آخوند عبدالجلیل فرهمند، مدرس مدارس علوم دینی گلستان در پانزدهمین وبینار از سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی، اظهار داشت:کلمه وحدت یک واژهی آشنا در ذهن هر انسان بصیر و آگاه است، مگر اینکه این ذهن مریض باشد یا غرضی داشته باشد. وقتی که خداوند انسان را خلق کرد، برای انسان عقل و تفکر و شخصیت گذاشت. یک فضیلتی در انسان گذاشت و حتی به خودش تبریک گفت که تَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ.
وی ادامه داد: وحدت نه تنها برای جهان اسلام حتی در حال حاضر برای بشریت احتیاجی ضروری است و هر انسانی باید این را در ذهن مرور کند که در اسلام همهی ما در ابتدا و در انتها و در اصل و ریشه یکی هستیم.
مدرس مدارس علوم دینی گلستان گفت: ثمره دین صلهی رحم، محبت و حق مظلوم را از ظالم گرفتن و سر را در مقابل ظلم پایین نیاوردن است که همه مذاهب این را قبول دارند. کسانی در زمینه وحدت موفق هستند که به اصول دین و به سنتهای نبی مکرم اسلام(ص) عمل کرده و فقط به گفتار اکتفا نکنند.
آخوند فرهمند افزود: وقتی که آیهی وحدت بر پیامبر(ص) نازل شد، اولین فردی بود که به آن عمل کرد. بین سیاه و سفید، عرب و عجم هیچ فرقی نگذاشت، بناباین ما اگر خودمان را تابع همین پیامبر(ص) و همین دین بدانیم باید همهی تفرقهها را کنار بگذاریم.
وی ادامه داد: اختلاف همیشه وجود دارد؛ خود پیامبر(ص) فرموده اند،«اخْتِلافُ اُمّتي رَحمَةٌ». اختلاف بین انسان ها به پژوهش و تحقیق در مذاهب دیگر می انجامد و نباید اجازه داد این اختلاف به تفرقه منجر شود.
مدرس مدارس علوم دینی گلستان در پایان گفت: حضرت امام علی(ع) میفرماید، کسی که از راه اصلی، جدا بشود طعمهی شیطان می گردد همانطوری که گوسفند جدا شده از گله طعمه گرگ می شود؛ لذا ما باید در اسلام و در دین خودمان پیرو راه حضرت محمد(ص) باشیم.