مدیر و موسس مدرسه آکادمیک هند تصریح کرد: «اگر انسان به امور عبادی اهتمام داشته باشد اما از صفات و ویژگیهای انسانی برخوردار نباشد، آنگاه خواهید دید که عبادتهایش هیچ سود و فایدهای نخواهد داشت».
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، مولانا حسین بدری، مدیر و موسس مدرسه آکادمیک هند در وبینار سیوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد: «در مرحله کنونی ما باید به این مسئله آگاهی داشته باشیم که اسلام، دینی است که اهمیت بسزایی به ارزشهای انسانی میدهد و عبادتها و امور عبادی در واقع برای تمسک جستن به همین ارزشهای انسانی، در دین قرار داده شده است».
وی در این باره توضیح داد: «خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «اَن اَقيموا الدِّينَ». مقصود از به پا داشتن دین، بزرگداشت ارزشهای انسانی است؛ ارزشهایی نظیر محبت، مهربانی، رأفت، عدالت، برابری، همبستگی، بخشندگی، صبر و تحمل، اگر انسان به امور عبادی اهتمام داشته باشد اما از صفات و ویژگیهای انسانی مورد اشاره برخوردار نباشد، آنگاه خواهید دید که عبادتهایش هیچ سود و فایدهای نخواهد داشت».
این عالم هندی با بیان این که خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ» گفت: «مقصود از اینکه نماز، انسان را از زشتیها و کارهای ناپسند بازمیدارد، این است که اگر انسانِ مسلمان به وسیله نماز از این زشتیها فاصله نگیرد و آنها را کنار نگذارد، آنگاه ادای فریضه نماز هیچ فایدهای ندارد».
وی افزود: بر اساس آنچه که گفته شد، ما باید زندگی خود را به وسیله ارزشهای انسانی مشترکی که میانمان وجود دارد، شکوفا کنیم؛ ارزشهایی که میتواند همگان را منتفع کند.»
مولانا بدری با بیان این که خداوند در قرآن کریم فرموده است: «وَلَا يَزَالُونَ مُخْتَلِفِينَ» تصریح کرد: «این آیه نشان از آن دارد که وجود اختلاف، یک امر طبیعی در میان انسانها است. بشر هیچگاه و در هیچ برههای از زمان نمیتواند از این امر [اختلاف] در امان باشد».
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «ما باید تمام تلاش خود را برای پاسداشت ارزشهای انسانی مشترک به کار ببندیم؛ ارزشهایی که انبیا برای اعتلای آنها مبعوث گشتند و ادیان برای نهادینه شدن آنها فرستاده شدند».
موسس مدرسه آکادمیک هند افزود: «باید به این مسئله هم توجه داشت که خداوند از ما خواسته است که در زمینه نیکی و پرهیزکاری با یکدیگر همکاری داشته باشیم. در همین ارتباط، در قرآن کریم آمده است: «عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ». لذا ما باید برای ایجاد نیکی و تقوا میان یکدیگر همکاری کنیم. این بدان معناست که مذاهب دینی مختلف در صفوف امت اسلامی باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. اقشار مختلف بشریت نیز به همین ترتیب باید با هم همکاری کنند».
وی با بیان این که خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است: «إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ» خاطرنشان کرد: «بر این اساس، ملتها و اقشار مختلف، صاحبان ادیان و مذاهب مختلف باید برای ایجاد صلح و امنیت و دوستی میان یکدیگر تلاش کنند».
مولانا بدری با بیان این که مسلمان واقعی کسی است که مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند، گفت: «مسلمانان باید تلاش خود را در مسیر فراهم آوردن صلح و امنیت برای دیگران به کار گیرند».
وی افزود: «ما باید برای یافتن نقاط مشترک میان یکدیگر تلاش کنیم؛ مقصود همان اشتراکاتی است که میان اقشار مختلف بشریت وجود دارد. خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است: «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ مَلِكِ النَّاسِ إِلَهِ النَّاسِ». بر اساس این آیه شریفه، خداوند متعال، پروردگار همه انسانهاست؛ لذا نباید تصور کرد که خداوند فقط پروردگار شیعیان است و یا فقط پروردگار اهل تسنن است. خداوند در واقع پروردگار تمامی انسانها در جای جای جهان است».