رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تقبیح عادی‌سازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی

سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

استاد دانشگاه تهران: در کشورهای اسلامی، سازمانی همانند یونسکو برای ارتقای سطح فرهنگی به وجود بیاوریم

استاد دانشگاه تهران: در کشورهای اسلامی، سازمانی همانند یونسکو برای ارتقای سطح فرهنگی به وجود بیاوریم

استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: تفکرهای انحرافی و منتهی به خشونت، بر دو استوانه فقر معیشتی و فقر فرهنگی بین جوامع اسلامی استوار بوده است؛ بنابراین باید برای بالا بردن سواد و فرهنگ جامعه اسلامی کوشا باشیم.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین «سید طه مرقاتی خوئی» استاد دانشگاه تهران در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی، ضمن تبریک ایام هفته وحدت، اظهار داشت:یکی از ویژگی‌های کنفرانس وحدت امسال این است که دبیرکل محترم و معاونین‌شان در نشست‌های علمی، روی مسائل کاربردی مطرح در جوامع اسلامی، متمرکز شده‌اند و امیدوار هستیم که خروجی این نشست‌های علمی برای رفع مشکلات همه مسلمانان اعم از برادران اهل سنت و شیعه مفید باشد.

وی ادامه داد: یکی از محورهای این کنفرانس مقابله با تروریست است. در همین ادوار گذشته ما دو پدیده ترور و تروریسم را در کشورهای اسلامی داشتیم که از طریق کشورهای دیگر پشتیبانی شد و معضل بزرگی را برای جهان و کشورهای اسلامی به وجود آورد.با بررسی این موضوع و ظهور و بروز آن به این نتیجه می رسیم که این تفکرهای انحرافی و منتهی به خشونت بر دو استوانه فقر معیشتی و فقر فرهنگی بین جوامع اسلامی استوار بوده است؛ یعنی کسانی که این امور را طراحی کرده بودند، پیاده نظام خودشان را در  کشورهای اسلامی از بین کسانی انتخاب می کردند که یا نیاز مفرط مالی داشتند و یا به شدت در اثر ناآگاهی و بی اطلاعی از واقعیت علمی، در فقر فرهنگی به سر می بردند.

حجت الاسلام مرقاتی خوئی افزود: غیرمسلمان شیعه و سنی را با فجیع ترین روشها به قتل رساندند، نام اسلام را لکه دار کردند و مشکل جدی برای جهان به وجود آوردند. این دو پدیده برای ما مسلمانان از هر فرقه و مذهب این هشدار را دارد که ما باید به شدت در بالا بردن سواد  و فرهنگ جامعه اسلامی کوشا باشیم و سعی کنیم که از میزان فقر معیشتی مسلمانان بکاهیم.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع اختصاص به زمان ما ندارد، در واقعه کربلا هم عبیدالله از همین دو نقطه ضعف مسلمانان استفاده کرد و لشگر سی هزار نفری را در مقابل گروه اندک لشگر امام حسین (ع) قرار داد و امام و فرزندان و خاندان و اصحابش را به شهادت رساند.اینها در حقیقت ادامه راه خوارج بودند که در مقابل علی (ع) قد علم کردند و امام را در محراب عبادت به شهادت رساندند.

استاد دانشگاه تهران گفت:اگر امروز به فکر رفع فقر فرهنگی و ارتقای دانش نباشیم، قطعا گروه‌هایی چون القاعده و داعش در آینده هم تکرار خواهند شد. پیشنهاد من این است که ما هم در کشورهای اسلامی، سازمانی همانند یونسکو را به وجود بیاوریم و سعی کنیم برای بالابردن سطح دانش کودکان و نوجوانان جوامع اسلامی تلاش کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در این روزها ما خبر سوزندان قرآن و توهین به قرآن را از مهد فرهنگ تمدن یعنی سوئد می‌شنویم که توسط یک عراقی اتفاق می افتد، کسی که در لیست گروه مسلمانان است. این از نا آگاهی افراد است که تحت تأثیر کسانی قرار می‌گیرند که می خواهند جامعه اسلامی را به چالش بکشند؛ بنابراین ما باید در این کنفرانس و کنفرانس‌های آینده روی مشکل عموم مسلمانان، مترکز شویم و راهکارهای عملی برای کشورهای اسلامی و جوامع اسلامی ارائه کنیم.