رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما با تکیه بر تعالیم اصیل اسلام که توسط پیامبر عظیمالشأن به ما ارائه شده و قرآن کریم میتوانیم آنچه را که برای هدایت و زندگی و چارچوبها نیازمندیم، استخراج کنیم.
به گزارش به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، امروز پنجشنبه 6 مهرماه در پنجمین وبینار سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی اظهار کرد: ما در جامعهای زندگی میکنیم که روزبهروز در حوزه علم و فناوری پیشرفتهتر و جامعه جهانی در اخلاق و معنویت فقیرتر میشود، این جامعه که با سرعت در حال درک تحولات اجتماعی فناورانه است، جهتگیری حرکتش متناسب با ارزشهای حاکم بر آن است.
وی ادامه داد: این ارزشها در نظام حکومت طاغوت ارزشهای مادی و با جهتگیری دنیایی و انحطاط اخلاقی همراه شده و کار به جایی رسیده است که بازیهای ورزشی هم تحت تأثیر این انحطاطات اخلاقی قرار گرفته است.
طهرانچی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که هر چقدر بشر در علم و فناوری پیشرفتهتر میشود، نظام سلطه در حال تهی شدن اخلاق و معنویت است که این تهی شدن در سیاستهای علمی و فناورانه و بهرهگیری از دنیا و مواهب آن به شدت تأثیرگذار است.
وی در ادامه اظهار داشت: ما در نظام اسلامی و در چارچوب تعالیم اسلامی میدانیم که پیامبران همراه با تعلیم کتاب و حکمت «یعلمهم الکتاب و الحکمه» مبعوث شدند. حکمت آن چیزی است که غایت حرکت بشری را تعیین میکند و از طرف دیگر آن ارزشهایی است که غایت آن مطلوبیت در نزد حضرت حق است.
طهرانچی تأکید کرد: ما نیازمند حکمرانی با حکمت و علم هستیم، ارزشها از جانب پیامبران بر بشر تعلیم شده است و علم بهتنهایی نمیتواند بشر را به سعادت رهنمون کند، حکمت باید در کنار آن قرار بگیرد و پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی (ص) حکمت را به همراه کتاب بر بشر تعلیم کرد و این مکتب، مکتب نجاتبخش است.
وی بیان داشت: این مطلب نهتنها در حوزههای علمیه بلکه در دانشگاهها هم باید مورد توجه قرار بگیرد، چراکه میدانید سیاست علم را دانشمندان تعیین نمیکنند. دانشمندان کارگزاران علم هستند و جهتگیری علم را سیاستمداران تعیین میکنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه مفهوم ارزش در دنیای غرب امری است بسیار نسبی، متغیر و پر چالش، گفت: این درصورتی است که ما با تکیه بر تعالیم اصیل اسلام که توسط پیامبر عظیمالشأن به ما ارائه شده و قرآن کریم، میتوانیم آنچه را که برای هدایت و زندگی و چارچوبها نیازمندیم استخراج کنیم. ان شاءالله که این همایش بتواند در این راستا موفق باشد و امروز این نیاز جامعه بشری یعنی رسیدن به جامعهای که هم در علم و فناوری و هم در اخلاق و معنویت سرآمد باشد، تحقق یابد.