رفتن به محتوای اصلی
• جنگ و صلح عادلانه
• اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم
• آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی‌گری
• همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات
• احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین
• تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی و نقد و بررسی الگوی عرضه شده
• فلسطین و مقاومت اسلامی
• آیین نکوداشت آیة الله محمد علی تسخیری

سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

رئیس گروه عربی دانشگاه ملی اردو در هند: تمرکز بر سنت نبوی نشان‌دهنده عشق به پیامبر اکرم(ص) است

تصویر

پرفسور علیم اشرف جائسی، رئیس گروه عربی دانشگاه ملی اردو از هند، صبح چهارشنبه 28 مهر در دومین روز برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ضمن تشکر از مسئولان جمهوری اسلامی و مردم عزیز ایران برای برگزاری این کنفرانس، با بیان این‌که امت اسلامی به اتحاد اسلامی بسیار نیاز دارد، اظهار کرد: وحدت جامعه اسلامی، جز با پایبندی به سنت نبوی (ص)، محقق نخواهد شد اما شرّی که جامعه اسلامی معاصر را فرا گرفته، ناشی از دوری از پیامبر اکرم (ص) و کم توجهی به سیره پاک آن حضرت و ضعف ارتباط با زندگی شرافتمندانه ایشان است.
 
وی ادامه داد: تنها راه ایجاد وحدت ميان امت اسلامی و بازگرداندن کرامت رنگ باخته آن، بازگشت به شیوه قدیمی اما اصیل مبتنی بر عشق عمیق به شخصیت رسول اکرم (ص) و ارتباط قوی با سنت و زندگی ایشان است. این سیره دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و جایگاهی خاص است که به دلیل بزرگی صاحبش با هیچ سیره دیگری برابری نمی‌کند.
 
جائسی تصریح کرد: این سیره چنان اهمیتی دارد که هیچ انسانی درعالم هستی از آن بی‌نیاز نیست و روشن است که شناخت سیره نبوی برای انسان اجتناب ناپذیر است و بهتر آن است که آن را انتخاب کرده و الگو قرار دهیم؛  چرا که پیروی از پیامبر(ص) از ناحیه خداوند واجب شده و قرآن کریم به شکل‌های مختلف و روش‌های گوناگون به تفسیر آن پرداخته است.
 
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درباره لزوم اطاعت از رسول خدا (ص) گفت: از آیات دیگر قرآن که نشانگر اهمیت سیره نبوی است، لزوم پیروی از سیره نبوی و شناخت آن دریافت می‌شود، خداوند دراین باره می‌فرماید: «خداوند و رسول او را اطاعت کنید، شاید مورد رحمت واقع شوید.» برخی دیگر از آیات قرآنی نیز هستند که درآن اطاعت از حضرت محمد (ص) را واجب و ضروری برشمرده است.
 
استاد دانشگاه هند درباره رابطه شناخت و اطاعت نیز تصریح کرد: "شناخت" سیره پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، و"اطاعت" از او، لازم و ملزوم یکدیگرند و با شناخت است که می‌توان از او پیروی کرد. بنابراین شناخت سیره پیامبر واجب است همچنان که اطاعت از پیامبر صلی الله علیه و آله واجب است.
 
وی ادامه داد: قرآن کریم قانونی برای مسلمانان است، اما تفسیر عملی آن جز از طریق توسل به سنت نبوی امکان پذیر نیست، زیرا قرآن دربردارنده جزئیات احکام نیست و به مسائل جزئی نپرداخته است اما به طور مفصل و آشکار، این جزئیات را در سنت شریف نبوی می یابیم و این مسئله درباره سایر احکام شرعی نیز صدق می کند. حضرت محمد (ص) مبلغ قرآن و معلم آن است و در بخش‌های مختلف کتاب خداوند از ایشان به عنوان مبلغ و معلم قرآن یاد شده است.
 
جائسی تأکید کرد: تمرکز بر سنت نبوی و توجه به آن، نه تنها نشان دهنده عشق به ایشان است، بلکه موجب تقویت و تشدید این محبت می شود. از این رو، از ما خواسته می‌شود که به پیامبر اسلام (ص) عشق ومحبت داشته باشیم و بسیار به بیان این عشق بپردازیم و ارتباط خود را با پیامبر (ص) و سیره ایشان تقویت کنیم.
بدون تردید، غفلت ما از یاد پیامبر(ص) و روی گرداندن از سیره ایشان، ادعای ما به محبت رسول خدا (ص) را باطل می‌کند.

وی با بیان اینکه سیره نبوی به ما خوش اخلاقی را می‌آموزد و ما را از بدی ها باز می‌دارد،‌ گفت: سیره نبوی ایمان ما را تقویت می‌کند و یقین را در وجود ما تثبیت می‌کند و ما را به صبوری و شکرگزاری و رضایت فرا می‌خواند و راه پیروزی و موفقیت را در دو عالم  به ما نشان می‌دهد. سیره و سنت نبوی در قلب‌های ما بذر الفت و رحمت پاشیده وصفوف مسلمانان را یکپارچه و متحد می‌سازد و از ما امتی اسلامی و هم‌نوا می‌سازد.
 
وی در پایان با تأکید بر این که ما بسیار نیازمند توجه به سیره نبوی و دعوت مردم به آن هستیم، گفت: باید نسل آینده را با عشق به آن و تلاش برای گردآوری کتاب و رساله درخصوص آن مطابق با نیازهای عصر حاضر آموزش دهیم تا هدف عالی و غایت بزرگ را که همان وحدت امت اسلامی است، تحقق بخشیم.