آنچه توسط رئیسجمهور محترم رونمائی شد حاصل زحمات پژوهشگران پژوهشگاه مطالعات تقربی در سالهای اخیر است این آثار به چند دسته تقسیم میشوند:
1. «وحدت در منظومۀ فکری مقام معظم رهبری»
برای اینکه ما بتوانیم در مسیر تقریب بهدرستی حرکت کنیم قبل از هر چیز لازم بود وحدت در منظومۀ فکری مقام معظم رهبری استخراج شده نقشۀ راهی باشد برای حرکت در این مسیر و این کتاب در واقع ساختار و نظاموارۀ وحدت در نگاه معظمله را تبیین میکند.
2. آيندهسازی اسلامی – تمدنی در پرتو اندیشههای امام تمدن ساز آیت الله خامنهای
تألیف: ذبیحالله نعيميان
ما میدانیم در نظر مقام معظم رهبری وحدت و اتحاد جهان اسلام مقدمهای است برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی در این کتاب چشمانداز این تمدن نوین اسلامی در کلام و نگاه معظمله مورد بررسی قرار گرفته است.
سه کتاب از مجموعه آثار اهلسنت در فضائل اهلبیت
یکی از نظرات رایج در وحدت و تقریب نظریه است که از طرف حضرت آیتاللهالعظمی بروجردی و بعضی دیگر از مراجع و علما اسلام مطرح شده و آن اینکه: همۀ جهان اسلام بر روی یک امر مشترک که آن مرجعیت علمی ائمه علیهمالسلام متحد شوند. مقدمۀ این موضوع بررسی جایگاه اهلبیت در نزد علما و بزرگان جهان اسلام است و بخصوص اهلسنت است؛ لذا پروژهای تحت عنوان «سلسلة فضائل اهلالبیت عند أهل السنة» کلید خورده و از این مجموعه قبل از این ۵ اثر منتشر شده بود و امثال ۳ اثر دیگر منتشر شد.
3. فرائد السِّمطين في فضائل المرتضی والبتول والسبطین
نوشته صدرالدین ابراهیم جوینی حمویه فرزند عارف و صوفی بزرگ سده هفتم سعدالدین حمویه این کتاب یکی از منابع مهم در فضائل اهلبیت میباشد و در آن فضائل حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین علیهمالسلام ذکر شده است.
تحقیق: محمدکاظم محمودی
4. نظم درر السِّمطین
نونوشتۀ جمالالدین محمد بن یوسف زرندی یکی از علمای حنفی سدۀ هشتم هجری در این کتاب هم فضائل حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین علیهمالسلام ذکر شده است.
تحقیق: سیدکاظم موسوی
5. العِطر الوِردی بشرح القطر الشهدي في أوصاف المهدي
این کتاب توسط یکی از علمای بزرگ مصری به نام علامه سید محمد البِلبَيسي شافعی نوشته شده و در واقع شرح یک منظومهای است که توسط علامه شهابالدین احمد بن اسماعیل حِلوانی سروده شده است.
تحقیق: سیدکاظم موسوی
6. الحجاب دراسة اجتماعیة وفقهية مقارنة
در این کتاب مسئله حجاب از جهت اجتماعی و فقهی با استفاده از انظار و آرای علمای جهان اسلام (شیعه و سنی) مورد بررسی قرار گرفته است.
تألیف: محمد الساعدي
7. خلافت ولایتفقیه تحققبخش امت واحده
در این کتاب اولاً بحث ولایتفقیه که در فقه سیاسی شیعه مطرح است با مسئلهٔ خلافت که در فقه سیاسی اهلسنت مطرح شده بهصورت تطبیقی مورد بررسی قرار گرفته و اثبات شده که شرائطی را که علمای اهلسنت در خلیف و خلافت اسلامی مدنظر دارند میتواند بر ولایتفقیه مطابقت داشته باشد و التزام به چنین نگاهی میتواند جهان اسلام را به سمت امت واحده سوق دهد.
تألیف: ذبیحالله نعيميان
8. فقه خلافت داعش تلاشی پرچالش
یکی از چالشهای جدی وحدت جهان اسلام در دورههای متأخر ظهور جریانی بود با عنوان خلافت اسلامی و یا داعش برای جلوگیری از ظهور چنین جریانهای انحرافی ازاینپس لازم است اندیشۀ دینی این جریان بازشناسی و راههای جلوگیری از آن بررسی شود این کتاب درواقع نگاهی دارد به اندیشهای که منشأ داعش ظهور بود.
تألیف: ذبیحالله نعيميان
جریانشناسی مذهبی
متأسفانه، یکی از ضعفهای موجود در عرصۀ بینالملل نبود اطلاعات جامع در مورد شخصیتها، جریانها و مؤسسات مذهبی جهان اسلام است ما از سال قبل پروژهای را با عنوان جریانشناسی مذهبی شروع کردیم که در این پروژه هم کشورها و بافت جمعیتی آن از جهت مذهبی بررسی میشود و هم بعضاً بعضی از گروهها و فرقههایی که اطلاعاتی کاملی از آنها در اختیار نیست از این مجموعه امسال سه اثر آماده و منتشر شد:
9. جریانشناسی مذهبی پاکستان
کشور پاکستان از جهات متعددی برای ما مهم است به جهت همسایگی و ارتباطاتی که با آنها داریم و تأثیرگذاری که در اهلسنت کشور ما دارد و جهات دیگر لذا در این کتاب بافت مذهبی کشور پاکستان، شخصیتهای تأثیرگذار مذهبی، جریانهای مذهبی و شخصیتهای تقریبی و ضد تقریب و چالشهای تقریب در این کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
تألیف: مصطفی اسکندری
10. جریانشناسی مذهبی جمهوری آذربايجان
در این کتاب هم سعی شده وضعیت کشور آذربایجان از جهت مذهبی و شخصیتهای تأثیرگذار آن از جهت مذهبی و تقریبی مورد بررسی قرار گیرد.
تألیف: خلیل عالمی
11. بُهره (نوشتۀ سیدجلال میرآقائی)
بُهرها یکی از شاخههای مهم مذهب اسماعیلیه است و باتوجهبه اینکه آموزههای این مذهب بیشتر باطنی و سرّی است شناخت درستی قبل از این نسبت به این فرقه وجود نداشت مؤلف این کتاب با حضور در مراکز اصلی این فرقه در هند و گفتگو با شخصیتهای برجستۀ آنها نگاهی جدید و واقعبینانه از این فرقه به ما ارائه میدهد.
تألیف: سیدجلال میرآقائی