استاد دانشگاه پاکستان اظهار داشت: مهمترین چالش کنونی انتشار اخبار غیرواقعی و غیر موثق از سوی رسانه های خبری بزرگ است که به اختلافات میان مسلمانان دامن می زند.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر سیده سحر زیدی، استاد دانشگاه از پاکستان در سخنانی در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به نقش رسانه ها در بیداری مردم اشاره کرد و گفت: هدف اصلی رسانه نه تنها خبررسانی بلکه بیدار کردن مردم و ایجاد شعور و آگاهی درمیان آنهاست.
وی افزود: اگر از رسانه سوء استفاده شود، امکان ترویج عقاید اشتباه و ایجاد درک نادرست در مخاطب وجود دارد و می توان سنتهای فرسوده و اشتباه را در جوامع رواج داد. از آنجا که رسانه استعداد و ظرفیت زیادی دارد نه تنها در جهت دهی افکار عمومی موثر است بلکه وقتی یک مساله را مکررا مطرح و ارائه می کند، آن موضوع در میان مردم برجسته شده و درباره آن فکر می کنند.
او با اشاره به اینکه قرآن مجید مسلمانان را به ایجاد وحدت میان خود دستور می دهد و آنها را از تفرقه منع می کند، افزود: وضعیت کنونی کشورهای اسلامی ضرورت ایجاد وحدت را نشان می دهد و رسانه می تواند نقش مهمی در ایجاد این وحدت ایفا کند.
دکتر زیدی با بیان اینکه رسانه علاوه بر وظیفه خبررسانی، وظیفه خطیر فرهنگ سازی و تمدن سازی و ترویج فرهنگها را هم به عهده دارد، ادامه داد: چنانکه رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مکررا در سخنان خود به این مساله اشاره کرده اند که ما با یک جنگ نرم مواجه هستیم که باید متوجه اهمیت آن باشیم. در این جنگ برخورد تمدنها و فرهنگها مد نظر قرار گرفته است.
وی افزود: دو تمدن تمدن اسلامی و تمدن غرب رویاروی هم قرار گرفته اند و رسانه ها امروزه نقش مهمی در ترویج و گسترش تمدن و فرهنگ غرب دارند بنا براین باید وظیفه خود در روشنگری پیرامون این موضوعات مهم را درک کنیم.
او تصریح کرد: مهمترین چالش کنونی انتشار اخبار غیرواقعی و غیر موثق از سوی رسانه های خبری بزرگ است که به اختلافات میان مسلمانان دامن می زند. مساله دیگرکمبود و فقدان محتوای جذاب است که مخاطب را به سوی خود جذب کند؛ امری که خود نشات گرفته از فقدان برنامه ریزی در سطح و استاندارد بین المللی است که بتواند مخاطبین را به خود جذب کند و فرهنگ اسلامی را در میان آنها رواج دهد و خبرهای درست و حق را منعکس نماید.
این پژوهشگر دینی در ادامه پیشنهاداتی را ارائه داد و گفت: برای آگاه سازی افکار عمومی باید کارگاههایی برای ژورنالیستها و خبرنگاران تدارک دیده شود و به آنها آموزش داده شود که چگونه می توانند اخبار را بطور موثر در رسانه ها منعکس کنند و توجه خود را برای تولید محتوا بر چه موضوعاتی متمرکز کرده تا بتوانند به ایجاد وحدت اسلامی کمک کنند. همچنین باید نشست های مداومی میان اداره ها و نهادها با هدف نزدیک کردن عقاید و همسو کردن رویکردهای وحدت آفرین برگزار شود.