مدیر توسعه انسانی کویت اظهار داشت که دین اسلام، انسان را در انتخاب تفکر و مذهب خود آزاد گذاشته و این دین بر توحید و وحدت و همبستگی میان مسلمانان و کنار گذاشتن اختلافات در صفوف امت اسلامی تاکید بسیار دارد.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، «وجیهه بهبهانی»، مدیر توسعه انسانی کویت، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار میشود، گفت که خداوند، انسان را در انتخاب تفکر و مذهب خود آزاد گذاشته و البته انسان باید مسئولیت تفکر و عقیدهاش را برعهده گیرد.
وی افزود: «خداوند با اعطای حق انتخاب به انسان، او را در زمینه انتخاب عقاید و تفکراتش مورد امتحان قرار داده است. خداوند، انسان را آزاد آفرید و به او در این دنیا حق انتخاب داد. خداوند به هیچ یک از پیامبران و فرستادگانش این اجازه را نداد که رسالتهای خود را به مردم تحمیل کنند.»
بهبهانی گفت: «حق انسانهاست که به انتخابشان احترام گذاشته شود. انسان هم خود باید به عقاید و تفکرات دیگران احترام بگذارد. همه انسانها باید بدون بیاحترامی به یکدیگر، آیینهای دینیشان را به جای آورند.»
مدیر توسعه انسانی کویت افزود: «در تعالیم و آموزههای اسلام نیز میبینیم که اسلام بر لزوم روابط میان مردم بر اساس آزادی و احترام تأکید ویژه دارد. طبیعی است که هیچ انسانی اهانت دیگری به خود از سوی اتباع و پیروان ادیان و مذاهب دیگر را نمیپذیرد. ما نیز نباید به کسانی که در دین و مذاهب، مخالف ما هستند، توهین کنیم.»
وی در رابطه با جنگ افراطگرایانه علیه اسلام و به آتش کشیدن قرآن کریم در سوئد، گفت که امروز ما شاهد اختلافات بزرگ و شکافهای عمیق در صفوف امت اسلامی هستیم و زمانی که ماهیت روابط میان اتباع و پیروان مذاهب اسلامی مختلف با یکدیگر را پیگیری میکنیم، میبینیم که برخی از آنها حتی از سلام کردن به یکدیگر نیز امتناع میکنند.»
وی گفت: «امروز میان پیروان مذاهب اسلامی مجادلات و منازعات لفظی زیادی وجود دارد. چه بسیار خشونتها و اقدامات افراطی و کشتارها که با شعارهای طایفهگرایانه انجام میشوند. چه بسیار رسانهها و سایتهای الکترونیک که مردم را به تفرقه و طایفهگرایی تحریک میکنند. چه بسیار شبکههای ماهوارهای که برنامههای فتنهانگیز پخش میکنند تا اختلافات مذهبی را برانگیزند.»
وجیهه بهبهانی در پایان تاکید کرد: «اسلام پس از توحید، بر یک مسئله مهم و اساسی تأکید داشته و آن وحدت و همبستگی میان مسلمانان و نیز کنار گذاشتن اختلافات در صفوف امت اسلامی است. اسلام همواره خواستار حل و فصل اختلافاتی بوده است که موجب به هم خوردن روابط میان مسلمانان و خدشه وارد شدن به اخوّت و برادریشان میشود.»