رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

مولوی اسحاق مدنی: کشورهای اسلامی، امت را هرچه بیشتر به‌سمت و سوی وحدت سوق دهند

تصویر

مولوی اسحاق مدنی، عضو شورای‌عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مراسم افتتاحیه سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ضمن تبریک میلاد رسول گرامی اسلام(ص) اظهار داشت: وحدت، مقوله‌ای است که علما هر از چندگاهی برای تحقق آن تلاش کرده‌اند اما در عین‌حال تلاش کسانی‌که بر خلاف وحدت کار کرده اند، بیشتر و با امکانات بیشتری بوده است.

وی ادامه داد:کسانی که به بحث وحدت بیشتر می پردازند، زعمای کشورها نیستند؛ بلکه تعدادی از علما هستند که امکانات چندانی هم ندارند. تنها جایی که مسئولین با تمام امکانات در خدمت وحدت هستند، جمهوری اسلامی ایران است.

مولوی اسحاق مدنی خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری قبل از اینکه به جایگاه رهبری برسند، برای وحدت تلاش زیادی کردند. حضرت آیت الله خامنه ای قبل از مسئولیت رهبری و زمانی که در سیستان و بلوچستان تبعید بودند، اقدامات زیادی  در راستای ایجاد وحدت بین مسلمانان در این منطقه انجام دادند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب، مسئله وحدت را هم در سطح مسئولین و هم در سطح علما دنبال کرده است، ابراز امیدواری نمود این تفکر در دیگر کشورهای جهان اسلام نیز قوت بیشتری گرفته و مسئولین رده بالا که امکانات بیشتر و وسایل تبلیغاتی بیشتری در اختیار دارند، بتوانند امت را هرچه بیشتر به سمت و سوی وحدت سوق دهند.

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: خیلی از شخصیت ها این مسئله را مطرح می کنند که آیا با وجود این همه اختلاف که در برخی قرون تاریخ میان مسلمانان وجود داشته، آیا امکان وحدت هست؟ بله وحدت ممکن است و بهترین مثال در این زمینه سلف صالح  امت است. ببینیم کسانی که همه مذاهب آنها را قبول دارند چگونه به وحدت عمل کردند، حال آنکه افکار و عقاید مختلف داشتند.