استاد دانشگاه یونان اظهار داشت:امروز این مطالبه از همه بشریت وجود دارد که پیرامون ارزشهای مشترک از جمله ارزشهای اخلاقی گرد هم آیند؛ ارزشهایی که قرآن کریم به آن اشاره کرده است و پیامبر اکرم (ص) نیز در عمل به آن پایبند بودند.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر «یاشار شریف داماداغلو» استاد دانشگاه یونان در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی، با اشاره به آیات وحدت در قرآن کریم، اظهار داشت: امروز همگی گردهم آمدهایم تا با یکدیگر به گفتوگو بنشینیم و همکاری کنیم تا در نهایت به ارزشهای مشترک دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که انسان بر اساس طبیعت و فطرت خدادادیاش نیازمند دیگران است تا با همکاری آنها قوی شود و خود را اصلاح کند.
استاد دانشگاه یونان گفت: همکاری در واقع یک ضرورت انسانی و اجتماعی در زندگی است. انسان نمیتواند با بیتوجهی به این ضرورت، زندگی کند؛ زیرا انسان از هر اندازه امکانات زندگی هم که برخوردار باشد، باز هم نمیتواند تنها زندگی کند.
وی اضافه کرد: در اسلام، اهتمام فراوانی نسبت به همکاری میان مردم وجود دارد، چرا که این همکاری در واقع پایه و اساس موفقیت فرد و جامعه محسوب میشود.
داماداغلو تصریح کرد: همکاری صحیحی که ما به وسیله آن به خداوند متعال تقرب میجوییم، مبتنی بر همکاری در نیکی و پرهیزگاری و نه مبتنی بر گناه و تعدی است.
وی افزود: از این رهگذر است که ما میتوانیم ارزشها را اجرایی کرده و صلح و دوستی را برقرار کنیم. از طریق همزیستی مسالمتآمیز و همکاری میان آحاد بشریت است که صلح و دوستی برقرار میشود.
داماداغلو خاطرنشان کرد:ارزشهای اخلاقی ابعاد مختلفی دارند.از جمله این ارزشها میتوان به صداقت، عدالت، تسامح، مهرورزی و ... اشاره کرد. همچنین ارزشهای اجتماعی نیز حائز اهمیت هستند که از جمله آنها میتوان به اهتمام به خانواده و جامعه اشاره کرد. در این میان نباید از ارزشهای دینی نظیر ایمان به خدا، تواضع معنوی و ...غافل شد.در بعد شخصی نیز میتوان از تمایل به پیروزی و برخورداری از استقلال به عنوان یک ارزش یاد کرد.
استاد دانشگاه یونان گفت: امروز ما شاهد تلاشهای مذبوحانه بسیاری برای ایجاد نظریهها و مفاهیم ضد اسلامی هستیم؛ با این حال، مسلمانان نسبت به این تلاشهای غیرمسئولانه آگاهی پیدا کرده و به لطف خدا این تلاشها را ناکام گذاشتهاند.
داماداغلو اظهار داشت: اخیرا شاهد بودیم که چگونه حادثه سوزاندن قرآن کریم، اعتراضات گستردهای را در برخی از کشورها به دنبال داشت. گفتمان نفرتپراکنی و افراطیگری در نهایت همه جوامع عربی و حتی جوامع غیرعربی و غیراسلامی را متضرر خواهد کرد و به همین دلیل است که مسلمانان از حکومتهای اسلامی و عربی خواستار اتخاذ موضعی جدی و یکپارچه در برابر هتک حرمت به قرآن کریم شدند.
وی خاطرنشان کرد: بدیهی است که این هتاکیها تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیستند. از رهگذر همکاری اسلامی و انسانی میتوان به ارزشهای مشترک دست یافت و این ارزشها را در عرصه عمل محقق ساخت.