Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

37th International Islamic Unity Conference

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گلستان در وبینار کنفرانس وحدت: «تقریب» راه نشان دادن سیمای نورانی اسلام به عنوان مکتب عدالت و صلح است

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گلستان در وبینار کنفرانس وحدت: «تقریب» راه نشان دادن سیمای نورانی اسلام به عنوان مکتب عدالت و صلح است

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گلستان گفت: امروزه دشمنان اسلام با برنامه ریزی هایی که انجام میدهند میخواهند صبر مسلمانان را بگیرند و مسلما اگر مدارا و و صبر در بین انسانها کمرنگ شود و از بین رود، جنگ های داخلی و مذهبی و قومی رخ می دهد. این امری است که متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، سیده نفیسه حسینی واعظ، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گلستان در سخنانی در وبینار سی‌ وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به محوری ترین مفاهیم اسلامی از جمله وحدت اشاره کرد و اظهار داشت: وحدت و انسجام اسلامی از اصلی ترین مفاهیم اسلامی هست که به شکل های مختلف در قرآن کریم به آن اشاره شده است. مانند آیه «اِعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّه» و کلماتی همچون تعاونو، حزب الله، فَالَّذِینَ أَلَّفَ اللَّهُ بَیْنَ قُلُوبِهِمُ که قرآن به آنها اشاره دارد تا مسلمانان را متوجه اهمیت اصل وحدت کند.

وی افزود: تقریب مذاهب اسلامی تنها راه عینیت بخشیدن به محوری ترین عنصر قرآنی یعنی وحدت مسلمین است. تقریب باعث تقویت اسلام و تشویق امت واحده اسلامی می شود و تنها راه رسیدن به حیات طیبه است.

حسینی واعظ با بیان اینکه تعدد مذاهب و عدم تفاهم بین مسلمانان به چهره واقعی اسلام در نظر جهانیان خدشه وارد کرده است، افزود: به همین دلیل باید با عینیت بخشیدن به شعار تقریب مذاهب که مستلزم وحدت حقیقی بین مسلمانان است، سیمای نورانی اسلام به عنوان مکتب عدالت و صلح به جهانیان معرفی شود. برای این مهم باید از ظرفیت های موجود و ابزارهای ارتباطی پیشرفته استفاده کرد.

او با تاکید بر اینکه ضروری است مسلمانان برای پیشبرد اهداف الهی خود و نزدیک شدن مسلمین به همدیگر از ظرفیتهای موجود به نحو احسن استفاده بکنند و با برنامه ریزی تهدیدات را تبدیل به فرصت کنند، ادامه داد: در فضای مجازی میتوان به ترویج یک زندگی‌مسالمت آمیز ذیل آداب اسلامی، آزاد اندیشی و فرهنگ مدارا و صبر پرداخت و زمینه را برای ترویج وحدت و تقریب فراهم کرد.

وی افزود: دین اسلام برای جلوگیری از تشنج و درگیری و اختلافات بین مردم و جامعه توصیه به مدارا کرده است و عاقل ترین مردم را کسی معرفی میکند که بیشترین مدارا را با مردم داشته باشد. خداوند در قرآن کریم یفرماید: «أذَلُّ النّاسِ مَن أهانَ النّاسَ». خوارترین مردم کسی است که انسانهای دیگه را تحقیر می کند.

وی در ادامه گفت: امروزه دشمنان اسلام با برنامه ریزی هایی که انجام میدهند میخواهند صبر مسلمانان را بگیرند و مسلما اگر مدارا و و صبر در بین انسانها کمرنگ شود و از بین رود، جنگ های داخلی و مذهبی و قومی رخ می دهد. این امری است که متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم. در روایات اسلامی اوصافی مانند خوش قولی،خویشتن داری، تواضع و.... همگی همراه با صبر مطرح شده است. بی تردید صبر، خوش خلقی، خویشتن داری و تواضع را به همراه می آورد.

حسینی واعظ همچنین افزود: یکی از مسائلی که متأسفانه دشمن در حال استفاده از آن در فضای مجازی است، دامن زدن به توهین به مقدسات و ایجاد شکاف میان گرایش های مختلف دینی است. شبکه های ارتباطی جدید امکان تازه ای را برای ایجاد خط انحرافی در میان مسلمانان فراهم کرده است و باعث شده به اختلافات میان شیعه و سنی دامن زده شود.

وی افزود: اسلام به شدت مسلمانان را از توهین و حرمت شکنی نهی میکند و حتی اجازه اهانت به خداناباوران را هم نمی دهد. امام صادق (ع) در روایتی میفرماید:«با مردمی که با ما زندگی میکنند، به شایستگی رفتار کنید و افراد و امانت آنها را به آنها برگردانید هنگام نیاز بر سود و زیانشان گواهی بدهید و بیمارانشان را عیادت بکنید و در تشیح جنازه مرده هایشان شرکت بکنید».این دستورات قرانی و روایات، فرهنگ اصیل دین اسلام را نشان می دهند و با ترویج این اصول می توان نقشه دشمنان را مبنی بر تخریب چهره اصیل و رحمانی اسلام نقش برآب کرد.