سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از تاریخ هشتم الی سیزدهم آبان ماه سال جاری در قالب وبینار برگزار گردید.
حمد و سپاس مخصوص خداوند بیهمتایی است كه رنگها و زبانهای گوناگون را زمینه اختلاف اندیشهها و آراء گذاشته و دلهای مردم روزگارِ دیروز و امروز را با كرم بیحد و رأفت سرمدش به یكدیگر متوجه ساخت تا از پرتگاه سقوط در زوال به پرستشگاه ابدیت رهنمون شود.
خداوندگاری كه از خزانه الطاف و لطایف صنعش، رحمت عالمیان حضرت خاتم پیامبران محمد مصطفی (ص) را با كلام حق و میزان عدالت بر بندگان فرو فرستاد تا آنها را از پرتگاه دائمی عداوت و تفرقه به ساحل نجاتِ وحدت و اخوت برساند.
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی كه وحدت بر پایه گفتگو و همدلی، در عین رعایت ادب، اختلافنظر و اندیشه را شعار محوری خود قرار داده، در راستای فعالیتهای جدید خود به برپایی رویدادی علمی و فرهنگی همت گماشت تا صاحبان خرد و اندیشه كه در دایره عشّاق اسلام عزیز و پیروان این دین حنیف گنجانده میشوند را گرد هم آورد تا از دریای علمی و تجربه عملیشان برای حل مشكلات پیش روی امت اسلامی استفاده نماید.
گرامیداشت هفته وحدت که با ابتکار و تأیید حضرت امام خمینی (ره)؛ و با تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) تداوم یافته، همواره فرصت مناسبی برای نخبگان و اندیشمندان فراهم نموده تا مهمترین مسائل دنیای اسلام را به بحث و بررسی گذاشته و نسبت به آنها تصمیمگیری نمایند و از این رهگذر شرایط را برای پرهیز همگانی از جنگ، منازعه و برقراری صلح و آرامش آماده کنند.
هفته وحدت سال ۱۳۹۹ در شرایطی برگزار شد که جهان اسلام در کنار پیشرفتهای درخور شأن امت اسلامی، در راستای گسترش و تعمیق آموزههای اسلام ناب، گفتمان انقلاب اسلامی و تحقق اهداف متعالی امت واحده اسلامی، با برخی چالشهای شکننده روبرو شد. از جمله این چالشها عبارت بودند از: توهین به ساحت مقدس قرآن کریم و پیامبر اعظم (ص) توسط نابخردان در غرب، تلاش مذبوحانه برخی از سران کشورهای عربی در علنی و عادیسازی روابط خیانتآمیز با رژیم اشغالگر قدس، توسعه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، ادامه جنگ خانمانسوز سران آل سعود علیه ملت مسلمان و مظلوم یمن.
از دیگر سو اندیشمندان، نخبگان و مؤثرین دنیای اسلام در حالی هفته وحدت سال جاری را در شرایط کرونایی برگزار کردند که برخی از شخصیتهای مؤثر در تقریب و وحدت امت اسلامی از جمله مرحوم آیتالله محمدعلی تسخیری (ره) بهعنوان نماد علمی و اندیشهای در تقریب مذاهب اسلامی و سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نمونه و الگوی مجاهدت و ایثار در راه تقویت تقریب، همگرایی و وحدت امت اسلامی، و سه اندیشمند حوزه تقریب و دلداده وحدت امت اسلامی جناب آقای مهندس حسین شیخالاسلام، آيت الله سيد هادي خسروشاهي و سرکار خانم دکتر طوبی کرمانی، از دنیای فانی رخت بربسته و از آسمان و ملکوت، نظارهگر تحولات دنیای اسلام بودند.
همزمانی و تقارن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) در سال جاری با سیزدهم آبان (روز جهانی استکبارستیزی)، فرصت مغتنم دیگری فراهم نمود تا دنیای اسلام با بازخوانی اهمیت و ضرورت استمرار مقابله با ظلم و مبارزه با استکبار جهانی و سرسپردگانشان، بیشازپیش، پیمودن مسیر پرافتخار وحدت را برای امت اسلامی هموار کند. حقیقت این است که دشمنان جهان اسلام به سرکردگی آمریکا و صهیونیسم بینالملل و با محوریت رژیم جعلی صهیونیستی، تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا با ایجاد نزاع، جنگ، تکفیر و ترور موجب تفرقه در جهان اسلام شده و با گسست جوامع اسلامی و مذاهب مختلف اسلامی از همدیگر، امنیت و اقتدار امت اسلامی را از بین ببرند.
از این منظر حضور مسئولانه نخبگان و فرهیختگان دنیای اسلام در مجمعی که وظیفه اصلی خود را ترویج اصول و ارزشهای اسلامی دانسته و گفتمان تقریب، وحدت، انسجام و همگرایی امت اسلامی و پیشگیری از جنگ، تنازع، افراطیگری، تعصبات جاهلانه، جلوگیری از توهین به مقدسات و افشاگری توطئههای شوم دشمنان را وجهه همت خود ساخته، بسیار مغتنم است.
بیشک، نمیتوان تلاشهای ستودنی دستاندرکاران برگزاری این رویداد بینالمللی در قالب خانواده شریف مجمع تقریب را از نظر دور داشت كه با تلاش وافر و خستگیناپذیر در مسیر نوسازی راهبردها و برنامههای اقدام جدید مجمع، گامهای استوار و پرامیدی برداشتهاند.
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از همه این عزیزان تقدیر و تشکر میکند. درعینحال هر اقدامی در این گستره انسانی و جغرافیایی خالی از نقص نیست؛ به همین جهت از همه مخاطبان این نوشتار که با انتقادها و پیشنهادهای خود ما را برای هر چه باشکوهتر برگزار کردن برنامههای آتی یاری میرسانند، کمال تشکر را دارد.