رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تطبیع و عادی‌سازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی

سی و ششمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

پیر شفاعت رسول: باید درباره نقشه دشمنان برای تفرقه افکنی میان ملت های مسلمان هوشیار بود

پیر شفاعت رسول: باید درباره نقشه دشمنان برای تفرقه افکنی میان ملت های مسلمان هوشیار بود


به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی پیر شفاعت رسول، رئیس مرکز بلال لاهور در سخنانی در وبینار ششم سی و ششمین کنفرانس وحدت، بر ضرورت درک درست از مفاهیم کانونی دین اسلام تاکید کرد و یادآور شد: خداوند متعال در کتاب خود قرآن می فرماید که معبود مسلمانان یکی است و توحید، بنیان و اساس اسلام است. اولین تصویری که قرآن و سنت درباره خدا ارائه داد، این بود که خالق و مالک کائنات یکی است. خداوند همچنین اعلام کرد که فقط یک کتاب عطا کرده و یک پیامبر فرستاده و یک کعبه و قبله مشترک را برای همه مسلمانان تعیین کرده است.

او با بیان این که وقتی خدا، رسول و قرآن و کعبه مسلمانان یکی است، پس چرا امت مسلمان در گروه های مختلف تقسیم شده است، افزود: ما روح دین و اساس تعلیمات قرآن را به درستی درک نکرده و منافع شخصی و گروهی را به منافع ملت ترجیح داده ایم که در نتیجه آن مسلمانان گرفتار مصائب و مشکلاتی شدند که زمینه نابودی آنها را فراهم کرده است. زمانی مسلمانان متفرق بوده اند و این حقیقت در تاریخ وجود دارد که دشمنان یک اصل و اصول داشتند و آن اینکه تفرقه بیندازند و حکومت کنند. دلیل اینکه امروز بیگانگان بر ما حکمرانی می کنند و حاکمیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند، این است که میان مسلمانان تفرقه وجود دارد. این در حالی است که در پنجاه سال گذشته تعداد کشته شدگان مسلمان بیش از سه میلیون نفر تخمین زده می شده است. کشورهایی که در پنجاه سال گذشته نابود شدند، کشورهایی هستند که در آن، هم حاکمان مسلمان بودند و هم مردم. در پنجاه سال گذشته کشورهایی که به خاک و خون کشیده شده اند، کشورهایی بوده اند که ساکنان آن کلمه لا اله الا الله، محمد رسول الله گفته اند.

پیر شفاعت رسول با بیان اینکه دینی که خداوند فرستاده، دین واحد و پیامش مبتنی بر وحدت است، ادامه داد: همه پیامبرانی که آمده اند، پیام وحدت را با خود آورده اند. وقتی همه مسلمانان عالم، چه در شرق و غرب و چه در شمال و جنوب به سوی کعبه سجده می کنند، قصد اعلام چه چیزی را دارند؟ می خواهند بگویند که همه ما یکی هستیم. اسلام یک فرهنگ و تمدن و یک قوم و جامعه جدید تشکیل داده و از این قوم و جامعه به اسم جامعه اسلامی یاد می شود. جامعه اسلامی رسوم و ترویج فرهنگ خاص خود را دارد که بر اساس تفکر اسلامی بنا شده است. رسول خدا (ص) موقع حجة الوداع فرمود که هیچ سفیدی بر سیاه و عرب بر عجم فضیلت ندارد. در جامعه اسلامی اگر کسی بر دیگران فضیلت دارد، فقط بر اساس تقوا است.

او با بیان اینکه تقوا یعنی اینکه شما، هم با خدای خود رابطه داشته باشید و هم با خلق خدا، تصریح کرد: اگر این تعلق خاطر فقط به خداوند باشد و به خلق خدا نباشد، رهبانیت است و اگر این رابطه فقط با خلق باشد و با خدا نباشد، ماده گرایی است. اسلام یک راه اعتدال در میان این دو اتخاذ کرده است. تفکر و عمل معتدل، مطلوب اسلام است. هر مسلمانی که اندکی از اصول اسلامی اطلاع داشته باشد، این مسائل را می داند که ما یک خدا، یک پیامبر را قبول داریم و کتاب و کعبه ما یکی است. جای تأمل این است که پس چرا ما متفرق و گروه گروه هستیم؟ وقتی مسلمانان آلت دست دشمنان قرار می گیرند، به خود زیان می رسانند.

رئیس مرکز بلال لاهور با اشاره به موضوع اختلاف و تفرقه در جهان اسلام اظهار داشت: اگر همه با یکدیگر متحد باشند، هیچ کسی نمی تواند آنها را سرکوب کرده و به زانو دربیاورد اما اگر دچار اختلاف شوند، شکست آنها قطعی است. هر کسی که صدای وحدت در میان امت را بلند کند، چه کوچک باشد و چه بزرگ، همگان باید با آن صدا همصدا شده و آن را به یک صدای جهانی تبدیل نمایند. به ویژه در این موقع که جمهوری اسلامی ایران و مقامات آن هفته وحدت را در میان امت مسلمان برگزار کرده و تلاش می کند در میان امت، تفکر وحدت ایجاد کند، نباید این فرصت را از دست داد. تلاش جمهوری اسلامی برای ایجاد وحدت و تقریب در میان امت، زمینه تعدی و ظلم به مسلمانان را از میان می برد و تمام امت مسلمان را از زورگویی و ظلم و خشونت استعمار جهانی نجات می دهد. بدون شک هدف ایران چنین است. زیرا اگر جمهوری اسلامی در منطقه و جهان صدای وحدت مسلمانان را بلند کند، حتی کشورها و ملت هایی که با یکدیگر اختلاف دارند، به یکدیگر نزدیک شده و امکان تعامل و همبستگی آنها فراهم می شود. از این رو تلاش هایی که ایران برای وحدت انجام می دهد، تلاش های همه گیر و جهانی است.