به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، مولوی محمد اسحاق مدنی، در وبینار نهم سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی، اظهار داشت: همه ساله تعداد قابل توجهی از علما، دانشمندان و شخصیت های برجسته جهان اسلام در این کنفرانس شرکت می کنند که اکثرا جدید هستند و تعدادی هم به علت بعضی از مصالح، شاید تکراری باشند، اما هر ساله با ایده ها و با برنامه های جدیدی در این کنفرانس حضور پیدا می کنند. این موفقیت بسیار بزرگی برای مجمع تقریب است که مسلمانان داخل و خارج کشور اعم از شیعه و سنی را در این کنفرانس گرد هم می آورد.
وی تصریح کرد: آیات و روایات متعددی داریم که به ما گوشزد می شود، وحدت یک امر الهی و از واجبات دینی است و فقط یک پیشنهاد یا یک طرح معمولی نیست. هر زمانی که مسلمانان به ریسمان وحدت چنگ زدند، موفقیت های بسیاری را به دست آوردند و توانستند اسلام را به غیر مسلمانان عرضه کنند، غیرمسلمانان هم تحت تأثیر این وحدت و اتفاق و انسجام مسلمان قرار گرفتند.
مولوی اسحاق مدنی تأکید کرد: اگر وحدت انجام نمی گرفت، اسلام در همان نطفه خفه می شد و چیزی از آن باقی نمی ماند. پس از رحلت پیامبر(ص) و اختلافی که بر سر جانشینی ایشان پیش آمد، امام علی(ع) برای اینکه این اختلاف باعث نزاع و درگیری نشود و دشمنان نتوانند از آن سوء استفاده کنند، حفظ وحدت را ترجیح دادند، زیرا اختلافی که بر سر این موضوع پیش آمده بود، اگر ادامه پیدا می کرد، منجر به درگیری و نزاع می شد.
وی افزود:جانشینی رسول گرامی اسلام(ص) مسئله معمولی نبود که انسان به سادگی از آن بگذرد، ولی ایشان ترجیح دادند که هیچگونه اختلافی پیش نیاید و برای پیشرفت و نشر اسلام با تمام وجود همکاری کردند، مشورت دادند و در برنامه ها شرکت نمودند. در جهاد، در کارهای اساسی که به نفع اسلام و به نفع امت اسلام بود،کوچک ترین کوتاهی صورت ندادند. ایشان همانطور که در زمان حیات رسول گرامی اسلام(ص) در پیشرفت اسلام، در جهاد و کارهای اساسی که از آن حضرت ماموریت داشتند، چیزی کم نگذاشتند، پس از ایشان نیز حداکثر توان خود را برای نشر اسلام به کار گرفتند.
مولوی مدنی ادامه داد:صحابه و کسانی که مقام گرفتند هم هیچ وقت ایشان را کنار نگذاشتند و از وجود ایشان اظهار رضایت داشتند و از مشورت هایشان حداکثر استفاده را می بردند. همین اتحاد و یکپارچی موجب شد اسلام با آن همه مشکلات در سراسر دنیا منتشر شود و ندای آن به گوش جهانیان برسد.
وی گفت: در تاریخ اسلام مشاهده می کنیم که هر موقع اختلافی به وجود آمده، مسلمانان ضرر کرده اند؛ مسلمانان در ادوار مختلف با فراز و نشیب های زیادی دست و پنجه نرم کرده اند و نزاع ها و درگیری های خطرناکی داشته اند که نه تنها خودشان ضرر کرده اند، بلکه اسلام هم بدین واسطه ضرر کرده است.
وی افزود:در یک برهه از زمان بین خلافت عثمانی و دولت صفویه درگیری هایی به وجود آمد، اما وقتی که خلافت عثمانی از بین رفت، خود علمای ایران هم که راضی به آن درگیری ها نبودند، با از بین رفتن خلافت عثمانی ناراحت شدند. آیت الله بروجردی رحمه الله علیه وقتی که این خلافت از بین رفت، فرمودند، این خلافت اگر چه عیوب و نواقصی هم داشت، ولی در عین حال پناهگاه و سپری برای امت اسلامی بود.
مولوی اسحاق مدنی تصریح کرد: تا زمانی که آخرین خلیفه عثمانی سرکار بود، صهیونیست ها خیلی تلاش کردند سرزمین فلسطین به آنها واگذار بشود، ولی همین خلیفه که به او خلیفه مریض هم می گفتند، تن به این ذلت نداد و نگذاشت سرزمین فلسطین توسط صهیونیست ها غصب بشود و آنها این زمین را به زور تصاحب کرده و مسلمانان را از آن بیرون کنند.
وی ادامه داد: بین عرب و غیر عرب و ترکها اختلاف ایجاد کردند. بعد از زوال این خلافت، با تمام آن نواقصی که داشت، اثراتش این شد که این کشور بزرگ و پهناور که جلوی استبداد و استکبار و استعمار را گرفته بود، به دست استعمارگران افتاد و شوراهای اسلامی را بین خودشان تقسیم کردند و چندین کشور از آن ساختند که تا همیشه این اختلاف و دوگانگی وجنگ و جدال بین امت اسلامی باقی بماند.
مولوی اسحاق مدنی اضافه کرد: مغول هم همینطور بود، با آن نواقصی که در زمان خلیفه عباسیان وجود داشت، می بینیم که مغول چه قتل عامی کرد و چگونه کتاب های مسلمانان را به آتش کشید.
وی خاطرنشان کرد: ریشه اصلی حوادث و مشکلاتی که در جهان اسلام به وجود آمده است را باید در اختلافات جست و جو کرد. هر پیشرفتی که در اسلام می بینید، به وسیله اتحاد امت اسلامی به وجود آمده است، امروز هم نیاز است مسلمانان از حکومتی که طرفدار اسلام است و از مسلمانان دفاع می کند و حکومت صهیونیست ها را مشروع نمی داند، حمایت کنند.