دکتر عبدالباری راشد تأکید کرد: دعوت دلسوزانه برای اتفاق و اتحاد همه جانبه تمام مسلمین در کره زمین از جمله وظایف تأخیر ناپذیر هر فردی است که ادعای ایمان و تقوا و دلسوزی برای اسلام و امت اسلامی دارد.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر عبدالباری راشد، استاد دانشگاه های افغانستان، شامگاه پنجشنبه 6 مهرماه در پنجمین وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: نخستین و عالیترین ارزش مشترک در نظر تمامی مسلمین جهان، ایمان کامل به ذات اقدس الهی و کسب حضور خدای متعال در هر جا و در هر زمان و در همه امور، چه در عبادات، چه در معاملات است که متاسفانه به چشم نمیخورد.
وی افزود: قرآن عظیم الشأن و کعبه مکرمه و پیامبر گرامی اسلام، اهل بیت و اصحاب رضی الله عنهم از مجموعه این ارزشهای کاملاً مشترک بین همه امت اسلامی هستند که هر یک از این ارزشها چه قرآن عظیم الشأن، چه اصحاب پیامبر خدا، چه اهل بیت پیغمبر خدا و چه سنت نبوی ودستورات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در زندگی عملی ما مسلمانان حضور دارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه صلوات بر پیامبر و آل ایشان از جانب تمام امت مسلمان در همه نمازها به زبان آورده میشود، اظهار کرد: همچنین با ذکر نام مبارک پیغمبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم تمام امت محمدی مخصوصاً برادران و خواهران تشیع یک بار حداقل میگویند: اللهم صل علی محمد و آل محمد؛ اینها ارزشهای بزرگ و مشترک بین تمام امت اسلامی است.
وی سایر ارزشهای مشترک بین تمام امت اسلامی را کلمه الله، فریضه جهاد فی سبیل الله و خدمت به خلق الله و مهمتر از همه دفاع از تمام مظلومان و مستضعفین کره زمین و برقراری عدالت بر روی زمین و همچنین ساختن یک نظام قدرتمند جهانی تحت سیطره اسلام دانست که متأسفانه به باد فراموشی سپرده شده است.
دکتر راشد در ادامه، مبارزه با شیاطین انسی را مبارزه با قدرتهای جهانی استبداد داخلی و استعمار و استکبار خارجی که خیلی ضعیف به نظر میآیند، عنوان کرد.
وی با برشمردن چهار گروه که در مقابل ما قرار دارند، گفت: گروه اول، دولتها هستند یعنی دولتهایی که بر سرنوشت امت اسلامی حاکم هستند. دوم خود ملتها، سوم رهبران احزاب و مذاهب اسلامی در سراسر دنیا و چهارم مصلحین و انقلابیون مسلمان هستند.
وی افزود: متأسفانه گروه اول یعنی دولتها در اکثر کشورهای اسلامی موازی با دستورات قدرتهای جهانی در حرکتند چون اکثر آنها دست نشاندگان استکبار و استعمارند، بنابراین باید از آنها اعلام بیزاری کرد و برای سرنگونی آنها اقدام نمود.
راشد ادامه داد: گروه دوم ملتها هستند که باید مخاطب ما باشند ولی متأسفانه نمیتوانیم پیام مان را به آنها برسانیم اول به این دلیل که رسانههای جمعی در اختیار ما نیست بلکه در اختیار قدرتهای جهانی است و ملتها بیشتر گوش به فرمان دشمنان خود هستند تا دوستان خود. همچنین ملتها متأسفانه تا به بیداری نرسند، ظرفیت و استعداد شنیدن پیامهای بزرگ آسمانی و حقیقتهای سیاسی روز را ندارند.
وی درباره گروه سوم یعنی رهبران مذاهب و احزاب اسلامی در جهان اسلام نیز گفت: متأسفانه این گروه اکثراً دستنشاندگان قدرتهای جهانی هستند و کارشان در راستای ایجاد اختلاف بین مذاهب و ملتها و امتهاست.
وی با طرح این سوال که به منظور همکاری اسلامی برای احیای ارزشهای مشترک اسلامی چه میتوان کرد؟ گفت: در قدم اول، مجموعه مصلحین و دعوتگران جهان اسلام باید تمامی امت اسلامی را به سوی بیداری فرا بخوانند البته این بیداری اول در راستای بیداری دینی است و پس از آن در راستای بیداری سیاسی؛ چرا که خلأ هر دو در قلب امت اسلامی کاملاً احساس میشود.
وی ادامه داد: گام دوم، دعوت دلسوزانه برای اتفاق و اتحاد همه جانبه تمام مسلمین در کره زمین است .
دکتر راشد، سومین وظیفه اصلی و اساسی تمام پیشگامان امت اسلامی مخصوصاً رهبران فکری و دینی امت اسلامی را تبیین، توضیح و تشریح درست و دقیق روح اسلام برای امت اسلام و بشریت دانست که متاسفانه هنوز اتفاق نیفتاده است.
وی در پایان پیشنهاد داد که به خاطر احیای همه ارزشهای از دست رفته امت اسلامی تمامی انسانهای مسئول و متعهد جهان اسلام دست به دست هم دهند و مدارس خصوصی ایجاد کنند تا به فرد فرد و تک تک خانوادهها و افراد امت اسلامی در حد توان رسیدگی نمایند.