تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

مدیر گروه مطالعات فرهنگی حوزه علمیه جامعه الزهرا در سخنانی در وبینار وحدت مطرح کرد؛ ضرورت زمینه‌سازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی

مدیر گروه مطالعات فرهنگی حوزه علمیه جامعه الزهرا در سخنانی در وبینار وحدت مطرح کرد؛ ضرورت زمینه‌سازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی

مدیر گروه مطالعات فرهنگی حوزه علمیه جامعه الزهرا گفت: استعمار پیر با کشورگشایی به مطامع خود می‌رسید. استعمار نو با مهره چینی در کشورها و استعمار فرانو با کنترل از راه دور از طریق نفوذ و نامحسوس به اهداف خود می‌رسند.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر مریم  اسماعیلی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی حوزه علمیه جامعه الزهرا در سخنانی در وبینار سی‌ وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به وجوه ارزشی مستتر در دعوت پیامبر به اسلام اشاره کرد و گفت: آرامش مقوله‌ای است که همه انسان‌ها به نوعی به دنبال آن هستند.ارامش متفاوت با آسایش است. برخی هم آرامش خود برایشان مهم هست و هم آرامش دیگران اما برخی برای رسیدن به آرامش خود آرامش دیگران را به هم می‌زنند و برخی از آدم ها برای آرامش دیگران آرامش خود را فدا می‌کنند.

وی افزود: برای شیاطین و جن و انس آرامش دیگران مهم نیست و به قیمت به هم زدن آرامش دیگران می خواهند خود زندگی آرام البته با تعریف ویژه شان را داشته باشند. از طرفی پیامبران از آدم تا خاتم مشعل نورانی هدایت را بعد از اتمام ماموریت خود به دیگری سپردند تا این رسالت به پیامبر خاتم رسید که تا قیامت و برای همه زمان‌ها و همه مکان‌ها و همه انسان‌ها نورافشانی کرده است.

اسماعیلی با بیان اییکه سخن اصلی پیامبران « قولو لا اله الا الله تفلحوا» بود، افزود: سخن اصلی ایشان توحید بود و در محور توحید انسان به آرامش واقعی می رسد و  در مقابل آن، جبهه کفر همراه با تشتت و پراکندگی قرار دارد. کفری که نورانیت توحید را بر نمی‌تابد و درصدد به هم ریختگی و از بین بردن آن است. 

وی در ادامه با بیان این که یکی از راهبردهای جبهه کفر در مقابل جبهه توحید تفرقه اندازی و حکومت کردن است، گفت: آنچه جبهه کفر بر نمی تابد وحدت و انسجام و در نتیجه هم افزایی است. دشمن با تفرقه اندازی به دنبال تکه تکه کردن جامعه مسلمانان است. اگر هر کسی با سلیقه خود در مسیری حرکت کند، تشتت ایجاد می شود. وقتی نخ تسبیح پاره شود، مهره‌ها پراکنده می‌شوند و جمع کردن آن سخت می‌شود.
 
او با اشاره به اینکه حاج قاسم سلیمانی محور مقاومت و وحدت در دنیا بود و در مقابل کفر و استکبار ایستاد و هر کسی از هر دین و نژادی که استکبار ستیز بود در جبهه مقاومت قرار گرفت، ادامه داد: سیره ی رسول الله صلی الله مصداق آیه «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» است. با توجه به اینکه رسول خدا محبوب بین شیعه و سنی هستند، تلاش مسلمانان واقعی باید اطاعت از امر رسول الله باشد.

وی افزود: رعایت احترام متقابل بین مذاهب و ادیان الهی یکی از موارد اطاعت واقعی از ایشان است. ممنوع بودن حرمت شکنی، توهین و مشاجره مواردی است که باید از رسول خدا آموخت تا راه نفوذ دشمن اسلام بسته شود و هیبت، عظمت و قدرت و شکوه اسلام افزایش یابد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه استعمارگران هیچگاه اتحاد و وحدت ملت اسلامی و امت اسلامی را بر نمی‌تابند، ادامه داد: استعمار پیر با کشورگشایی به مطامع خود می‌رسید. استعمار نو با مهره چینی در کشورها و استعمار فرانو با کنترل از راه دور از طریق نفوذ و نامحسوس به اهداف خود می‌رسند. د

اسماعیلی در ادامه افزود: نگاه حضرت نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و همه پیامبران الهی به پیروان حضرت محمد صلی الله علیه و آله است تا به شکرانه این نعمت عظیم الهی زحمات آنها در مسیر نورانی توحید به نتیجه برسد.

وی افزود: به دلیل این اهمیت است که شیطان، احزاب مختلف را جمع آوری کرده و معرکه‌ای علیه اسلام راه انداخته است و در این مسیر افراد و گروه‌های مختلف را طبق شرایط و التزامات آنها برنامه‌ریزی می‌کند تا نفوذ و تسلط بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: هرجایی که صحبت از اختلاف, تفرقه, حسادت, درگیری, آتش افروزی و رقابت منفی مطرح شود،  بی‌شک نجوای شیطان و دشمنان است. آنها از طریق ایجاد شبهه دینی یا دامن زدن به امیال نفسانی یا توهین و راه انداختن جنگ سعی در از بین بردن ارزشهای دین اسلام را دارند. در این میان یکی از بهترین راهبردها تفرقه است که جنگ افروزی, حساسیت قومی و قبیله ای و ایجاد درگیری هم از نتایج آن است. همه مسلمانان باید دقت کنند که کافران بر آنها مسلط نشوند. این امر مهم با وحدت اتفاق می‌افتد و حتی تسلط اسلام بر دنیای کفر را به دنبال خواهد داشت.

او با بیان اینکه غدیر و عاشورا دو ظرفیت بزرگ تقریب شیعه و سنی، مسلمان و غیر مسلمان و به عبارتی همه موحدان عالم است، افزود: همه اهل سنت حدیث غدیر را قبول دارند. عاشورا نیز یکی از بزرگترین ظرفیت‌های تقریب است. برای پیروان شیعه و سنی و همه موحدان عالم و همچنین برای کسانی که عقلانیت, کرامت انسانی, اصلاح جامعه, عزت انسانی، تعهد, وفاداری, خدامحوری, مدافع مظلوم بودن, ظلم ستیزی و مقاومت در برابر کفر و استکبار  را قبول دارند، عاشورا ظرفیت بزرگی است و باعث وحدت جبهه حق می شود و نشان می‌دهد که برای اقامه عدل و مقابله با ظلم دائمی باید آمادگی دائمی داشت.

وی تاکید کرد: در شرایط کنونی که تاثیر فضای مجازی، رسانه‌ و پلتفرم های مختلف و دهکده جهانی افزایش یافته و هوش مصنوعی نیز به آنها اضافه شده است، مسلمانان باید با تمسک به قرآن و تبعیت از رسول الله این تهدیدات را به فرصت تبدیل کنند و به نوعی بشریت را از پرتگاه انسانیت و از اسارت تکنولوژی نجات دهند. در این زمینه همچنین همکاری کشورهای اسلامی، تعریف پروژه‌های مشترک و تقویت اتحادیه کشورهای اسلامی ضروری است.