رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

فعال دینی اهل اتیوپی در گفت وگو با تقریب: مسلمانان باید صفوف خود را از منظر اجتماعی و سیاسی فشرده تر سازند

تصویر

انوار احمد، مدرس علوم قرآنی در مدرسه قرآن حمزه(ع) در شهر آدیس آبابا کشور اتیوپی با اشاره به اینکه اتحاد میان پیروان اهل سنت و شیعه در جهان اسلام یکی از نیازهای اصلی جوامع اسلامی در شرایط کنونی به شمار می رود، افزود: ایجاد گروه ها و جریان های تندرو و افراطی وجود اسلام را تهدید می کند. به همین دلیل مساله تقریب مذاهب از سده ها پیش همواره جزو دغدغه های مهم علما و رهبران مذهبی اسلام بوده است. زیرا اگر اختلافی وجود نداشت و تهدید تفرقه و نزاع و تعصب های مذهبی و مساله تهدید دشمنان در میان نبود، موضوع تقریب مذاهب اسلامی تا این اندازه مورد تاکید قرار نمی گرفت.

انوار احمد در ادامه افزود: آن چه که پیگیری آن در شرایط کنونی ضروری به نظر می رسد، یافتن راهکارهای ایجاد وحدت بین شیعه و سنی و ارائه راه حل هایی است که بتواند به اتحاد و همگرایی در جهان اسلام بینجامد و زمینه های نزاع، درگیری و جنگهای فرقه ای را از بین ببرد. قرآن مجید هم بارها درباره وحدت سخن گفته و پیامدهای شوم آن را بازگو کرده است.

او افزود: منشا اختلاف از منظر قران کریم کسانی هستند که به جای کم کردن اختلافات و نزدیک کردن افکار و اندیشه ها تلاش می کنند عرصه را برای رویارویی پیروان مذهبی مختلف مهیا سازند و  با سطحی نگری و طرح موضوعات دور از منطق بر دامنه اختلافات و نزاع های مذهبی می افزایند.
 
انوار احمد در ادامه تصریح کرد: مسلمانان باید از طریق تلاش و  با حسن نیت در راه ایجاد اتحاد و همگرایی بکوشند و کاری کنند که صفوف مسلمانان فشرده تر شود و دل های آنها برای شنیدن دستورات اسلام که بر همگرایی توصیه کرده، آماده شود. در همین راستا برخی از رهبران مذاهب اسلامی اهمیت اتحاد را درک نموده و بر آن تأکید زیاد داشته و در این باره از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند. از این رو ضروری است که مسلمانان با اتکا به قدرت خداوند از اختلاف میان خود دوری کرده و صف های خود را از منظر اجتماعی و سیاسی فشرده تر سازند.