تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

دکتر گلشنی: آیت الله تسخیری یکی از بزرگترین حاملان وحدت بود

دکتر گلشنی: آیت الله تسخیری یکی از بزرگترین حاملان وحدت بود

استاد دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد: به نظر من مرحوم آیت الله تسخیری یکی از بزرگترین حاملان وحدت بود، بعد از وفات ایشان هم مراسم بزرگداشتی که در روسیه، چین، لبنان و سوریه و بعضی کشورهای دیگر برای ایشان برگزار شد، به مراتب جامع تر از ایران بود.  
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر مهدی گلشنی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، امروز پنجشنبه 6 مهرماه در چهارمین وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تأکید بر اینکه یکی از مسائل بسیار مهم، مسئله وحدت اسلامی است، خاطرنشان کرد:  در گذشته مکاتبات مرحوم آیت الله بروجردی با مصری ها منجر به فتوای شیخ شلتوت، شیخ الازهر در مصر شد که شیعه را هم به عنوان یک فرقه مشروع به رسمیت شناخت. بعد از آن هم مجله ای به نام "المسلمون"، چاپ می شد که هم علمای بزرگ شیعه و هم علمای بزرگ اهل سنت در آن مقاله می نوشتند، افرادی چون مرحوم کاشف الغطاء یا مرحوم مغنیه از لبنان و رابطه ما با مصر هم آن زمان بسیار ثمربخش بود. اما متأسفانه آمریکایی ها قضیه را بر هم زدند و رابطه ما با مصر قطع شد؛ لذا این جریان وحدت که خیلی خوب داشت پیش می رفت دیگر ادامه پیدا نکرد.
 
 وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب، این کنفرانس وحدت اسلامی که هر ساله برگزار می شود، بسیار اهمیت دارد. افراد معدودی بعد از انقلاب در جهت وحدت قدم برداشتند چون مرحوم آیت الله تسخیری (اعلی الله مقامه) که در سال 1359 رئیس بخش بین الملل سازمان تبلیغات اسلامی بود. یکی از کارهای اولیه ایشان در آن دوران این بود که یک کمیته با عنوان کمیته کتاب تشکیل داد که من، آیت الله تسخیری، حجت الاسلام و المسلمین نعمانی و چند نفر دیگر اعضای آن بودیم و کتابها به انگلیسی، فرانسه، عربی، فارسی و غیره ترجمه می شد و بسیار ثمربخش بود.
 
گلشنی ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که آیت الله تسخیری انجام داد، این بود که به افرادی در کشورهای دیگر از جمله لبنان، سوریه، پاکستان و هند مأموریت داد تا تمام کتابهایی که شیعه و سنی در وصف امام علی(ع) نوشته اند را بخرند و به ایران بفرستند. این کتاب ها خریداری شد و به ایران فرستاده شد و این باعث شد که یک مرکز امیر المؤمنین حاوی همه این کتابها تشکیل شود که این کار یکی از راه هایی است که برای تقریب مذاهب بسیار مهم بوده است.
 
وی افزود: من در کنفرانسی در آمریکا روی مشترکات اسلام با مسیحیت و یهودیت سخنرانی کردم و حدود 10 اصل را استخراج کردم، نتیجه این بود که اختلافات بسیار کم بود. اکنون که الحاد رشد کرده، این اتحاد و وحدت ادیان ابراهیمی و همچنین وحدت شیعه و سنی بسیار مهم است.
 
 گلشنی با بیان اینکه مرحوم مغنیه کتابی با عنوان "الفقه علی المذاهب الخمسه" نوشته است، خاطرنشان کرد: مغنیه در کتاب خود چهار مذهب اهل سنت حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و مذهب شیعه را بررسی کرده و در آخر اینگونه نتیجه گیری می کند که حداقل در 95 درصد از مسائل نظر شیعه با یکی از مذاهب اهل سنت یکی است که این مطلب بسیار مهمی است.
 
این استاد دانشگاه تأکید کرد: بنظر من مرحوم آیت الله تسخیری یکی از بزرگترین حاملان وحدت بود، بعد از وفات ایشان هم مراسم بزرگداشتی که در روسیه، چین، لبنان و سوریه و بعضی کشورهای دیگر گذاشته شد، به مراتب جامع تر از ایران بود.

وی ادامه داد: من وحدت ادیان را بسیار مهم می دانم و توصیه ام هم به حوزه های علمیه هم به دانشمندان معتقد مسلمان این است که در جهت این وحدت فعالیت کنند و تفکر اسلامی را صرفاً منحصر به نماز و روزه ندانند. باید با یک دید جهان بینی اسلامی به همه قضایا نگاه کرد و این مطلب را من به تفصیل در کتاب "علم و دین در افق جهان بینی توحیدی" که الآن از سوی جامعه المصطفی ترجمه عربی و انگلیسی شده و در حال چاپ است، توضیح داده ام.