دکتر مینو اصلانی، مسئول سابق بسیج جامعه زنان در سخنان خود در وبینار روز دوم کنفرانس بین المللی وحدت گفت: موضوع صلح و جنگ عادلانه یکی از موضوعات بسیار مهمی است که امروز در دنیای پر از جنگ و خشونت علیه مستضعفان و علیه مردم حایز اهمیت است. دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد: یک دیدگاه رئالیستی و یک دیدگاه ایدهآلیستی است. در دیدگاه رئالیستی بحث جنگ قدرت و به دست آوردن منافع حرف اول را می زند و افراد اساسا با جنگ به دنبال کسب منافع ناعادلانه هستند که در خوانش این نوع دیدگاه حتی صلح هم بالاجبار اتفاق می افتد، در واقع صلح از منظر بالا به پایین و تحمیلی شکل میگیرد. لذا نگاه جدی و اساسی در این نوع نظریه ، نگاه جنگ طلبانه است و اگر صلحی اتفاق بیفتد، بر مبنای منافع شخصی، منافع گروهی و منافع کشورهایی است که جنگ را آغاز میکنند.
دکتر اصلانی در ادامه به مناقشه مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی و معاهده صلح ابراهیم در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: در معاهده ابراهیم که در واقع بسیار پرطمطراق هم تهیه شده، یکی از شعارهای پر زرق و برق این است که دنیای بهتر برای کودکان بسازیم و تلاش کنیم که مناقشات از بین برود ، اما وقتی که به بندهای این معاهده میرسیم، میبینیم که صلح فقط برای امنیت رژیم اسراییل مدنظر هست. چرا که معتقد است ادیان ابراهیمی در کنار هم باید در هر صورت با صلح و آرامش زندگی کنند، مناقشات را کنار بگذارند و دست دوستی به رژیم صهیونیستی بدهند.
او در ادامه با بیان اینکه در جهان کنونی شاهد نسل کشی های بسیاری از سوی ابرقدرت ها هستیم، ادامه داد: این ابرقدرت ها نمی توانند با اقداماتی که انجام می دهند، درباره صلح میان اقوام سخن بگویند. آنها در کشور خود ما یعنی جمهوری اسلامی نیز همواره تلاش کردند، تفرقه ایجاد کنند. اما نگاه دیگری که در این زمینه وجود دارد، نگاه ایدهآلیستی است. به این معنا که برای ایجاد صلح باید گفت و گو کرد، گفت و گویی که سازوکار آن را سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل تعریف می نمایند.
مسئول سابق بسیج جامعه زنان با اشاره به اینکه صلح و جنگ موضوعی بوده که همیشه با بشر همراه بوده است، اظهار داشت: اما ایدهآلیستها معتقدند که جنگ برای همیشه باید از میان برود ولو اینکه منافع هر کشور از دست برود یا این که به آن تجاوز شود. به عنوان مثال از سوی حزب بعث عراق هشت سال جنگ به نظام مقدس جمهوری اسلامی تحمیل شد و حامیان این حزب از امریکا، اروپا و همچنین رژیم صهیونیستی، صدام را در این جنگ یاری میکردند ولی ایدهآلیستها معتقدند که به هر حال باید از طریق گفت و گو و با استفاده از قوانین سازمانهای بینالمللی این مسئله را حل کرد.
دکتر اصلانی در ادامه به دیدگاه اسلام نسبت به این موضوع اشاره کرد و گفت: دیدگاه اسلام درباره این موضوع، مترقیترین و والاترین دیدگاه و مبتنی بر کرامت انسانی، فطرت الهی و دشمنی با دشمنان و ظالمان و دوستی با مستضعفان است. در واقع نظریهای است که از جنگ استقبال نمی کند ولی اگر لازم شد که بر ظالم بتازد، با تمام قدرت بر ظالم می تازد و او را سر جایش مینشاند. بنابراین اسلام معتقد است نباید در مقابل ظالم کوتاه آمد. بحث مقاومت در همین نقطه شکل میگیرد. در واقع نظریه اسلام در موضوع جنگ و صلح، نظریه مقاومت است. یک نظریه کاملا منطقی، مستدل و قابل دفاع و آن چیزی است که امروز ما در صحنهی عمل هم آن را میبینیم.
او ادامه داد: وقتی آمریکای جنایتکار 20 سال افغانستان را بر اساس یک تئوری از پیش تعیین شده، اشغال می کند و بعد هم با خفت و خواری این سرزمین را ترک میکند، به دلیل بحث مقاومت است. مردم یمن بیش از پنج سال است که دارند در مقابل حملههای سنگین و وحشیانه رژیم عربستان مقاومت میکنند و همه اینها به دلیل اعتقاد به مقاومت است. ما امروز شاهد این هستیم که آمریکا در منطقه غرب آسیا کاملا زمین گیر شده و کاملا با خفت دارد سنگرهایی که با ظلم به دست آورده بود را ترک می کند.
دکتر اصلانی در پایان افزود: در دنیای امروز به لطف خداوند متعال و با رهبریهای داهیانهی مقام معظم رهبری و حضرت امام رحمت الله علیه که بسیار زیبا این خط مقاومت را برای ما به یادگار گذاشتند، نشان داده شد که میتوان در مقابل استکبار با عزتمندی مقاومت کرد تا این حقیقت پدیدار شود که خون های پاکی که در این راه ریخته شده ، هدف واقعی اسلام را محقق کرده است. خانوادههای معظم و صبور این شهدا نشان دادند که حاضر هستند برای اعتلای اسلام عزیز، فرزندان عزیزتر از جان خود را فدا کنند و در این مسیر آنچه که میماند حکم الهی، اسلام عزیز و یاد و خاطره همه شهدای گرانقدر اسلام است.