تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
• الحرب والسلام العادل
• الاخوة الإسلامیة ومکافحة الارهاب
• الحریة الفکریة الدینیة، وقبول الاجتهاد المذهبي ومواجهة تیار التکفیر والتطرف
• المواساة الإسلامیة والحذر من التخاصم والنزاع
• الاحترام المتبادل بین المذاهب الإسلامیة، ورعایة أدب الاختلاف والنآي عن النزاع وانتهاك الحرمات والإهانة
• تقبیح تطبيع العلاقات مع الكيان الصهيوني الغاصب

المؤتمر الدولي السابع والثلاثون للوحدة الإسلامية

فعال رسانه‌ای اوگاندایی؛ مسلمانان هم‌پیمان غرب، بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند

فعال رسانه‌ای اوگاندایی؛ مسلمانان هم‌پیمان غرب، بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند


حمزه چیونه، خبرنگار اوگاندایی با اشاره به استفاده ابزاری غرب از برخی مسلمانان تأکید کرد، افرادی که هم پیمان غرب تصور می‌شدند، همان‌هایی هستند که بیشترین آسیب را دیده اند.
به گزارش به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حمزه چیونه، خبرنگار اوگاندایی در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: «وحدت جهان اسلام هنوز یکی از چالش‌ها و معضلات معاصر در جهانی است که امروزه با آن روبه رو هستیم».
 
وی افزود: «فرقه‌گرایی در میان امت اسلامی به علت تحول و توسعه سریع اجتماعی و اقتصادی جهان اسلام، نقشی اساسی و اصلی بازی می‌کند. امت اسلام تا پیش از این و به رغم اختلافات و تفاوت‌ها، با هماهنگی زندگی می‌کردند، اما فرقه‌گرایی امروزه به شدت امت را از هم جدا و دچار تفرقه کرده، تا حدی که به درگیری و جنگ با یکدیگر پرداخته‌اند».

 چیونه با اشاره به این که این رخداد ناگوار (فرقه‌گرایی) پیش از بروز اختلافات میان ایران و غرب به ويژه آمریکا در دهه 1960 و همزمان با جنگ سرد روی داده، گفت: «متاسفانه غرب از برخی مسلمانان کشورهای اسلامی به عنوان ابزاری برای اختلافات با ایران سوء استفاده کرده و نکته جالب این است که افرادی که هم‌پیمان غرب تصور می‌شدند، همان‌هایی هستند که بیشترین لطمه و آسیب را از جانب غرب متحمل شده‌اند».

وی افزود: «در همه جنگ‌های آمریکا که در جهان اسلام به ویژه خاورمیانه به راه انداخته شد، سنی‌ها بیشترین آسیب را از ناحیه آمریکا متحمل شده‌اند. افرادی که در بازداشتگاه ابوغریب (عراق) یا در پایگاه هوایی بگرام آمریکا (در افغانستان) شکنجه می‌شدند، سنی بودند؛ این مسائل دردناک این حقیقت را آشکار می سازد که این افراد همان‌هایی بودند که بذرهای تلخ اختلاف را پخش می‌کردند و شعارهایی به منظور پراکنده کردن تخم بی‌اعتمادی و دشمنی در امتداد خطوط مذهبی می‌دادند».  

چیونه تأکید کرد: «این افراد تا هنگامی که امت اسلامی بیدار و هشیار نشود، اقداماتشان را متوقف نخواهند کرد».

این روزنامه نگار اوگاندایی تأکید کرد: «مسلمانان دریافته‌اند که عوامل یکپارچگی آنها، بیشتر از مواردی است که آنان را از هم دور می‌کند. آنان باورهای مذهبی و نظام‌های اخلاقی و دادگاه مشترک دارند که به باور من، بنیاد مهمی برای یکپارچگی است».

وی با اشاره به اعتراض یکپارچه اهل سنت و شیعیان و پیروان همه مذاهب اسلامی به ماجرای اهانت به قرآن کریم و درخواست رسمی دولت‌های اسلامی برای رسیدگی به جرایم عاملان این هتک حرمت، گفت: «این ماجرا بیانگر آن است که  امکان عملی شدن فرضیه اتحاد مسلمانان وجود دارد».

چیونه  هشدار داد: «در صورتی که جامعه اسلامی، امت اسلامی و جهان اسلام درباره اتحاد به توافق دست نیابند، اینگونه مسائل ادامه خواهد یافت که  در نهایت منجر به بروز دشمنی‌ها در منطقه پرتنش خاورمیانه و سپس سراسر جهان اسلام خواهد شد».