رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تقبیح عادی‌سازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی

سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

پژوهشگر دینی در سخنانی در وبینار کنفرانس وحدت: باید از گفت و گو به عنوان یک ابزار عقلانی برای رسیدن به وحدت بهره برد

پژوهشگر دینی در سخنانی در وبینار کنفرانس وحدت: باید از گفت و گو به عنوان یک ابزار عقلانی برای رسیدن به وحدت بهره برد

شيخ شهاب الشويلی گفت: شخصیت‌های اسلامی در واقع الگویی نیکو برای جامعه اسلامی هستند. اگر ما این شخصیت‌ها را به عنوان الگو معرفی کنیم، آنگاه موفق خواهیم شد پیام خود را به طرف مقابل برسانیم. این پیام از طریق شخصیت‌های دینی، اندیشه‌ای و ادبی قابل انتقال خواهد بود.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، شيخ شهاب الشويلی، پژوهشگر دینی در سخنانی در وبینار سی‌ و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی  ماهیت رسالت پیامبر بزرگ اسلام را در مسیر تحقق وحدت مورد توجه قرار داد و گفت: رسالت محمدیِ اصیل همان دینِ محبت، تسامح و احترام به دیگران است؛ احترامی که باید از راه‌های مختلف انسانی صورت پذیرد. 

شيخ شهاب الشويلی با بیان اینکه رسالت محمدی اصیل به خصوصیات و ویژگی‌های مختلف ازجمله تنوع و اختلاف در عقیده، احترام می‌گذارد و راه صلح و دوستی را در برابر همگان باز می‌گرداند تا از طریق آن با افکار و نقطه نظرات یکدیگر آشنا شوند، افزود: بهترین راهکار برای نزدیکی به یکدیگر، گفت و گو است. 
 
او ادامه داد: شاید بتوان گفت ماهیت مرحله جدیدی که امروز جوامع اسلامی به عنوان یک پیچِ تاریخی با آن مواجه هستند، بر ما واجب کرده است تا دیگران را به رسمیت بشناسیم و نقطه نظراتشان را بشنویم. واقعیتِ مرحله کنونی بر ما واجب کرده است تا برای نزدیک ساختن دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات به یکدیگر تلاش کنیم، به گونه‌ای که مشترکات میان گفت و گوکنندگان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. 
 
این پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه در این برهه از زمان که عصر جهانی شدن را پشت سر می‌گذاریم و جامعه اسلامی در حال خروج از انزوای چندین و چند ساله خود است، گفت و گو اهمیت ویژه‌ای دارد، افزود: لازمه این گفت و گو برخورداری از آگاهی و فرهنگی است که بتواند بر دیگران تأثیرگذار باشد و تصویرِ درخشانِ رسالت محمدیِ اصیل و نیز تصویر درخشان تمدن اسلامی را به دیگران منتقل سازد.

وی افزود: در همین راستا، همه متفکرین و گفت و گوکنندگان باید شرایط گفت و گو با ادیان و تمدن‌های دیگر را فراهم آورند تا بتوانند ماهیت ادیان و تمدن‌های مختلف را بشناسند. نباید از این مسئله چشم‌پوشی کرد که در هر گونه گفت گو برخورداری از نیت صادقانه و اعتماد به طرف مقابل لازم است.

وی بیان داشت: درجریان گفت و گوهاست که می‌توان نقاط مشترک و البته نقاط اختلاف را تشخیص داد و به یک نقطه متوازن و مشترک رسید. تمرکز بر شخصیت‌های تاریخیِ اسلامی نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود. 

شيخ شهاب الشويلی ادامه داد: شخصیت‌های اسلامی در واقع الگویی نیکو برای جامعه اسلامی هستند. اگر ما این شخصیت‌ها را به عنوان الگو معرفی کنیم، آنگاه موفق خواهیم شد پیام خود را به طرف مقابل برسانیم. این پیام از طریق شخصیت‌های دینی، اندیشه‌ای و ادبی قابل انتقال خواهد بود.

او همچنین گفت: در شرایط فعلی که دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات مختلفی از سوی گرایشات سیاسی گوناگون مطرح می‌شود و تلاش‌هایی برای ایجاد تفرقه میان مذاهب و قومیت‌ها صورت می‌پذیرد، لزوم گفت و گو برای مقابله با این هجمه‌های گسترده، بیش از پیش احساس می‌شود. هدف اصلی از این هجمه‌ها، نهادینه کردن فتنه و تفرقه میان فرزندان امت اسلامی است.