Skip to main content
• Just War and Just Peace
• Islamic Brotherhood and Countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir and Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominations, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Explaining the Unified Islamic Nation and Islamic Countries Union and Reviewing and Analyzing the Proposed Model
• The Honoring Ceremony of Ayatollah Taskhiri
• Palestine and Islamic Resistance

35th International Islamic Unity Conference

استاد حوزه علمیه کرمان: خودمحوری در اسلام مردود است

1

«مریم السادات طباطبایی» استاد حوزه علمیه کرمان، در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به اعتراف دانشمندان بزرگ و منصف جهان در آسمانی بودن قرآن و مطابقت کامل محتوای آن با خرد و فطرت بشری، تصریح کرد: سعادت دنیوی و اخروی انسان در گرو عمل کردن به قرآن است.

وی با بیان این که خداوند تبارک و تعالی در آیه 10 سوره حجرات می‌فرماید: « در حقيقت مؤمنان با هم برادرند، پس ميان برادرانتان سازش دهيد و از خدا پروا بداريد، اميد كه مورد رحمت خدا قرار گيريد» گفت: خداوند تعالی در این آیه از پیوند برادری به عنوان یک اصل بسیار عمیق نام می‌برد.

وی در ادامه اظهار داشت: پیامبراکرم حضرت محمد(ص) می‌فرمایند: المسلم أخو المسلم، لا يظلمه ولا يخذله ولا يكذبه ولا یحقره. مسلمان برادر مسلمان است. به او ظلم نمی‌کند. در سختی‌ها او را تنها نمی‌گذارد. به او دروغ نمی‌گوید و او را تحقیر نمی‌کند و امام صادق (ع) می‌فرمایند: مومن برادر مومن است، به منزله چشم و راهنمای اوست، هرگز به او خیانت نمی‌کند، ستم روا نمی‌دارد، با او غش و تقلب نمی‌کند، هر وعده‌ای را به او می‌دهد و تخلف نخواهد کرد.

طباطبایی با بیان این که ما در اسلام بحث خودمحوری نداریم، توضیح داد: تمام مکتب‌های بشری براساس خودمحوری است، در حالی که اسلام به شدت با این دیدگاه مخالفت می‌کند.

وی در ادامه تاکید کرد: انسانی که خود را به اخلاق الهی زینت داده باشد، شکرگزار، اهل صبر و نماز، اهل تلاش و سعی و همت، عدالت محور،اهل عفو و بخشش، ظلم ستیز و بخشنده است و تواضع و فروتنی را در خود نهادینه کرده است، دوست دارد این اوصاف در برادر مسلمان او هم وجود داشته باشد.

استاد حوزه علمیه کرمان با بیان این که کسی که به دنبال ترویج رذائل اخلاقی و ایجاد تفرقه باشد، باید در مسلمانی او شک کرد، خاطرنشان کرد: قلب مسلمان، قلبی رئوف و مهربان است و هرگز حسادت و کینه و دشمنی در آن راه ندارد.