تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

اندیشمند هندی در وبینار کنفرانس وحدت تاکید کرد؛ نقش رسانه های جهانی در ایجاد وحدت اسلامی

اندیشمند هندی در وبینار کنفرانس وحدت تاکید کرد؛ نقش رسانه های جهانی در ایجاد وحدت اسلامی

اندیشمند هندی تاکید کرد: ما باید بیشتر از پیش، نگران رسانه های اجتماعی باشیم، زیرا امروزه هر فردی به یک روزنامه نگار تبدیل شده و هر شهروند یک قلم دارد و برعکس بیشتر رسانه های چاپی و الکترونیک هم وارد حوزه رسانه های اجتماعی شده است. در چنین شرایطی امروزه به سواد رسانه ای نیازمندیم.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، «اشرف علی زیدی»، محقق و فعال دینی از هندوستان در سخنانی در سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به نقش رسانه های جهانی در وحدت جهان اسلام پرداخت و با اشاره به بحث واقعیت رسانه ای و سواد رسانه ای بیان داشت: رسانه ها به ابزار مهم و نیرومندی برای همه نیروهای روشنفکر تبدیل شده و بر ملت ها، کشورها و جوامع تاثیر گذار هستند و هیچ کسی نمی تواند اهمیت و نیروی آن را در جهان نادیده بگیرد.

وی افزود: رسانه ها در کشورهای دارای نظام مردمسالای مانند هند، ستون چهارم دمکراسی دانسته و نامیده شده اند. اطلاعات نقش بسیار با اهمیتی در ساختار و فعالیت های همه جوامع بازی می کنند و اهمیت زیادی در پوشش و انتقال این اطلاعات از فردی به فرد دیگر یا از مکانی به مکانی دیگر ایفا می کند.

او با تاکید بر اینکه امروزه رسانه ها در بخش مهمی از زندگی شخصی یا اجتماعی دخیل و تاثیر گذار هستند، افزود: ما اغلب به رسانه ها برای دریافت اطلاعات و انتقال هرگونه اطلاعات به یکدیگر و جامعه وابسته هستیم. انتشار اطلاعات و تاثیر آن بر مردم به رسانه هایی که انتخاب می شود، بستگی دارد. رسانه های اجتماعی، مبادله اطلاعات را ساده کرده اند.

این فعال حوزه مجازی ادامه داد: از آنجا که مقادیر معتنابهی اطلاعات نادرست وجود دارد و سرعت انتشار سخنان بالاست، هیچ کسی نمی تواند آنها را بررسی و تصحیح کند. اخبار و اطلاعات جعلی و شایعات مندرج در رسانه های اجتماعی، نه تنها جامعه و وحدت اجتماعی کشورها و امت اسلام، بلکه هر دین و مذهبی را تضعیف می کند.

«اشرف علی زیدی» با اشاره به اینکه در چنین وضعیتی، مشکل اخبار نادرست در کشورهایی مانند هند به علت گسترش اختلاف میان جوامع، فرقه ها، مذاهب و ادیان روبه افزایش گذاشته است، افزود: امروزه این مشکل به رسانه های اجتماعی محدود نبوده بلکه در رسانه های الکترویک و اندکی نیز در رسانه های چاپی دیده می شود در حالی که رسانه ها باید نظم، هماهنگی و برابری در جامعه ایجاد کرده و به شهروندان آگاهی بدهند.

او افزود:  ما باید آموزش سواد رسانه ای را به صورت نمادین به نظام آموزشی خود بیافزائیم و اقدامات مناسبی دراین باره انجام دهیم.

این فعال حوزه رسانه ادامه داد: گرچه بسیاری از ابزار بررسی و تشخیص درستی و نادرستی اطلاعات، امروزه در دسترس قرار دارد، با این حال ابزارهای بیشتری برای قضاوت و تشخیص آنها لازم است. امروزه در حوزه دیجیتال سازی، دستیابی مردم به چنین شرایطی بسیار آسان شده است. باید کارزاری در حوزه آگاهی سازی همگان درباره رسانه ها  آغاز شود. همچنین باید بر افزایش سواد رسانه ای در سطح دبستان ها و مراکز آموزشی تاکید شود و به دانش اموزان از سطح مدارس درباره کاربرد رسانه های دیجیتال، محتوا و اخبار آموزش داده شود.

وی گفت:مسئولیت بزرگی برای ساخت خصایص ذهنی جامعه بر عهده آموزش رسانه ای است که می تواند به ایجاد یک جامعه ای بهره مند از شهروندان آگاه منتهی شود.