به گزارش ستادخبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر فاطمه واسعی، مدیر حوزه علمیه خواهران بانو امین در سخنانی در وبینار هفتم سی و ششمین کنفرانس وحدت، با تاکید بر وظایف مسلمانان در مسیر تحقق اتحاد و همبستگی اسلامی به آیه ای از قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا». این آیه شریفه به اتحاد و همبستگی همه مسلمانان با یکدیگر اشاره دارد. این که همه مسلمانان یکسری وظایفی بر عهده دارند که اگر به خوبی انجام شود، مانند درخت تنومندی می شوند که حتی خود کشاورزها از این درخت تنومند تعجب می کنند. درختی که باعث کینه و نفرت و همچنین غیظ کفار و منافقین خواهد شد. این آیه شریفه به اتحاد مسلمین در چند وجه اشاره دارد؛ نخست آنکه اولین خط اتحاد بین مسلمانان باید یک هدف را در پیش داشته باشد. خداوند برای همه مسلمانان در چهار مذهب تسنن ( شافعی، حنفی، مالکی و حنبلی) و همچنین شاخه های مختلف اهل تشیع یک خط مشخص و معینی را ترسیم کرده است. اطاعت از قرآن و سیره حضرت رسول بر مبنای این اصل است که همگان با یکدیگر مودت و در برابر کفار شدت داشته باشند.«اشداء علی الکفار رحماء بینهم».
وی در ادامه اظهار داشت: این امر اتفاق نمی افتد مگر در سایه دستورات خداوند متعال که می فرماید: عبودیت و بندگی همه باید فقط در مقابل خداوند متعال باشد نه دربرابر بیگانگان و ابرقدرت ها و استکبارهای جهانی. یعنی مسلمانان از هیچ چیزی نترسند. مسلمانان به لطف همراهی خداوند، سعی خودشان و اتحاد و همبستگی، به فضل خدا می رسند و در واقع درخت تنومندی که خداوند اشاره می فرمایند «یعجب الزراع لیغیظ بهم الکفار» به وجود می آید؛ زیرا هر کِشتی که حاصل می شود، از درون زمین اتفاق می افتد و اگر عقیده همه انسان ها یکی باشد و مسلمانان زیر سایه قرآن، خداوند متعال، سیره و سنت حضرت رسول و دین اسلام با همدیگر یکی شوند، این کشت رشد می کند وجامعه اسلامی هم تنومند خواهد شد. نمونه کامل این امر را می توان در صلح نامه حدیبیه مشاهده کرد که امیرالمومنین علی علیه السلام که خلیفه چهارم مسلمانان عالم و اهل تسنن نیز محسوب می شوند، همین مبحث را فرمودند.
او با اشاره به این که اسلام یک دین جامع است و همه ادیان یا شرایع در لوای دین اسلام قرار دارند، ادامه داد: ایمان به رسول خدا و جهانی شدن مکتب اسلام، بحث بسیار مهمی است که به رهبری الهی و یاران صادق نیاز دارد.
مدیر حوزه علمیه خواهران بانوامین ادامه داد: مهمترین نمونه اتحاد و همبستگی مسلمانان در جبهه های مقاومت مانند گروه های انصارالله، جهاد، حماس و غیره در کشورهایی مانند لبنان، سوریه و عراق و یمن و همچنین مدافعین حرمی که از همه کشورها برای یاری مسلمانان سوریه آمدند، شکل گرفته است. برای مقابله با دشمنان و آمریکا و رژیم صهیونیستی بیش از پیش نیاز داریم که به وحدت برسیم. اینک کشورهای اسلامی در مقابله با اسرائیل و آمریکا، مقاومت می کنند اما متاسفانه برخی از کشورها تحت حمایت آنها قرار می گیرند و اتحاد و همبستگی شان را از دست می دهند. ابوزهره عالم سنی معروف در این زمینه می فرمایند:«ما اجمع علما الاسلام الاختلاف، طوائفهم فی امرک ما اجمع علی فضل امام صادق (ع)». هیچ کدام از علمای اسلام، در هیچ امری اجماع ندارند مگر فضل و علم بسیار زیاد امام صادق (ع). وقتی کتاب های اهل تسنن را نگاه کنیم کتابی را نمی بینیم که از ائمه اطهار تعریف نکرده باشد. جناب «مالک ابن انس»، یک گفتار بسیار معروفی در رابطه با امام صادق دارد که می فرماید: «ما رات عین و لا سمعت اذن و لا خطر علی قلب بشر افضل من جعفر بن محمد الصادق ، فضلا و علما و عباده و ورعا». می فرمایند: هیچ چشمی ندیده، هیچ گوشی نشنیده، در هیچ دل بشری خطور نکرده که از جهت فضل و علم و عبادت و ورع، بالاتر باشد. امام صادق (ع) سفارش می کند که شیعیان با اهل تسنن مراوده داشته باشند، به عیادت بیمارهایشان بروند و در تشییع جنازه هایشان شرکت کنند. قرآن می فرماید: «یا ایها الذین آمنوا رابطوا». امام صادق ذیل این آیه شریفه می فرمایند: باید همه مسلمانان فارغ از مذهب خود به دلیل اشتراک در پذیرش دین اسلام و کتاب قرآن و قبله مشترک و از همه بالاتر سنت حضرت رسول (ص) با هم متحد شوند. امام شافعی اشعاری دارد که نقل شده است ایشان این اشعار را در کنار کعبه خوانده اند؛ یعنی در جایی که حتی دشمنان اهل بیت در آنجا حضور داشتند.
وی یادآور شد: در نتیجه انحرافات شکل گرفته گروه هایی مانند داعش ، تکفیری ها، سَلَفی ها، وهابیت که اصلا جدای از مذاهب چهارگانه هستند، شکل گرفته اند و خون، جان، مال و ناموسِ حتی مذاهب چهار گانه ی اهل تسنن را مباح می شمارند و کشتار آنها را مستحب می دانند. این در حالی است که دین اسلام و قرآن به آنها اجازه چنین اقداماتی را نداده است. در همین راستا آمریکا و استکبار جهانی بدعتی جدید در دین اسلام ایجاد کرده اند که مسلمانان باید بیش از پیش در مقابل آنها هوشیار بوده و مقاومت نمایند. قرآن کریم سه وجه مهم برای جریان صهیونیسم توصیف کرده است؛ یک کینه و عداوت بی مانند آنها در رابطه با مسلمانان، دوم لجبازی و عناد و سوم این که مایل هستند همه چیز از بین برود. در همین چارچوب یکی از منابع اهل عتیق می گوید: هر کسی غیر از یهود و غیر از صهیونیست باشد، خون، جان و مال و ناموس او حلال است. این همان نگاهی است که تکفیری ها نسبت به سایر مسلمانان دارند.
دکتر واسعی در نهایت تصریح کرد: همه مسلمانان باید در برابر دشمنان مقاومت کنند، به ویژه زنان مسلمان در مقابل استکبار فرزندانی را از تبار مقاومت پرورش دهند که ادامه دهنده و رهرو شهدا باشند. در همین راستا باید به اربعین مسلمانان به عنوان بزرگ ترین تجمع مسلمانی نگاه ویژه ای داشت که همه گروه ها از همه فرق و مذاهب، از زرتشتی ها، ایزدی ها، نصاری ها گرفته تا یهودی و همه جریان های تحت دین اسلام را به سوی خود جلب می کند.