تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ تاکید اسلام بر مدارای با دیگر ادیان/گروه‌های افراطی از دایره اسلام طرد شوند

دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ تاکید اسلام بر مدارای با دیگر ادیان/گروه‌های افراطی از دایره اسلام طرد شوند

دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به دیدگاه گروه‌های افراطی مبنی بر این که تنها خود را برحق می‌دانند، گفت: «این افراد باید از اسلام طرد شوند و نباید به عنوان مسلمان به حساب بیایند».
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام محمد حسن مهدوی مهر، دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد: «طبعاً در دین اسلام یکپارچگی امت اسلامی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما باید به عواملی که می‌تواند این یکپارچگی را در میان امت اسلامی تقویت کند، توجه کنیم و  بر عواملی که این یکپارچگی را تضعیف می‌کند، حساس باشیم».

وی با بیان این که طبعاً در میان طوایف مختلف مسلمانان اختلاف نظر و اختلاف رای وجوددارد، اظهار داشت: «باید به این اختلاف نظر و رأی به عنوان یک امر نظری که در چارچوب‌های مختلف فکری و اندیشه‌ای قابل تحمل هست، نگاه شود نه اینکه ما به خاطر اختلاف نظری که بین طوایف مختلف مسلمانان و مذاهب اسلامی وجود دارد، یکدیگر را متهم به کفر و الحاد کنیم».

دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب خاطرنشان کرد: «در دستورات اسلامی، مدارای با دیگر ادیان به ویژه ادیان الهی و ابراهیمی مورد تاکید هست تا چه رسد به وحدت و یکپارچگی در میان امت اسلام که طبعاً از اهمیت بیشتری برخوردار است».

وی با اشاره به دیدگاه گروه‌های افراطی مبنی بر این که تنها خود را برحق می‌دانند، گفت: «این افراد باید از اسلام طرد شوند و نباید به عنوان مسلمان به حساب بیایند زیرا این امر در اسلام پذیرفته نیست».
 
حجت‌الاسلام مهدوی مهر با تاکید بر لزوم احترام به فهم افراد صاحب نظر از منابع اسلامی به ویژه اگر مبنای اجتهادی قابل قبولی داشته باشند، تصریح کرد: «ما این را در میان علمای بزرگ اسلام شاهد بودیم که علمای بزرگی بحمد الله به این امر توجه کردند و مذاهب اسلامی را   قبول قرار کردند».

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: «خوشبختانه ایران بعد از انقلاب اسلامی در موضوع وحدت امت اسلامی، همدلی و یکپارچگی مذاهب مختلف اسلامی سال‌ها تلاش کرده و آنچه که در همه این‌ها دنبال شده، یک امر بیشتر نیست، و آن اینکه ما باید به عنوان امت اسلام گردهم جمع شده و بر یک کلمه یعنی "اسلام" اصرار داشته باشیم». 

دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب با اشاره به وجود بحث‌های کلامی، فلسفی، فقهی و تفسیری گفت: مباحث مختلف از این دست در جایگاه خودش قابل توجه و قابل احترام است و ما نباید به صرف اینکه نظرمان متفاوت هست یا نظر طرف مقابل را نفی می‌کنیم، او را طرد و متهم به خروج از اسلام بکنیم که اگر اینطور باشد اصلا "امت واحده" معنا ندارد».

وی در این باره توضیح داد: «امت واحده زمانی معنا دارد که افکار و اندیشه‌های مختلف در کنار هم جمع بشوند و این لازمه آزاداندیشی است».

حجت‌الاسلام مهدوی مهر با بیان این که خداوند سبحان در قرآن به پیامبر عظیم‌الشأن اسلام با لحن منت گونه‌ای می‌فرماید( الم نشرح لک صدرک ) آیا ما به تو شرح صدر عنایت نکریم؟ گفت: «شرح صدر یعنی پذیرش دیگران، شنیدن حرف ‌اشخاصی که برای خودشان حرف و نظر دارند، گرچه از نظر ما آن حرف درست نیست».

وی ادامه داد: «ما نمی‌توانیم از این چارچوبی که اسلام برای ما قرار داده، خارج شویم و به دنبال طرد و نفی دیگر مذاهب و  اندیشه‌هایی که در این باب مطرح است، باشیم».