رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تقبیح عادی‌سازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی

سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

درباره ما

تلاش برای برقراری اخوت، همگرایی و وحدت بین مسلمانان و مذاهب اسلامی، از زمان پیامبر اکرم (ص) آغاز شده است. بداندیشان و دشمنان جهان اسلام در طول تاریخِ پس از بعثت و به‌ویژه در قرن اخیر، کوشش‌های پراکنده یا سازمان یافته‌ای را برای ایجاد افتراق و تنازع بین مسلمین آغاز کرده‌اند. در چنین شرایطی و برای رفع این تهدید، علما و دلسوزان جهان اسلام با تأسیس مراکز مهمی همچون دارالتقریب مصر، همواره در پی آن بوده‌اند که وفاق و وحدت و همدلی را بین آحاد مسلمانان و مذاهب اسلامی تحقّق بخشند. در ایران اسلامی نیز در راستای تداوم تلاش‌های تقریبی پیشین، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سال ۱۳۶۹ هجری شمسی به دستور مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، با انتصاب دبیرکل و اعضای شورای عالی آغاز به‌کار کرد.
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در چنین شرایطی، رسالت خود را ارتقای سطح آشنایی، آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی برای نیل به امت واحده‌ اسلامی قرار داده است. 
شورای‌عالی و مجمع عمومی این نهاد تقریبی که سیاست‌گذاری و فعالیت‌های آن را سامان می‌دهند، از ده‌ها تن از شخصیت‌ها و علمای مذاهب مختلف اسلامی از سراسر جهان تشکیل یافته است و به‌عنوان یکی از مراکز فعال منادیِ تقریب و وحدت در جهان اسلام، زمینه‌ساز تعامل و توافق میان پیروان مذاهب مختلف اسلامی بوده‌است. 
مجمع جهانی تقریب با اهدافی چون« کوشش در راه ایجاد آشنایی و تفاهم بیشتر بین علماء، متفکران و پیشوایان مذهبی جهان اسلام»، «گسترش اندیشه‌ تقریب بین ایشان و آگاه کردن مسلمین از توطئه‌های تفرقه‌انگیز دشمنان اسلام»، «رفع بدبینی‌ها و شبهات بین پیروان مذاهب» پا به عرصه‌ فعالیت‌های ترویجی و فرهنگی نهاده است و بر این باور است که از طریق «شناسایی و ارتباط با جمعیت‌ها، انجمن‌ها و شخصیت‌های گوناگون مسلمان در سراسر جهان»، « مطالعه و تحقیق و نشر کتب و منشورات و آگاهی بخشی در زمینه‌ مسائل مشترک مذاهب اسلامی» و « برگزاری کنفرانس و حضور در مجامعی همچون سازمان همکاری‌های اسلامی و نهادهای غیر دولتی سازمان ملل متحد»  می‌توان اندیشه‌ تقریب را اشاعه و احیا نمود.
گفتنی‌است کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی از سال 1365 به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و با دعوت از شخصیت‌ها و علمای جهان اسلام آغاز به‌کار نموده و پس از برگزاری 4 دوره توسط سازمان تبلیغات اسلامی(از سال 1365 الی 1368)، با تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سال  1369، برپایی آن توسط این مجمع استمراریافته است. کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی همه ساله در ایام هفته وحدت (12 الی 17 ربیع‌الاول) با انتخاب یک شعار محوری و با حضور شخصیت‌ها و علمای مذاهب اسلامی کشورهای مختلف جهان در تهران برگزار می‌شود.
•    آدرس پستی: تهران، خیابان آیت الله طالقانی، نرسیده به چهارراه شهید مفتح، پلاک ۲۴۸. 
•    ص. پ: ۶۹۹۵-۱۵۸۷۵         کد پستی: ۱۵۸۱۷۴۴۷۱۳
•    تلفن روابط عمومی: ۸۸۳۲۴۵۴۰      
•    پست الکترونیکی روابط عمومی:  info@taghrib. ir