به گزارش ستاد خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، «مولوی نذیر احمد سلامی» نماینده مجلس خبرگان رهبری در سیو ششمین کنفرانس وحدت اسلامی با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح، پرهیز از تفرقه، تنازع و راه کارهای اقدامات اجرایی برای تحقق این مطلب» اظهار داشت: ما باید بدانیم که دشمن درجه یک امت اسلامی و عامل تفرقه میان آنها، یهود و صهیونیستها هستند.
وی در این باره توضیح داد: در دوران پیامبر(ص) و در ابتدای شکل گیری حکومت اسلامی، شرارت یهود آشکار بود تا جایی که قرآن مجید در آیه 82 سوره مائده میفرماید: (لتجدن اشدا الناس عداوه للذین آمنوا الیهود و الذین اشرکوا ....).
مولوی سلامی تصریح کرد: در جنگهای صلیبی که از قرن یازدهم تا دوازدهم میلادی ادامه پیدا کرد، هر چند که در ظاهر مسیحیان با مسلمانان جنگیدند، اما پشت پرده، همین صهیونیستها بودند.
وی با اشاره به شرارت یهودیان برای تفرقهافکنی میان مسلمانان در طول تاریخ به ویژه قرن دهم گفت: در قرن دهم میلادی در اغلب بلاد اسلامی، خلافت عثمانی حاکم بود، در ایران شاهان صفویه که از مریدان شیخ صفیالدین اردبیلی بوده و ذهنیت اسلامی داشتند. در شبه قاره سلاطین مغول بودند، سلاطین که آنها نیز بیشتر ذهنیت اسلامی داشتند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این که در آن زمان، زمینهای برای ایجاد وحدت در جهان اسلام فراهم شده بود، تصریح کرد: صهیونیستها کاری کردند که در میان خلافت عثمانی و اعراب بر مبنای قومیت و در میان خلافت عثمانی و سلاطین صفوی برای مبنای مذهب تفرقه ایجاد شود و آن خلافت اسلامی را که مظهر و سمبل قدرت بود تکه پاره کرده و به ده یا دوازده کشور کوچک تقسیم کردند.
وی ادامه داد: در شبه قاره هند هم با تأسیس کمپانی هندشرقی، نیروهای حفاظتی را از انگلیس آورده و به تدریج، با حذف سلاطین مغول از صحنه، نزدیک به 200 سال به شبه قاره هند حکومت کردند و در سال 1947 زمانی که مسلمانان هند به دنبال یافتن آزادی به پا خواستند، کشور هندوستان به دو قسمت جغرافیایی، هند و پاکستان تقسیم شد اما منطقه کشمیر به عنوان یک مورد اختلافی همچنان باقی ماند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از پایهگذاری رژیم اشغالگر قدس در سال 1948 در قلب فلسطین، خاورمیانه و کشورهای اسلامی به عنوان یکی از شرارتهای یهود و صهیونیست نام برد و خاطرنشان کرد: وجود این یک غده سرطانی در جغرافیای جهان اسلام ،موجب نگرانی، ناراحتی و اختلاف است.
مولوی سلامی با بیان این که صهیونیستها همه تلاش شان بر این بوده که به بهانههای مختلف با استفاده از تفاوتهای قومی، زبانی و جغرافیایی در میان جغرافیای جهان اسلام تبعیض و تفرقه ایجاد کنند، گفت: شرارت آنها همیشه جاری و ساری است و ما باید دشمن شناس باشیم.
وی در ادامه سخنان خود به راهکارهایی برای ایجاد وحدت و اتحاد کشورهای اسلامی اشاره و تصریح کرد: اولین این راهکارها، خاتمه تنش در میان کشورهای اسلامی است زیرا اگر در کشورهای اسلامی تنشهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود داشته باشد، امت واحده تشکیل نخواهد شد.
وی از احترام به مقدسات یکدیگر در عمل و نه تنها در زبان و گفتار، افزایش ظرفیت تحمل یکدیگر، کمک به یکدیگر در برابر دشمن مشترک، مدیریت تفاوتهای مذهبی به عنوان راهکارهای دیگر ایجاد وحدت نام برد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این که رهبران مذاهب خمسه، جعفری، شافعی، حنفی، مالکی، حنبلی، نباید از رشد و پیشرفت یکدیگر نگران باشند، گفت: اینها شاخههای یک درخت به نام اسلام هستند که هر چقدر این شاخهها سرسبزتر و شادمانتر باشند، آن درخت نیز شادابتر میشود و ثمرات بیشتری میدهد.
لزوم داشتن رسانههای مشترک برای دفاع از کیان اسلام و امت اسلامی و همچنین مجادله به روش احسن از دیگر مواردی بود که مولوی سلامی برای دستیابی به وحدت به آن اشاره کرد و اظهار داشت: اگر پیامبر(ص) در کوتاهترین مدت موفق شد دشمنان را به سمت اسلام هدایت کند، با جدال احسن بود. ما در گفتوگو با افراطیون در تبلیغ اهداف اسلامی نباید جدال احسن را فراموش کنیم.
وی در پایان سخنان خود افزود: تشکیل سیستم قضایی و رویه قضایی یکسان در کشورهای اسلامی، افزایش ارتباطات اقتصادی و ترویج یک پول واحد در کشورهای اسلامی، فراهم نمودن زمینه رشد و ارتقا برای مذاهب خمسه پنج گانه نیز نقش مؤثری برای ایجاد وحدت دارد که امیدوارم با بکارگیری آنها بتوانیم به این وحدت دست یابیم.