رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

مجتهد شبستری در گفت و گو با تقریب: هر کس بر طبل اختلاف و نزاع بکوبد، باید با او برخورد شود

1

حجت الاسلام و المسلمین شیخ جواد مجتهد شبستری، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری در ابتدا ایام ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام و فرزند برومندشان امام جعفر صادق(ع)را تبریک گفت و با اشاره به برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت با شعار "اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و نزاع در جهان اسلام"، بیان کرد: مسئله برخورد با مخالفین در سیره پیامبراسلام و اهل بیت بیان شده است. مشاهده می کنیم وجود مبارک رسول خدا در برخورد با کفار چنان با کرامت و بزرگوارانه بوده است که مایه اعجاب می باشد.

وی افزود: این بعد اخلاقی شخصیتی ایشان است که حتی دشمن را به تعجب وا می دارد. روایت در کتاب شریف بحارالانوار است، در زمانیکه  جنازه یک یهودی را تشییع می کردند، از مقابل حضرت عبور کردند. حضرت ایستادند و یکی از اصحاب سوال کردند او یک یهودی بود، پیامبر فرمودند: آیا او انسان نبود؟! که این اقدام پیامبر نشان از اهمیت دادن به کرامت انسانی خارج از دین و مذهب است.

وی ادامه داد: از این دست مسائل در تاریخ نیز بسیارمی باشد که افرادی شیفته اخلاق ، مرید و پیرو پیامبراسلام شدند. البته در جایی که در میدان جنگ و در مقابل کافر حربی است، مسئله فرق می  کند.

این عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: پیامبر اسلام(ص) به عنوان الگوی امت اسلامی است. یکی از این الگوها مدارا با مردم و توده های مردمی است، نه فقط با مسلمین بلکه تمام مردم، این سیره انسانی پیامبراسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) نیز بوده است.

وی اذعان داشت: نسبت به برادران اهل تسنن نیز زمانی که سیره ائمه اطهار(ع) را ملاحظه می کنیم، مشاهده می کنیم که چگونه سفارش به مدارا با آنان کرده و به شرکت در تشییع جنازه و نماز و غیره توصیه فرموده اند.

مجتهد شبستری اضافه کرد: امیرالمومنین فرمودند: " اِنّی اَکرَهُ لَکُم اَن تَکونوا سَبّابین‌"؛از سب ، لعن ، نفرین و اهانت به دیگران بپرهیزید؛ آیا نمونه ای داریم که ائمه اطهار به مقدسات عامه توهین کنند، در حالی که نقطه مقابل این است که نهی کردند و توصیه نمودند که مبادا این کار را بکنید، این کار شما موجب خواهد شد که به مقدسات شما توهین کنند.

وی اظهار داشت: براساس این آموزه ها است که علما ، مراجع تقلید و رهبر عزیزمان توهین و اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام کرده اند؛ فلذا مسئله وحدت میان مذاهب اسلامی یک مسئله بسیار مهم در شرایطی است که دشمن به دنبال ایجاد اختلاف و شکاف می باشد.

این استاد حوزه علمیه گفت: امروز هر ندایی که از آن اختلاف بلند شود قطعا ابزار رسانه های بیگانه است. در کل هر کسی بر طبل دشمنی بکوبد، باید با او برخورد شود.

وی در پایان تاکید کرد: الحمدلله مجمع تقریب که برنامه های جالب و موثری مانند کنفرانس وحدت را اجرا می کند، باید بر این نکته تاکید کند که یکی از کارهایی که لازمه جهان اسلام است و تا حد زیادی هم دنبال شده است، مسئله تقریب میان علمای جهان اسلام است. اگر بتوانیم علما را به یکدیگر نزدیک کنیم و این ارتباط را افزایش دهیم، طبیعتا سبب افزایش تقریب و نزدیکی دل ها خواهد شد.