استاد رائد فوزی احمود اظهار داشت: روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل شاهد یک پیشرفت مهم و اساسی در حوزه امنیتی بوده است. این بدان معناست که توافقنامههای موسوم به «آبراهام» هیچ عایدی برای ملتهای عربی در منطقه به دنبال نداشته و هدف از امضای آنها تنها تحقق مقاصد سیاسی و حفظ مراودات نظامی بوده است.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، استاد رائد فوزی احمود، پژوهشگر دینی در سخنانی در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، به موضوع کنفرانس وحدت تحت عنوان «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک» اشاره کرد و گفت: این شعار در سایه اختلاف دیدگاههایی که در میان مذاهب اسلامی وجود دارد، از ارزش و اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا میتواند ما را با یکدیگر متحد سازد.
وی افزود: واقعیت این است که وحدت اسلامی، رکن اصلی قدرت ما در مواجهه با چالشها و نیز تحقق پیشرفت است؛ پیشرفتی که باید برای بهترین امت یعنی امت اسلامی حاصل گردد. بدیهی است که این مهم جز با همکاری، همبستگی و همافزایی محقق نمیشود.
او برگزاری این کنفرانس را گام بسیار مهمی در مسیر تقویت و تحکیم وحدت اسلامی و نیز تحقق اهداف مشترک دانست و در ادامه به مسئله توافقنامههای عادیسازی روابط میان اعراب اسرائیل اشاره کرد و افزود: امضاکنندگان توافقنامه های عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل اینگونه استدلال میکنند که روابط دیپلماتیک و اقتصادی با تلآویو تأثیر بسزایی در حل و فصل موضوعات و مسائل محوری جهان اسلام از جمله مسئله فلسطین دارد.
وی افزود: بنا بر ادعای کشورهایی که دست به عادی سازی رابطه با رژیم اسرائیل زدند، این توافقنامهها میتواند زمینه را برای حلوفصل عادلانه مسئله فلسطین فراهم کنند. ازجمله این کشورها باید به امارات، بحرین، مغرب و سودان اشاره کرد. این درحالی است که این کشورها پیشتر موضع واحدی در قبال مسئله فلسطین و روابط با اسرائیل داشتند. آنها طی سه دهه گذشته همواره اعتقاد داشتند که پیش از برپایی دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی، هرگونه عادیسازی روابط با اسرائیل و برقرار کردن ارتباط با آن مردود است.
استاد رائد فوزی احمود ادامه داد: بی تردید اسرائیل هرگونه ارتباط با کشورهای عربی برای حل مسئله فلسطین را نمی پذیرد.
این پژوهشگر دینی افزود: توافقنامههای موسوم به «آبراهام» هیچ عایدی برای ملتهای عربی در منطقه به دنبال نداشته و هدف از امضای آنها تنها تحقق مقاصد سیاسی و حفظ مراودات نظامی بوده است.
استاد رائد فوزی احمود تصریح کرد: توافقنامههای عادیسازی روابط با اسرائیل تنها در بُعد امنیتی قابل تعریف هستند و هیچ ارتباطی به شکوفایی جهان عرب و ارتقای جایگاه آن ندارند. کشورهای منطقه از حدود چهار دهه پیش تاکنون با نوعی فرسایش در عرصههای مختلف مواجه است و اکنون اسرائیل آمده است تا با سوء استفاده از شرایط فرسایشی کشورهای منطقه، بیش از پیش از آنها باجخواهی کند. هدف اصلی اسرائیل افزایش دستاوردهای اقتصادی، امنیتی و سیاسی خود است. به هر حال، توافقنامههای عادیسازی روابط با اسرائیل دارای ابعاد گستردهای هستند که لازم است از سوی کارشناسان این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرند.