رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تقبیح عادی‌سازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی

سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

رئیس تجمع وحدت اسلامی لبنان؛ نباید اختلافات سیاسی، مذاهب را در برابر یکدیگر قرار دهد

رئیس تجمع وحدت اسلامی لبنان؛ نباید اختلافات سیاسی، مذاهب را در برابر یکدیگر قرار دهد

رئیس تجمع وحدت اسلامی لبنان تاکید کرد که نباید اختلاف میان جنبش‌های اسلامی، علما، احزاب و اختلافات سیاسی کشورها، مذاهب را در برابر یکدیگر قرار دهد.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، «عمر غندور»، رئیس تجمع وحدت اسلامی لبنان، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می‌شود، تصریح کرد: ادوات نظامی جهانی با تجهيزات و ناوگان كامل خود پس از انقلاب اسلامی ايران به رهبری امام خمينی (ره) به سمت خلیج فارس حرکت کرد و بزرگترین و قوی‌ترين نیروی جنگنده در جهان به شمار می‌آمد كه گويی برای جنگ جهانی سوم ساخته شده است.
 

وی با بیان این که بسیاری از رسانه‌ها در تلاش هستند تا موضوعات حساس و جنجالی را بین اهل سنت و تشیع مطرح کنند و افراطیون از میان شیعیان و اهل تسنن به اين اختلافات دامن می‌زنند تا جايی که یکی از آنها دیگری را کافر می‌خواند، تصریح کرد: «تنها دين نزد خداوند متعال، اسلام است و خداوند كسانی كه تفرقه می‌افكنند را نكوهش كرده است».

رئیس تجمع وحدت اسلامی لبنان گفت: «علی‌رغم پيروزی تاريخی مقاومت اسلامی در لبنان عليه ارتش رژيم اشغالگر صهيونيستی، استكبار جهانی و در رأس آنها آمريكا به ادامه جنگ سياسی پرداخته و به جنگ مذهبی و فتنه‌گرایی دامن زدند.»

 
وی با اشاره به دو پروژه سیاسی در منطقه، گفت: «پروژه اول تسلیم شدن در برابر اسرائیل و آمریکا را نمی‌پذیرد و برای جلوگیری از کنترل منطقه توسط آنان مقاومت می‌كند و پروژه دوم برای حفظ ثبات در منطقه هر آنچه آمريكا می‌گويد را قبول می‌كند».

وی خاطرنشان کرد: «ممكن است در برخی مسائل ميان جنبش‌های اسلامی، علما، احزاب و ارکان هر کشوری اختلافات سیاسی به وجود بيايد، همچنین ممکن است بین مشروعیت و فقدان آن و اولویت‌ها یا عدم وجود آن، در زمينه سیاسی اختلاف نظراتي وجود داشته باشد؛ اما اختلافات مذهبی نبايد در برابر مذاهب دیگر به وجود بيايد که آغازگر فتنه خواهد بود.»
 
غندور در رابطه با نقش علما در تبیین ویژگی‌های دین و وظايف مسلمانان، گفت که علما باید مردم را به اسلام اصیل دعوت نمايند و آنان را از تعصب مذهبی و دشمنی با ساير مذاهب دور کنند.

وی افزود: «علما این نقش را بايد در خطبه‌ها، سخنرانی‌ها و منبرهايشان ايفا کنند. علمای دين بايد مسلمانان را به سوی وحدت اسلامی و همكاری در نيكی و تقوا دعوت كرده  و همه مسلمانان را با هم متحد و مانند یک پيكر نمايند که در این صورت مسلمانان در تمام دنيا برای اجماع و توسل به ريسمان الهی گرد هم می‌آيند.»
 
وی ادامه داد: «مسئله خطرناكی كه در حال حاضر مطرح است، اين است كه رويكرد تكفيری، خود را نماينده اسلام صحيح به شمار می‌آورد و مخالفان را تحت عنوان «نهادها و حمایت از دين» به كار می‌گيرد و تعصبات مذهبی را رواج می‌دهد.»
 
عمر غندور در پایان گفت: «خداوند متعال به دعوت به حكمت و اندرز نيكو دستور داده و ما را از اجبار در دين باز داشته است.»