد رحمت پروردگار قرار گیریم.