رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

حجت الاسلام اشکوری در گفتگو با تقریب: دشمنان چشم دیدن علاقه مسلمانان به یکدیگر را ندارد/فلسطین نماد ستیز با ظلم و تجاوز است

اشکوری

حجت الاسلام سید علی حسینی اشکوری نماینده مردم استان گیلان در مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، پیرامون تأثیر کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در همگرایی مسلمانان، اظهار داشت:  یکی از ابتکارات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران نام‌گذاری هفته وحدت به فرمان امام راحل بوده است؛ در این هفته  فتنه و جهالتی‌را که در میان جوامع اسلامی وجود دارد و دشمنان و جاهلان به آن دامن می‌زنند مطرح می‌شود که این مسئله بسیار مهم و ارزشمند است.
 وی افزود: بیشتر مخالفت‌ها با برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی و هفته وحدت از سوی کسانی‌است که چشم دیدن دوستی و علاقه مسلمانان به یکدیگر را ندارند، آن‌ها از اتفاقی که جهان را درگیر کرده است و آن شیوع گسترده ویروس کرونا است سوء استفاده می‌کنند و سعی در جدایی مسلمانان از یکدیگر دارند چراکه مسلمانان نمی‌توانند از نزدیک به مسائل و مشکلات یکدیگر رسیدگی کنند و این عامل خوشحالی دشمنان است؛ باید گفت امروز مسئله لبنان، یمن، افغانستان و... جزء مسائل مهم جهان اسلام است و بسیار حائز اهمیت است که مسلمانان حول یک محور جمع شوند و درصدد رفع مشکلات برآیند.
 
حجت الاسلام اشکوری تصریح کرد: امروز باتوجه به تحولات و مشکلاتی که در جهان اسلام  به‌وجود آمده است مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مسئولیت  مضاعفی را نسبت به سال‌های گذشته بر عهده دارد و ما باید از دست اندرکاران کنفرانس تشکر کنیم که در چنین شرایطی این کنفرانس ارزشمند را برگزار می‌کنند.
 
وی در پایان با اشاره به مسئله فلسطین گفت: فلسطین به‌عنوان یکی از نمادهای دفاع از مظلومین در جامعه اسلامی به‌حساب می‌آید اما باید بدانیم که تنها فلسطین نیست که ظلم به آن وارد شده است و کشورهایی همانند یمن، سوریه، لبنان، افغانستان و... هم جزو این دسته از مظلومین به‌حساب می‌آیند؛ در واقع فلسطین نماد ستیز با ظلم و تجاوز است که همه مسلمانان وظیفه دارند با الهام‌گیری از آن به‌ دفاع از حقوق مظلومان بپردازند.