Skip to main content
• Just War and Just peace
• Islamic Brotherhood and countering Terrorism
• Religious Freethinking, Acceptance of Denominational Ijtihad and Confronting Takfir Extremism
• Islamic Empathy and Sympathy and Avoidance of Tensions and Conflicts
• Mutual Respect between Islamic Denominatins, Observance of the Etiquettes of Difference and Avoidance of Quarrels, Desecration and Insults
• Normalization of relations with the usurping Zionist regime

37th International Islamic Unity Conference

ایجاد تفرقه، حربه اصلی استکبار جهانی برای استثمار ملت‌های ضعیف است

ایجاد تفرقه، حربه اصلی استکبار جهانی برای استثمار ملت‌های ضعیف است

لطیفه دوجی، فعال فرهنگی از استان گلستان با تاکید بر نقش استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌المللی در ایجاد تقرقه میان مسلمانان، گفت: آنها از هر شیوه‌ای استفاده می‌کنند تا جنگ و تفرقه راه بیندازند و مردم خسته و درمانده از جنگ‌های پی‌درپی و بی‌پایان دنیا را استثمار نمایند.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، لطیفه دوجی، فعال فرهنگی از استان گلستان در وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران تصریح کرد: «بزرگترین پروژه‌های عصر حاضر و حتی قرون گذشته، حاصل اتحاد و همبستگی است».

وی در این باره توضیح داد: «اتحاد و همبستگی در انجام امور و پیگیری اهداف مشترک مختص مسلمانان نیست بلکه دشمنان اسلام و بشریت نیز از این حربه استفاده می‌کنند تا با تمام قوا بر پیکره اسلام و امت اسلامی ضربه وارد کنند و اسلام را دین خشونت و امت اسلامی را متحجر معرفی نمایند».

دوجی در ادامه تصریح کرد: «باید گفت نقش استکبار جهانی و صهیونیست بین‌المللی در این میان، اساسی است و آنها در کنار همه شرارت‌ها و جنایت‌هایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن دخیل‌اند، از حربه‌ای اساسی‌تر و تاثیرگذارتر استفاده می‌کنند.حربه‌ای که از ابتدای تاریخ بشریت و از ماجرای هابیل و قابیل تا عصر حاضر نتیجه داده است. آنها تابلوی شعار و خط مشی خود تحت عنوان تفرقه بینداز و حکومت کن را پشت میزشان نصب کرده‌اند و به آن عمل می‌کنند».

وی خاطرنشان کرد: «اگر پروتکل صهیونیسم جهانی را مطالعه نمایید، در همان مقدمه، ماهیت زشت این پدیده شوم آشکار می‌گردد، آنها برای فریب سطحی نگران و عوام خاص نما از هر شیوه‌ای استفاده می‌کنند تا با حمایت از گروه‌ها و فرقه‌های مستعد، کج‌روی، جنگ و تفرقه راه بیندازند و به خیال خام خود در انتهای این مسیر، مردم خسته و درمانده از جنگ‌های پی‌درپی و بی‌پایان دنیا را استثمار کنند».

این بانوی مسلمان با بیان این که آنها در راستای این هدف شوم خود از بهترین شیوه‌های موجود و به روز به خصوص رسانه بهره می‌برند، گفت: «اگر جهان امروز را "دهکده جهانی" نامگذاری نموده‌اند، علت اصلی این نامگذاری، ظهور پدیده‌های نوینی چون فضای مجازی و رسانه‌ها است».

وی در این باره توضیح داد: «دانشمندان علوم ارتباطات وظایف رسانه‌ها در ابعاد گوناگون زندگی اجتماعی را مورد بحث قرار داده و بر شمرده‌اند، اما رسالت رسانه‌ها هنوز هم  باید به عنوان موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد».

وی افزود: «مقصود از رسالت در این عرصه چیزی متفاوت از کارکرد و وظیفه است و به احساس تعهدی گفته می‌شود که رسانه‌ها و گردانندگان آنها به ارائه یا عدم ارائه اطلاعات و اخبار دارند».

