حجت الاسلام والمسلمین شهریاری ظهر امروز شنبه اول آبان ماه در شانزدهمین وبینار سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، ضمن تبریک میلاد با سعادت نبی اکرم، حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع)، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف حوزههای علمیه آن است که وحدت جهان اسلام را چنان حفظ کند که مانع خونریزی و بروز مشکلات عدیده در کشورهای مسلمان شود.
وی افزود: حوزههای علمیه مسئولیت سنگینی بر عهده دارند و ما بسیار خوشحالیم که در سنوات اخیر مراجع عظام از حوزههای علمیه با حضور خود در صحنه، توضیحات و تبیینات بسیار خوبی را به جامعه اسلامی عرضه کردند و وحدت و اتحاد مسلمین، اعتصام به حبل الله و ممانعت از تفرقه، تکفیر و جنگ و خونریزی در جامعه اسلامی را ترویج دادند.
شهریاری تأکید کرد: بدون تردید دشمنان اسلام تلاش دارند با ایجاد تفرقه در جهان اسلام و کوبیدن بر طبل خشونت، موجبات خونریزی و تفرقه و کینههای عمیق در بین مذاهب و قومیتها را پدید آورند. در همین حال مراجع محترم عظام با حضور خود در صحنه ثابت کردند که این مسیر، مسیر اسلامی نیست و افرادی که در این مسیرها گام بر میدارند، باید تجدید نظر کنند و با تلاش عالمانه و روشهای عقلانی اختلافات خود را به بهترین وجه مدیریت کرده و ادب اختلاف را رعایت کنند.
دبیرکل مجمع تقریب خاطرنشان کرد: از این جهت آیت الله العظمی مکارم شیرازی – دامت برکاته – با ارسال پیام به سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی حضوری اثربخش و بسیار مغتنم در این کنفرانس داشتند. از ایشان تشکر میکنم و برای ایشان آرزوی توفیق و سلامت دارم و امیدوارم همه علمای اسلام با تأسی به این روشهای خداپسندانه موجبات وحدت جهان اسلام را پدید آورند. امروز جهان اسلام بیش از هرچیز به اتحاد ملتهای اسلامی و همدلی و همدردی بین مسلمانان نیازمند است.
حجت الاسلام شهریاری سپس پیام آیتالله مکارم شیرازی را قرائت کرد. متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم. وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
در آغاز لازم میدانم که ایام مبارک میلاد رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع) را به همه شما عزیزان، حاضران و برگزار کنندگان این همایش باشکوه و باعظمت تبریک گویم.
«وحدت اسلامی» که این همایش سالانه برای بزرگداشت آن برگزار میشود، یکی از اصول اجتماعیِ مسلّم اسلام است. جوامع بشری در وحدت و انسجام خود تحت تأثیر دو عامل کششهای درونی و نیازهای بیرونی قرار دارند که وحدتی است حداقلی؛ اسلام برای استحکام این بنیان مهم عنصر ثالثی به نام ایمان را به آن افزوده است تا از این طریق وحدت حداکثری رقم بخورد. قرآن کریم برای استواری هرچه بیشتر ساختار امت اسلامی، بیشترین تأکید را بر حفظ وحدت امت دارد. «هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» (أنبیاء / آیه 92)، «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا» (آل عمران/ آیه 103)؛ «ولاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم» (انفال/ آیه 46)؛ «إنما یرید الشیطان أن یوضع بینکم العداوة والبغضاء» (مائده / آیه 91). خداوند همچنین در کتاب آسمانی خود میفرماید: «ولاتکونوا کالذین تفرقوا واختلفوا من بعد ما جاءهم البینات» (آل عمران/ آیه 105). این آیات با تصریح یا تلمیح به ضرورت وحدت امت اسلامی اشاره میکند.
دنیای امروز به وحدت به عنوان یک آرمان و یک ضرورت جدی برای چاره جویی چالشهای بزرگ، نگاه میکند و از این رو به تشکیل اتحادیهها و معاهدات منطقهای و بینالمللی رو آورده است. چیزی که اسلام از قرنها پیش آن را به عنوان یک نیاز قطعی و حتمی برای «حیات طیّبه» به شمار آورده است و این نشانه فطری و جاودانه بودن دین مبین و آسمانی اسلام است.
متأسفانه در جهان، دعوت به اختلاف و تفرقهافکنی و شیعه هراسی یا سنی هراسی حربهای مخرب و آلت قتالهای شده است که دردناک ترین ضربهها را بر پیکر امت اسلامی میزند. پدیده شومی که دشمن از دیرباز برای تضعیف جهان اسلام به کار گرفته است. در اوضاع کنونی، این پدیده مخرب و ویرانگر در جریانهای تکفیری نمود پیدا کرده است که از طرفی «کلمه توحید» را هدف قرار داده چرا که تنها خود را موحِّد میدانند و از طرف دیگر، «توحید کلمه» را با هجمه سنگین تبلیغاتی نشانه گرفته، مشغول آتش افروزی و تفرقه افکنی میان این امت واحده هستند. در حقیقت استعمار و جریانهای تکفیری در یک توافق نانوشته، دست به هم دادهاند تا ساختار وجودی امت اسلامی را در معرض تهدید قرار داده، چهره رحمانی اسلام را به چهرهای خشن و زشت مبدل کنند.
از این رو امت اسلامی برای رویارویی با این نقشه شوم راهی جز پایبندی به «کلمه توحید» برای زیرساخت وحدت امت و همچنین توحید کلمه برای مهار تبلیغات مسموم و مخرب بر ضد یکدیگر در پیش ندارد.
راهبرد امت اسلامی در این مرحله دشوار تأکید بر مشترکات و معذور داشتن یکدیگر در مختلفات است. امیدوارم کنفرانس بینالمللی «وحدت اسلامی» بتواند در پیشبرد این هدف والا موفق گردد و با همفکری بزرگان و اندیشوران راهکارهای مناسب و کارآمدی را برای تحقق آن ارائه نماید.
یک بار دیگر از تمامی عزیزان، شرکتکنندگان و برگزار کنندگان این اجلاس بزرگ و پرفیض تشکر میکنم و عظمت اسلام را با همبستگی و وحدت مسلمانان و توفیق هرچه بیشتر دستاندرکاران اجلاس از خداوند متعال مسئلت دارم. «انه سمیع مجیب»
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
25/7/1400
شهریاری در پایان از آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، مرجع عالیقدر شیعه تشکر کرد و توفیق و سلامت ایشان و مراجع عظام قم و نجف را آرزو کرده و ابراز امیدواری نمود که خداوند متعال این عزیزان را محفوظ و سالم نگه دارد.