آیتالله ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در ششمین وبینار از سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی، گفت: ما در تراث دینی و اسلامی بخشهایی داریم که مربوط به یک مذهب خاص است، اما بخش هایی از معارف اسلامی مانند آنچه در قرآن کریم و سنت پیامبر اسلام(ص) آمده است، کار به مذهب خاصی ندارد؛ همچنین ما در تراث دینیمان بخشی داریم که منالاسلام است اما للانسان است و ممکن است یک مسیحی، یهودی، بودیست، هندوییست و حتی ماتریالیست، از این تراث استفاده کند. روشن است که یک وحدت عمیق فرهنگی از این تراث می تواند در بین خود مسلمانان محقق شود.
وی اضافه کرد: اکنون فرصت خوبی فراهم شده است که میان عالمان بزرگ اسلام، اعم از شیعه و غیر شیعه، رابطهای در اصول فقه، فلسفه فقه، حقوق و .. برقرار شود که ما اسم آن را همگرایی میگذاریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: وحدت و اتحاد به این معنا نیست که هیچ اختلافی وجود نداشته باشد، زیرا این آرزویی است که ممکن است محقق شود یا نشود.
آیتالله علیدوست خاطر نشان کرد:عالمان اسلام با تقریب و همگرایی میتوانند، دادگاههای اسلامی مشترک تشکیل دهند، چه اشکال دارد که خیلی از پروندهها را دادگاه مشترک بر اساس همگرایی حقوقی بررسی کند، هر چند در این موارد باید بیشتر متخصصان حقوقی و البته سیاسی نظر دهند.
وی با بیان اینکه رسیدن به هدف همگرایی نیازمند برنامهریزی تصمیمگیران است، تصریح کرد: رسالت عالمان اسلام در ایجاد همگرایی و تقریب، رسالتی سنگین است و اگر خدای بزرگ برخی از کوتاهیها را ببخشد، این شکل از کوتاهی را نمیبخشد.
علیدوست با اشاره به اشتراک میان مذاهب اسلامی گفت: دشمن واحد یکی از اشتراکات امت اسلامی است که امروز این دشمن به میدان تفرقهافکنی وارد شده و اگر بیکار بمانیم، بیشتر در بین ما نفوذ خواهد کرد.