ارتباط فضای مجازی با همگرایی و واگرایی ملت‌ها
دوجی با بیان این که امام خمینی (ره) رسانه را به عنوان مربی می‌شناسد و رسالت آن را تربیت می‌داند، در خصوص برخی حقایق در حوزه اینترنت و فضای مجازی که ارتباط مستقیم با همگرایی و یا واگرایی ملت‌ها به خصوص امت اسلام دارد، گفت:«جولین آساژ» مؤسس وب سایت «ویکی لیکس» می‌گوید که «فیس بوک» تنفرآمیزترین ابزار جاسوسی است که تاکنون خلق شده است، هر کس که نام خود و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس بوک اضافه نماید، باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنان تکمیل می‌کند».

وی با بیان این که اعضای شبکه‌های اجتماعی وظیفه سربازان جنگ نرم را ایفا می‌کنند، تصریح کرد: «رویدادهای سیاسی دو دهه اخیر از انتخاب باراک اوباما به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا گرفته تا ناآرامی‌های پس از انتخابات سال 1388 و حتی اغتشاشات اخیر در ایران، انقلاب‌ها و خیزش‌های اجتماعی در کشورهای عربی، شورش‌های به ظاهر مردمی که در سوریه علیه بشار اسد به پا شد و بعد از آن آمریکا مهره‌ بازی خود یعنی داعش را وارد خاک سوریه کرد، همه و همه برخواسته از یک سازماندهی از قبل تنظیم شده، همراه با تبلیغات سوء در این شبکه‌ها بود».

قدرت نرم به اندازه قدرت سخت اهمیت دارد
وی اظهار داشت: «به عقیده «جوزف نای» در عصر انقلاب اطلاعات، قدرت نرم به اندازه قدرت سخت اهمیت می‌یابد و علت آن وجود کانال‌های چند جانبه ارتباطی است که به راحتی می‌توانند از مرزهای حاکمیت ملی عبور کنند».

این بانوی اندیشمند کشورمان خاطرنشان کرد: «دشمنان امت اسلامی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و اینترنت کاری را می‌کنند که به گفته مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای، یک شبیخون فرهنگی، یک غارت فرهنگی و یک قتل عام فرهنگی است».

وی با بیان این که حضور جریان تکفیر و گروه تکفیری داعش در شبکه‌های اجتماعی مجازی یکی از پدیده‌های شوم است که در ده‌های اخیر بر واگرایی جهان اسلام تمرکز دارد، گفت: «تمام این دسیسه‌ها با هدف واگرایی در جهان اسلام و ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی به کار گرفته می‌شود».

دوجی با اشاره به این که طبق آمار منتشره تا ژانویه 2018 سیصد و سی و دو میلیون دامنه در اینترنت ثبت شده و بیش از یک میلیارد و هشتصد میلیون وب سایت که توسط هفت میلیون و دویست هزار رایانه ارائه می‌شوند، وجود داشته است و این فقط بخش ناچیزی از آن حقیقتی است که در میدان نبرد وجود دارد، تصریح کرد: «در این دهکده جهانی که همه امت کفر هستند که در پی تغییر ذهنیت همه امت اسلام به ویژه جوانان می باشند، چطور می‌توانیم از همه این امکانات چشم بپوشیم».

لزوم استفاده از بستر رسانه برای مقابله با تفرقه‌افکنی
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت استفاده از این بستر برای جلوگیری و مقابله با تفرقه‌افکنی و وارونه جلوه دادن نگرش اسلام به بشریت و اخلاق و ایجاد ساز و کارهایی دائمی، پویا و همه جانبه تاکیدکرد.

وی پیشنهاد کرد به منظور تولید و پخش انواع تولیدات بصری، شنیداری و چند رسانه‌ای با همکاری بین‌المللی کشورهای‌اسلامی، یک سازمان بین‌المللی با هدف روشنگری در حوزه تقریب تشکیل گردد که خود به تنهایی قطب تولید رسانه‌ای مسلمانان و دارای بخش‌های متنوعی در حوزه‌های تخصصی رسانه‌ای و فضای مجازی باشد و توسط جوانان متخصص و مستعد دارای بلوغ رسانه‌ای به خصوص بانوان مدیریت گردد.