تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

امام جمعه اهل‌سنت بندرعباس: احترام متقابل بین مذاهب اسلامی و ادیان مختلف یک ضرورت است

امام جمعه اهل‌سنت بندرعباس: احترام متقابل بین مذاهب اسلامی و ادیان مختلف یک ضرورت است

امام جمعه اهل‌سنت بندرعباس تأکید کرد: «احترام متقابل بین مذاهب اسلامی و حتی ادیان مختلف، ضرورتی است که امروز بیش از هر زمان دیگر می‌طلبد که همه علما و اندیشمندان جهان اسلام به آن توجه کنند».  
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، شیخ یوسف جمالی، امام جمعه اهل‌سنت بندرعباس، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی تصریح کرد: «تحقیقات علمی نشان داده که یکی از شاخص‌های اساسی احساس خوشبختی انسان‌ها، یک رابطه خوب و سالم با دیگران است؛ اگر انسان‌ها یک رابطه امن و سالم با دیگران برقرار کنند، به احساس خوشبختی دست پیدا خواهند کرد».

شیخ یوسف جمالی گفت: «انسان برای دستیابی به خوشبختی تفاوتی ندارد که در چه طبقه‌ای باشد، هر کسی در هر طبقه اجتماعی که باشد، هنگامی‌که رابطه خوبی با دیگر انسان‌ها برقرار کند، احساس خوبی به او دست می‌دهد».

وی افزود: «در این موضوع آنچه که مهم است و باعث ضمانت تداوم این رابطه می‌شود، بحث احترام است».

وی با اشاره به تمایز احترام و اعتماد گفت: «لزوماً احترام به معنای اعتماد نیست، لازم نیست حتماً شما به یک نفر اعتماد داشته باشید تا احترامش را نگه دارید، هر چند که آن شخص با شما از نظر فکری بسیار متفاوت باشد؛ اما وظیفه ما است که به افراد دیگر مادامی که تجریح عقاید و افکار و سر جنگ با انسانها نداشته باشد، احترام بگذاریم».

امام جمعه اهل‌سنت بندرعباس  تأکید کرد: «احترام به دیگران یکی از مهمترین مؤلفه‌ها برای رسیدن به جامعه خوب، خوشبخت و سعادتمند است».

شیخ یوسف جمالی گفت: «ما انسان‌ها با یکدیگر در مسائل مختلف مانند قومیت، زبان، نژاد، مذهب و فکر متفاوت هستیم و این یکی از سنن خداوند در این دنیا است، اما با وجود این مسئله متأسفانه باز هم می‌بینیم که انسانها تحمل همدیگر را ندارند و در موقعیت‌های مختلف به دلایل ریز و درشت در پی حذف یکدیگر هستند».

این عالم اهل سنت خاطرنشان کرد: «انسان‌ها در خیلی از مواقع به ویژه در زمانی که قدرت دارند، در پی حذف یکدیگر هستند. ما همان گونه که حضرت علی(ع) انسان‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کند و می‌فرماید: «الناس صنفان: اما اخ لک فی الدین، او نظیر لک فی الخلق» وظیفه داریم به هر دو گروه به هر عنوانی که باشند، احترام بگذاریم».

وی با بیان این که آنچه در قرآن و سنت و سیرت رسول الله (ص) می‌بینیم ، چیزی غیر از احترام به طرف مقابل نیست، افزود: «الله متعال حتی در بحث آزادی ادیان می فرماید: «لکم دینکم ولی دین» یا در مقام دعوت می‌فرماید: «و انا او ایاکم لعلی هدی او فی ضلال مبین». خداوند تفکر غیر را به صورت مطلق رد نمی‌کند، طرف مقابل را تخطئه نمی‌کند و توهین به طرف مقابل را جایز نمی‌داند».