رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

آیت الله اراکی: "من الرسول" بودن وحدت آفرین است/جدا شدن از پیامبر(ص)؛ بزرگ‌ترین ظلم به‌بشر و نظام اسلامی

تصویر

آیت الله محسن اراکی، عضو شورای‌عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب در ابتدا ایام ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام و فرزند برومندشان امام جعفر صادق(ع)را تبریک گفت و با اشاره به آغاز سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت با شعار "اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و نزاع در جهان اسلام"، بیان نمود: اصلی که باید مورد توجه  واقع گردد، آن است که نزاع در نظام اسلامی صورت نپذیرد و مسلمین با یکدیگر به جنگ و نزاع نپرداخته و "ید واحده" باشند.

وی افزود: این نه تنها یک اصل و از مسلمات و ضروریات شرعیه اسلام  بلکه قوام امت اسلامی است، در واقع مفهوم من الرسول و مع الرسول بودن است که در قرآن کریم مکررا آمده است.

وی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: « رَبِّ إِنَّهُنَّ أَضْلَلْنَ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ ۖ فَمَنْ تَبِعَنِي فَإِنَّهُ مِنِّي ۖ وَمَنْ عَصَانِي فَإِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ »؛ پروردگارا، آنها بسيارى از مردم را گمراه كردند، پس هر كه از من پيروى كند، بى گمان او از من است و هر كه مرا نافرمانى كند، به يقين تو آمرزنده و مهربانى.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایاتی از پیامبر اسلام(ص) عنوان کرد: در روایات بسیاری از رسول اکرم (ص) پیرامون "منا بودن" بیان شدن است؛ "منا بودن یا نبودن" همان معیار و ملاک امت رسول اکرم و پیوستن به رسول اکرم وامت او می باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم اظهار داشت: کسانی که بتوانند از رسول اکرم تبعیت کنند، "من الرسول" هستند و جمعیتی که "من الرسول" هستند، ممکن نیست که به نزاع و تفرقه بپردازند.

وی اضافه کرد: "من الرسول" بودن وحدت آفرین است و دل ها را یکدل و جهت گیری ها را یکی کرده و سخن ها و یدها را یک جهت می کند.

آیت الله اراکی بیان کرد: خداوند متعال در چند قسمت از قرآن کریم، مسئله "من الرسول" که همان معیت با ابرار است را بیان کرده و می فرماید: «رَبَّنَا آمَنَّا بِمَا أَنْزَلْتَ وَاتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ»؛ پروردگارا ما به کتابی که فرستادی ایمان آورده و از رسول تو پیروی کردیم، نام ما را در صحیفه اهل یقین ثبت فرما.

وی گفت: راس شاهدان شخص رسول اکرم(ص) است. معیت با رسول اساس شکل گیری امت اسلامی و مبنای "من الرسول" بودن است، آن جمعیتی که "من الرسول" است در واقع "مع الرسول" می باشد.

وی اذعان داشت: زمانی که همگان از یک ریشه برخواسته شده باشند در آن صورت شکافی بوجود نخواهد آمد، جدا شدن از رسول، معیت  و من الرسول را از بین می برد و هنگامی که این نیز از بین رود، آغاز اختلاف ، نزاع و قتل و قتال است.

وی افزود: تمام جامعه باید "مع الرسول و من الرسول" باشند؛ ستمگر و ظالم کسی است که از معیت با رسول خدا جدا می شود، بزرگ ترین ظلم به بشر و نظام اسلامی، جدا شدن از رسول و تنها گذاشتن رسول اسلام است.

وی در پایان تاکید کرد:هدف تقریب این است که  همه افراد جامعه اسلامی به "سبیل الرسول" و "من الرسول" باشند و در این مسیر حرکت کنند. پیوستن به رسول همان معیت با رسول است و ظلم به نفس جدا شدن از رسول است، ندا می دهیم که ای جامعه اسلامی، ای مسلمین و ای کسانی که ادعای پیروی از رسول اکرم(ص) را دارید، این پیروی را محقق کنید تا "من الرسول" شویم